Weekendplanner Kaartjes

Reizen met de trein binnen Europa

Vaak is reizen met de trein sneller en gemakkelijker dan reizen met het vliegtuig of met de auto. Met de trein heeft u geen last van files, u hoeft niet ruim van te voren op het vliegveld in te checken en stations liggen in de binnenstad.

U kunt in kaartjes voor de internationale trein voordelig online bij OUI-SNCF en bij NS-International kopen.

Reizen met OUI SNCF vanuit Nederland of België

U kunt met het Franse staatsbedrijf OUI SNCF met de trein of hogesnelheidstrein vanuit Amsterdam of Brussel naar bijna iedere bestemming in Europa reizen.

Tip: Vaak zijn de aanbiedingen van OUI SNCF heel voordelig. Dat geldt vooral voor bestemmingen in Frankrijk maar ook bij treinkaartjes naar steden in andere landen worden vaak kortingen gegeven.

Vergelijk dus de prijzen

Reizen met NS International

Bij de NS kunt u online kaartjes kopen voor o.a. de Thalys, Eurostar, ICE en andere internationale treinen. U koopt uw internationale treinkaartjes via de Nederlandse Spoorwegen online via NS International.

Hoewel de vroegere naam van NS International, NSHispeed, anders doet vermoeden is niet iedere internationale trein die u bij NS International kunt boeken een hogesnelheidstrein. De treinen Thalys, Eurostar en ICE zijn dat echter wel.

Een treinreis via NS-International.

NS in Amsterdam

Met de Thalys van Amsterdam naar Brussel en Frankrijk

De Franse TGV heeft een snelheid van 300 km per uur en meer dan 60 steden in Frankrijk zijn met de TGV te bereiken.

Als u per trein naar Parijs wilt is de Thalys een geschikt alternatief voor de auto. De rit van Amsterdam - Brussel - Parijs duurt maar vier uur.

Met de Thalys kunt u vanaf Amsterdam en Brussel alle grote steden in Frankrijk bereiken. De rit naar Parijs (Gare du Nord) duurt vanaf Brussel slechts anderhalf uur.

weekend weg

Een weekend weg met de trein.

reisartikelen
Uw bagage en handbagage
.

Met de snelle ICE treinen door Duitsland

De ICE treinen zijn de snelste treinen van de Duitse Spoorwegen, DB.

Er gaan internationale hogesnelheidstreinen via o.a. Amsterdam door Duitsland naar o.a. Denemarken, Zwitserland en Oostenrijk.

Met de Eurostar naar Engeland

Vanaf station Brussel Zuid kunt u met de Eurostar door de Kanaaltunnel bij Folkestone naar hartje Londen en naar de tuin van Engeland, Kent. De rit van Brussel - Folkestone - St Pancras Station in Londen duurt iets meer dan 2 uur.

Als u een weekend naar Londen wilt vindt u op donderdagmiddag, vrijdagmorgen en zondagmiddag de laagste tarieven. De terugreis vanaf Londen is het goedkoopst op zondagochtend of maandagochtend.

Kaartjes voor de Eurostar bij de NS

Duitsland
België
GB
Parijs
NS

De Elipsos naar Spanje

Elipsos is de Spaanse Treinhotel. Als u met de trein naar Barcelona of Madrid wilt kunt u het beste vanaf Parijs de nachttrein nemen. U arriveert vroeg in de ochtend.

Over het algemeen is vliegen naar Barcelona en Madrid goedkoper dan reizen met de trein maar als u gaat vliegen moet u na aankomst nog wel de reis van het vliegveld naar het centrum en een overnachting in een hotel meerekenen.

De trein brengt u meestal tot in het centrum van de stad.