Weekendplanner Kaartjes

De berg Zugspitze op de grens van Beieren en Tirol.

De Zugspitze is met 3000 meter de hoogste berg van Duitsland. De top van de berg ligt precies op de grens van Oostenrijk en Duitsland.

Vanuit het Duitse dorp Garmisch-Partenkirchen in Beieren is de Zugspitze met een speciaal treintje gemakkelijk te bereiken.

Rodeln op de Zugspitzplatt.

rodeln

Vlak onder de top van de Zugspitze op de Zugspitzplatt kunt u zelfs in augustus nog rodelen.

De berg Zugspitze.

De Zugspitze ligt niet zover van München op de grens met Tirol in Oostenrijk. Er zijn op de Zugspitze maar liefst drie gletsjers en in de winter is er op de Zugspitzplatt onder de top een populair wintersportgebied.

Op de top van de Zugspitze staat een restaurant met op het dak een platform waar u een prachtig uitzicht heeft over de omringende Alpen en op het bergmeer Eibsee.

Als u in de buurt van de Zugspitze wilt overnachten kunt u een hotel zoeken in Garmisch-Partenkirchen, Grainau of Eibsee aan de voet van de berg. Over de grens met Oostenrijk kunt u ook overnachten in het skidorp Ehrwald in Tirol.

attracties Zugspitzplatt

Naast het station van de kabeltrein op de Zugspitzplatt ligt een restaurant.

attracties

Vanuit de Zugspitzplatt kunt de Beierse Alpen verkennen of naar Tirol wandelen.

kaart Duitsland

De Zugspitze ligt op de grens met Oostenrijk.

Zugspitzplatt

De Zugspitzplatt.

De Zugspitzplatt ligt op een hoogte van ongeveer 2300 meter. Met de kabeltrein vanuit Garmisch-Partenkirchen en Eibsee is de Zugspitzplatt gemakkelijk te bereiken. Op de Zugspitzplatt staat bij het station van de kabeltrein en de kabelbaan een groot restaurant met een terras.

Zelfs in de zomer ligt hier op de Zugspitzplatt nog wat sneeuw. U kunt er dan gratis een slee lenen om te rodelen. Veel bezoekers van de Zugspitzplatt gaan bergwandelen of reizen verder naar de top van de berg.

In de winter is de Zugspitzplatt een skigebied. Er zijn dan negen skiliften in gebruik.

Naar de Zugspitzplatt net onder de bergtop.

Ook als u niet van bergbeklimmen houdt kunt u gemakkelijk naar de top van de Zugspitze. Er gaat vanuit Garmisch-Partenkirchen en Eibsee een treintje naar de Zugspitzplatt, een vlakte onder de top.

Vanaf het restaurant op de Zugspitzplatt kunt u naar de top van de Zugspitze lopen of u neemt de kabelbaan om naar de top te reizen.

Alpen Beieren

Het restaurant op de Zugspitzplatt.

Met de kabelbaan rechtstreeks naar de bergtop.

Vanuit Eibsee kunt u ook met een kabelbaan naar de top van de berg. U koopt gewoon een kaartje bij het station in Eibsee. Van tevoren reserveren is niet mogelijk.

Als u in Oostenrijk bent kunt u in de wintersportplaats Ehrwald in Tirol met de kabelbaan naar de top van de Zugspitze. Er is gelukkig geen grensovergang meer op de top van de berg.

restaurant Zugspitze

Het restaurant op de Zugspitzplatt.

trein naar de Alpen

Het station van de Bayerische Zugspitzbahn op de Zugspitze.

Het rondje Garmisch-Partenkirchen naar de top van de berg.

Een populaire route is de rondreis:

  • Garmisch-Partenkirchen
  • De gletsjer op het plateau Zugspitzplatt
  • De top van de berg
  • Eibsee
  • Garmisch-Partenkirchen

U reist hier met een treintje en twee kabelbanen. U kunt het hele jaar deze route reizen. Onderweg ziet u een prachtig berglandschap.

De tandradtrein van de Bayerische Zugspitzbahn.

Bij het station van Garmisch-Partenkirchen vertrekt ongeveer ieder uur een tandradtrein van de Bayerische Zugspitzbahn. Deze trein rijdt naar de noordflank van de berg en stopt op het station van de Zugspitzplatt.

De trein stop ook bij de kabelbaan in Eibsee. U kunt hier overstappen op de kabelbaan als u rechtstreeks naar de top van de Zugspitze wilt.

Kaartjes voor deze reis kunt u kopen op de stations van de Bayerische Zugspitzbahn in Garmisch-Partenkirchen en Eibsee.

overnachten

Het station in Eibsee waar de trein naar de Zugspitzplatt stopt.

De kabelbaan van de Zugspitzplatt naar de bergtop.

Op het station op de Zugspitzplatt kunt u overstappen in een kabelbaan naar de top van de berg.

Op de top van de Zugspitze kunt u dan weer afdalen via een kabelbaan naar het dorpje Eibsee aan de voet van de berg.

Het station van de kabelbaan in Eibsee ligt vlakbij een station van de Bayerische Zugspitzbahn. U kunt hier dus weer de trein terug nemen naar Garmisch-Partenkirchen.

bergtop Zugspitze

De kabelbaan tussen de Zugspitzplatt en de bergtop.

Bergwandelen naar de Zugspitzplatt.

Vanuit het skistation in Garmisch-Partenkirchen op 730 meter kunt u in tien uur naar de Zugspitzplatt wandelen. Het is een zware tocht maar het eerste stuk vanuit Garmich-Partenkirchen is gemakkelijk.

U passeert onderweg de watervalletjes van het mooie beekje in het Reintal, het dal Partnachklamm. Dit dal is één van de belangrijkste attracties van Garmisch-Partenkirchen.

U komt langs meerdere Alpenhutten van de Alpenverein waar u kunt eten, drinken en overnachten.

Overnachten

Overnachten in de Alpenhutten.

Als u wilt bergwandelen kunt u onderweg overnachten in de Alpenhutten van de Alpenverein.

Vlakbij Garmisch-Partenkirchen, aan het begin van het Reintal, staat de Bockhütte van de Alpenverein. Hier kunt u op een terrasje zitten en wat drinken en wat eten.

Tot de volgende berghut, de Reintalangerhütte, op 1370 meter is de route nog vrij vlak maar daarna wordt het pad steiler.

U loopt naar de Knorrhütte (2.057 m) aan de rand van de Zugspitzplatt. Vanuit de Knorrhütte kunt u verschillende routes lopen.

Met de kabelbaan vanuit Oostenrijk.

Vanuit Oostenrijk is de bergtop van de Zugspitze met een kabelbaan vanuit de dorpen Heiterwang en Lermoos ook te bereiken.

Dagtrips naar de Beierse Alpen vanuit München.

Vanuit München kunt u met een luxe touringcar naar de Zugspitze reizen. Deze busreizen zijn inclusief kaartjes voor de kabelbanen naar de gletsjer en de top van de berg.

tickets naar de Zugspitze vanuit München.