Weekendplanner Kaartjes

De mooiste wandelgebieden in Duitsland voor een wandelweekend.

Net over de grens in Duitsland loopt een netwerk van wandelpaden door prachtige landschappen. Deze wandelroutes liggen ideaal voor een weekendje wandelen. U kunt zo in etappes langeafstandspaden lopen.

Populaire wandelgebieden zijn Grafschaft Bentheim, Emsland, de Eifel en het gebied langs het Duitse Midden-Rijndal.

Wandelen net over de grens bij Drenthe in Emsland.

Net over de grens bij Drenthe ligt een landschap van bossen, hunebedden, heidevelden en een uitgestrekt veengebied. Vooral tussen de stad Meppen en Drenthe liggen mooie wandelroutes.

De wandelpaden rond Meppen.

Tip: Er is een gratis app van Emsland  met de informatie over de wandelroutes en met wandelkaarten.

De wandelroutes in Emsland en de gratis app.

Overnachten bij de wandelpaden.

Overnachten

Wandelen in Grafschaft Bentheim.

Het Grafschaft Bentheim is een gebied net over grens bij Overijssel met bossen, riviertjes en kanalen. De bekendste stad in dit gebied is het kuuroord Bad Bentheim. In Grafschaft Bentheim liggen 15 mooie wandelroutes van 7 km tot 20 km per route. Iedere wandelpad heeft een thema.

Tussen Bad Bentheim en de Nederlandse stad Coevorden in Drenthe loopt het langeafstandspad Auf den Spuren der Podagristen. Dit langeafstandspad is ongeveer 85 km en je loopt het in meerdere etappes.

De 16 wandelpaden Grafschaft Bentheim.

De attracties van Bad Bentheim.

Een pelgrimstocht naar Kevelaer.

Net over de grens bij Nijmegen ligt het bedevaartsoord Kevelaer. Vanaf het treinstation in Kevelaer kunt u een wandelroute lopen langs de vele religieuze plaatsen in de stad.

Vanuit Kevelaer kunt u naar de andere plaatsen in Niederrhein wandelen en fietsen. U komt dan door een landschap met  riviertjes, meren, maïsvelden, heidelandschappen en bossen.

Wandelen en fietsen in de omgeving van Kevelaer.

De Ardennen en de Eifel.

Ardennen - Eifel

Wandelen in de Eifel (300 km).

Een mooi langeafstandspad door de Eifel is de Eifelsteig. Dit mooie pad van ongeveer 300 km loopt vanuit de stad Aken naar Trier. Onderweg passeert u het veengebied de Hoge Venen, Monschau en de Vulkaaneifel.

Er zijn 15 dagetappes met een lengte van rond de 20 kilometer. U hoeft de etappes natuurlijk niet in volgorde of in hetzelfde jaar te lopen.

De 15 etappes van de Eifelsteig.

Monschau ligt in een netwerk van wandelpaden.

Het Duitse Midden-Rijndal.

Duitse Rijndal

Tip: Na een dagtocht kunt u met de trein terug naar uw hotel.

De Romantische Rijn.

De Rijn stroomt tussen Koblenz en Rüdesheim door een dal met lage bergen, rotspartijen en heel veel kastelen en ruïnes. Op beide oevers van de rivier liggen stadjes en dorpen die verbonden zijn door wandelpaden. Op de Rijn varen veerboten en op beide oevers rijdt een stoptrein langs de stadjes.

  • Het Rijnburchtenwandelpad (220 km) loopt op linker Rijnoever van Bingen tot aan Koblenz en op de andere oever van Rüdesheim terug naar Koblenz.
  • De Rheinsteig (320 km)loopt van Bonn via het Zevengebergte en de Drachenfels naar Koblenz en Sankt Goarshausen. Het eindpunt van het wandelpad is Wiesbaden. De Rheinsteig overlapt het Rijnburchtenwandelpad.

Stadjes aan de Romantische Rijn.

Wandelpaden in Sauerland.

Twee leuke plaatsen om uw wandelingen te beginnen zijn de stadjes Korbach en Winterberg.
Wandelen in Sauerland.

Wandelen in het Teutoburgerwoud.

Twee leuke stadjes om uw wandelingen te beginnen zijn de stadjes Horn-Bad Meinberg en Detmold.
Wandelen in het Teutoburgerwald.

Sauerland

Wandelen in het Harz Gebergte (Midden Duitsland).

Twee leuke stadjes om uw wandelingen te beginnen zijn Ilsenburg en Bad Harzburg. Tip: U kunt op de wandelpaden door de Harz stempels verzamelen.
Wandelen in de Harz.

Wandelen in het Zwarte Woud.

Twee leuke beginpunten om uw wandelingen te beginnen zijn Baden Baden en Freiburg.
Wandelen in Het Zwarte Woud.