Weekendplanner Kaartjes

De attracties van Parijs.

Parijs heeft ontelbare mogelijkheden om te shoppen, uit te gaan, bijzondere musea te bezoeken of gewoon om in rond te dwalen.

Als u wilt uitgaan in Parijs heeft u meer mogelijkheden dan elders. Opera, theater, bioscoop, cabaret, cancan shows, dans en muziek. Alles is mogelijk.

Lido

Het Lido aan de Champs-Élysées.

Reserveer een wervelende show in Parijs
(in o.a. de Moulin Rouge of het Lido).

1. Uitgaan in Parijs: de wervelende shows

Het beroemde theater Moulin Rouge uit 1889 staat in Montmartre, arrondissement 18. Hier kunt u een wervelende show bijwonen. Reserveer wel ruim van te voren want de shows van de Moulin Rouge zijn de meest populaire variétéshows van Parijs.

Een voorstelling in de Moulin Rouge duurt ongeveer 100 minuten. Er begint een show in de Moulin Rouge om 21:00 uur en om 23:00 uur.

Ook de show van het Lido aan de Champs-Élysées is wereldberoemd. De show van het Lido is goed te combineren met een diner of een romantische fles champagne.

2. De restaurants van Parijs

In Parijs zijn veel restaurants en bijzondere cafés en nachtclubs. Wist u overigens dat als u in Parijs in een café wat gaat drinken, er verschillende tarieven gelden? Hoe verder u van de tap zit, hoe meer u betaalt.

Een leuke plaats om uit te gaan is het gebied rond het plein Place Pigalle op de grens van de arrondissementen 9 en 18 in de wijk Montmartre. Tegenwoordig is het uitgaansgebied Pigalle heel bekend door de film Moulin Rouge met Nicole Kidman en Ewan McGregor.

De restaurants en bijzondere cafés in Parijs.

Parijs

3. Shoppen in Parijs

Parijs is een geweldige stad om in te winkelen! Met name als het gaat om de haute couture en parfums, moet u in Parijs zijn. Al doet dat meteen te kort aan het uitgebreide assortiment curiosa, antiek en oude boeken die er te vinden zijn.

De warenhuizen Galeries Lafayette, La Samaritaine , Au Bon Marché , Marks & Spencer en Printemps, zijn de bekendste warenhuizen in Parijs.

Veel toeristen bezoeken in Parijs enkele markten in Parijs op zoek naar curiosa, antiek en oude boeken.

4. De Eiffeltoren

Ter ere van het 100 jarige bestaan van de Franse revolutie werd in 1889 in Parijs de wereldtentoonstelling geopend. De Eiffeltoren werd hier speciaal voor gebouwd.

Ondertussen heeft deze toeristische 'magneet' zijn meerwaarde voor Parijs wel bewezen. Er zitten twee restaurants in de Eiffeltoren met een prachtig uitzicht.

Metrostation: Champ de Mars Tour Eiffel.

Uw bezoek aan de Eiffeltoren.

Rondvaart Seine

Ter hoogte van de kathedraal de Notre Dam staan dit soort boekenkiosken langs de Seine.

5. Het Louvre

Het Louvre is een enorm museum in het centrum van Parijs. Het museum is gevestigd in een van oorsprong middeleeuws kasteel van de Franse koningen. Hier hangt één van de beroemdste schilderijen ter wereld: de Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Er staat altijd een lange rij voor de kassa maar u kunt uw kaartje online kopen. Met een Paris Pass is het Louvre overigens gratis toegankelijk.

Het Louvre is iedere eerste zondag van de maand gratis toegankelijk. Op dinsdag is het museum gesloten.

Metro station: Palais Royal - Musée du Louvre (lijn 1 en 7).

tickets Kaartjes voor de musea Parijs
(koop een kaartje online en sla de rij over)..

6. Een boottocht op de Seine

De rivier de Seine verdeelt het centrum van Parijs in tweeën. Als het lekker weer is, is het heerlijk om over de kade van de Seine te lopen. Er zijn veel plaatsen waar u eenvoudig de kade kunt bereiken. Ga bijvoorbeeld naar de beroemde negende brug, Pont Neuf.

U kunt Parijs vanaf een boot een heel andere kijk op Parijs krijgen. Een rondvaart duurt ongeveer een uur. Er zijn ook speciale "dinnercruises" waarbij u tijdens het varen dineert. Als het donker wordt is een dergelijke boottocht heel romantisch.

De rondvaarten en dinnercruises op de Seine..

Rondvaart Seine

Een boottocht op de Seine is één van de populairste attracties van Parijs.

7. De Notre Dame

Na 150 jaar bouwen werd deze kerk in 1345 geopend. De deuren, ramen en schilderingen vertellen de verhalen van de bijbel. Hier kroonde Napoleon zichzelf tot keizer.

In 1768 werd in Frankrijk bepaald dat deze kerk het centrum van Frankrijk was en dat alle afstanden binnen Frankrijk gemeten zouden worden vanaf de Notre Dame.

Na de brand in 2019 is de zwaar beschadigde Notre Dame alleen nog van buiten te zien.

Adres: RER: station St-Michel Notre Dame, Metro: station Cité (lijn 4).

centrum Parijs

Het centrum van Parijs

Parijs
De Notre Dame

De Notre Dame in arr. 4

Shows in Parijs

Hier zijn shows in Parijs

Rondvaart Seine

Tip: Met de stedenpas van Parijs, Paris Pass, reist u twee, vier of zes dagen gratis met het openbaar vervoer. U krijgt met deze stedenpas ook een gratis boottocht op de Seine.

8. Museum Centre Pompidou

Centre Pompidou is een eigentijds museum met een opvallend modern uiterlijk. Het museum werd in 1977 geopend op initiatief van de toenmalige Franse president George Pompidou.

Hier ziet u moderne kunst en sculpturen en er is een bibliotheek en een centrum voor muziek - en akoestisch onderzoek.

Op dinsdag is het museum gesloten. Op alle andere dagen kunt u tot 22.00 uur het museum bezoeken. Vanaf het dak heeft u een prachtig uitzicht op het centrum van Parijs.

Met een Paris Pass is dit museum overigens gratis toegankelijk. Metro: Station Rambuteau.