Weekendplanner Kaartjes

De omgeving van Garmisch-Partenkirchen in Beieren.

De meeste toeristen komen naar Garmisch-Partenkirchen`en Grainau voor de vele mogelijkheden om er te wandelen en te klimmen in de nabijgelegen Alpen.

Met de kabeltrein of de kabelbanen kunt u naar de hoogste bergtop van de Beierse Alpen, de Zugspitze.

De omgeving van Innsbruck.

kaart Tirol

De plaats Garmisch-Partenkirchen.

Garmisch-Partenkirchen ligt ongeveer een uur met de auto of de trein van München.

De omgeving van Garmisch-Partenkirchen is prachtig groen. Er zijn veel wandelwegen met kronkelende paden die langs beekjes en kleine dorpen leiden. De meeste toeristen in Garmisch-Partenkirchen komen voor de gezonde lucht en de vele wandelwegen en de fietspaden in de omgeving.

In Garmisch-Partenkirchen zijn veel hotels met uitgebreide wellness faciliteiten.

Overnachten

Wandelen en fietsen rond Garmisch-Partenkirchen.

In Garmisch-Partenkirchen kunt u een fiets huren. U kunt ook vanuit Garmisch-Partenkirchen één van de vele wandelroutes lopen. Mooie routes lopen door het Reintal richting de drie kilometer hoge berg Zugspitze.

In de winter komen veel inwoners van München in de omgeving van Garmisch-Partenkirchen skiën.

Op de gletsjers bij de Zugspitzplatt heeft u een grote sneeuwzekerheid. U kunt vanuit Garmisch-Partenkirchen, Grainau of Eibsee met de kabeltrein naar het Terrain-Park-Zugspitze reizen.

In de winter is er een skipiste op de Zugspitzplatt maar in de zomer kunt u hier bergwandelen, klimmen en rodeln op de gletsjer.

De Zugspitzplatt in Augustus.

Zugspitzplatt

Fietsenverhuur in Garmisch-Partenkirchen.

In het Bike Verleih Center in het centrum van Garmisch-Partenkirchen kunt u zeven dagen per week, dus ook op zondag, een toerfiets, mountainbike of racefiets huren.

Er zijn zelfs E-bikes en E-mountainbikes te huur.

Adres: Bikecenter Garmisch-Partenkirchen, Ludwigstrasse 90, 82467 Garmisch-Partenkirchen, Tel: +49882154946

Het bergmeertje Eibsee.

Bij het meertje Eibsee ligt het laatste station van de trein naar de Zugspitzplatt. Hier is het station van de kabelbaan naar de bergtop van de Zugspitze.

De Eibsee is een bergmeer met groen helder water. In het meer liggen enkele kleine eilanden en er staat een hotel.

Badersee

De Badersee ligt bij Grainau.

Naar de kloof Partnachklamm.

Ongeveer 25 minuten lopen van Garmisch Partenkirchen ligt de kloof Partnachklamm. Door de kloof stort zich de beek de Partnach met smeltwater van de berg Zugspitze.

U kunt door de kloof lopen. In de winter ziet u hier bij het heldere water ijsformaties. Er worden trips met fakkels door de kloof georganiseerd.

Een wandeling door de kloof duurt ongeveer een uur. Het pad in de kloof is redelijk gemakkelijk te lopen al is het hier en daar erg smal. Men loopt de route echter ook met kinderen en honden dus het is heel goed te doen. Aan het eind van de kloof komt u bij een prachtig dal.

Het mooie dorp Grainau.

Grainau ligt niet ver van Garmisch Partenkirchen bij een station aan de spoorlijn tussen Garmisch Partenkirchen en de Zugspitze. Het dorp is met de auto, bus en de trein gemakkelijk te bereiken.

In Grainau zijn veel hotels en ook enkele vakantiehuizen. De vier viersterrenhotels in Grainau zijn Hotel Alpenhof Grainau, het Eibseehotel, het Ferienhotel Haus Hammersbach en het Hotel Waxenstein.

Het bergmeertje Badersee

De Badersee is een klein bergmeer bij Grainau. Het diepgroene meer is zelfs in de winter ijsvrij omdat het gevoed wordt door warmwaterbronnen.

Bij het meer staat een mooi viersterrenhotel Hotel am Badersee.

De hotels en vakantiehuizen in Grainau.