Weekendplanner Kaartjes

Reizen met de trein binnen Europa

Vaak is reizen met de trein sneller en gemakkelijker dan reizen met het vliegtuig of met de auto. Met de trein heeft u geen last van files, u hoeft niet ruim van te voren op het vliegveld in te checken en stations liggen in de binnenstad.

U kunt in kaartjes voor de internationale trein voordelig online bij DB en bij NS-International kopen.

Reizen met SNCF Connect vanuit Nederland of België

U kunt met het Franse staatsbedrijf SNCF Connect met de trein of hogesnelheidstrein vanuit Amsterdam of Brussel naar bijna iedere bestemming in Europa reizen.

Tip: Soms zijn de aanbiedingen van SNCF Connect voordelig. Dat geldt vooral voor bestemmingen in Frankrijk. Vergelijk dus de prijzen voor een treinkaartje als u naar Frankrijk gaat.

Reizen met NS International

Bij de NS kunt u online kaartjes kopen voor o.a. de Thalys, Eurostar, ICE en andere internationale treinen. U koopt uw internationale treinkaartjes via de Nederlandse Spoorwegen online via NS International.

Hoewel de vroegere naam van NS International, NSHispeed, anders doet vermoeden is niet iedere internationale trein die u bij NS International kunt boeken een hogesnelheidstrein. De treinen Thalys, Eurostar en ICE zijn dat echter wel.

Boek een treinreis via NS-International.

NS in Amsterdam

Met de Thalys van Amsterdam naar Brussel en Frankrijk

De Franse TGV heeft een snelheid van 300 km per uur en meer dan 60 steden in Frankrijk zijn met de TGV te bereiken.

Als u per trein naar Parijs wilt is de Thalys een geschikt alternatief voor de auto. De rit van Amsterdam - Brussel - Parijs duurt maar vier uur.

Met de Thalys kunt u vanaf Amsterdam en Brussel alle grote steden in Frankrijk bereiken. De rit naar Parijs (Gare du Nord) duurt vanaf Brussel slechts anderhalf uur.

Mondkapjes in het OV

Voor reizen met de trein heeft u nog steeds voor sommige reizen een mondkapje nodig. Informeer vlak voor uw reis. U kunt de mondkapjes o.a. bij de Kiosk op het station kopen.

weekend weg

Een weekend weg met de trein.

reisartikelen
Uw bagage en handbagage
.

Met de snelle ICE treinen door Duitsland

De ICE treinen zijn de snelste treinen van de Duitse Spoorwegen, DB.

Er gaan internationale hogesnelheidstreinen via o.a. Amsterdam door Duitsland naar o.a. Denemarken, Zwitserland en Oostenrijk.

Met de trein van Amsterdam of Rotterdam naar Londen.

Vanaf 30-4-2020 kunt u vanuit Amsterdam of Rotterdam met de trein rechtstreeks naar Londen reizen. U hoeft dus niet meer in Brussel over te stappen. Zo rijdt u in iets meer dan vier uur vanuit Nederland naar het centrum van Londen.

Kaartjes voor de treinreis naar Londen.

Met de Eurostar naar Engeland vanuit Amsterdam en Rotterdam.

Vanaf Amsterdam CS en Rotterdam kunt u met de Eurostar door de Kanaaltunnel bij Folkestone naar hartje Londen reizen. De rit van Amsterdam - Folkestone - St Pancras Station in Londen duurt iets meer dan vier uur.

Er rijden ook treinen vanuit station Brussel Zuid. De reis duurt dan ongeveer twee uur.

Als u een weekend naar Londen wilt vindt u op donderdagmiddag, vrijdagmorgen en zondagmiddag de laagste tarieven. De terugreis vanaf Londen is het goedkoopst op zondagochtend of maandagochtend.

Kaartjes voor de Eurostar bij de NS.

Duitsland
België
GB
Parijs
NS

De Elipsos naar Spanje

Elipsos is de Spaanse Treinhotel. Als u met de trein naar Barcelona of Madrid wilt kunt u het beste vanaf Parijs de nachttrein nemen. U arriveert vroeg in de ochtend.

Over het algemeen is vliegen naar Barcelona en Madrid goedkoper dan reizen met de trein maar als u gaat vliegen moet u na aankomst nog wel de reis van het vliegveld naar het centrum en een overnachting in een hotel meerekenen.

De trein brengt u meestal tot in het centrum van de stad.