Weekendje weg
De site voor uw weekend weg.
De attracties van Parijs
Een weekend in Parijs

Parijs heeft ontelbare mogelijkheden om te shoppen, uit te gaan, bijzondere musea te bezoeken of gewoon om in rond te dwalen.

Tip: Met de Paris Pass kunt u gratis met het openbaar vervoer reizen. Meer dan zestig attracties waaronder de musea zijn gratis toegankelijk (zodat u niet in de rij voor de kassa hoeft te staan).

       
Eropuit > Frankrijk > Parijs > De attracties van Parijs
De top 10 attracties van Parijs De Hop On Hop Off bus Disneyland Paris
Parijs
zoeken
Stedentrips
Romantisch weekend
Low budget weekend
Actief weekend
Culinair weekend
Weekend in natuur
Wellness & beauty
Eropuit met kinderen
Naar zee
Een midweek weg
Weekendhuizen
Kamperen
Watersport
Hotel last minutes
Europese landen
Weekend vliegreizen
Weekend cadeaubon
Parijs Pass
Tip: Met een Paris Pass reist u twee, vier of zes dagen gratis met het openbaar vervoer en meer dan zestig attracties waaronder het Louvre zijn gratis toegankelijk.

U krijgt met deze stedenpas ook een gratis boottocht op de Seine. Hier koopt u een Paris Pass.

Disneyland Paris
Disneyland Parijs
Rondvaarten in Parijs
Rondvaarten in Parijs. Bijna iedere toerist boekt een rondvaart van een uur over de Seine.
Quartier Latin
Uitgaan in de wijk Quartier Latin.
Seine
Ter hoogte van de kathedraal de Notre Dame staan dit soort boekenkiosken langs de Seine.
Attracties van Parijs
De Notre Dame
De attracties van Parijs

Uitgaan in Parijs: de wervelende shows

Als u wilt uitgaan in Parijs heeft u meer mogelijkheden dan elders. Opera, theater, bioscoop, cabaret, cancan shows, dans en muziek. Alles is mogelijk.

Het beroemde theater Moulin Rouge uit 1889 staat in Montmartre, arrondissement 18. Hier kunt u een wervelende show bijwonen.

Reserveer wel ruim van te voren want de shows van de Moulin Rouge zijn de meest populaire variétéshows van Parijs. U zult in het hoogseizoen maanden van te voren moeten reserveren om in de Moulin Rouge nog een tafeltje te kunnen krijgen. Een voorstelling duurt ongeveer 100 minuten. Er begint een show in de Moulin Rouge om 21:00 uur en om 23:00 uur.

Ook de show van het Lido aan de Champs-Élysées is wereldberoemd. De Bluebell Girls en de Lido Boy Dancers hebben weer een wervelende nieuwe show. De show is goed te combineren met een diner of een romantische fles champagne.

Tickets voor een wervelende show
(in o.a. de Moulin Rouge of het Lido).
Het de show van het Lido
Foto: Het Lido aan de Champs-Élysées.

1. De restaurants van Parijs

In Parijs zijn veel restaurants en bijzondere cafés en nachtclubs. Wist u overigens dat als u in Parijs in een café wat gaat drinken, er verschillende tarieven gelden? Hoe verder u van de tap zit, hoe meer u betaalt.

Een leuke plaats om uit te gaan is het gebied rond het plein Place Pigalle op de grens van de arrondissementen 9 en 18 in de wijk Montmartre. Tegenwoordig is het uitgaansgebied Pigalle heel bekend door de film Moulin Rouge met Nicole Kidman en Ewan McGregor.

De restaurants en bijzondere cafés

2. Shoppen in Parijs

Parijs is een geweldige stad om in te winkelen! Met name als het gaat om de haute couture en parfums, moet u in Parijs zijn. Al doet dat meteen te kort aan het uitgebreide assortiment curiosa, antiek en oude boeken die er te vinden zijn.

Galeries Lafayette, La Samaritaine , Au Bon Marché , Marks & Spencer en Printemps, zijn de bekendste warenhuizen in Parijs.

Veel toeristen bezoeken in Parijs enkele markten in Parijs op zoek naar curiosa, antiek en oude boeken.

De antiekmarkt van Saint-Ouen

3. De Eiffeltoren

Parijs

Ter ere van het 100 jarige bestaan van de Franse revolutie werd in 1889 in Parijs de wereldtentoonstelling geopend. De Eiffeltoren werd hier speciaal voor gebouwd. Officieel zou dit hoogstandje van staalconstructie slechts 20 jaar hebben mogen blijven staan.

De bevolking vond de Eiffeltoren in eerste instantie een vreselijk ontwerp. Maar ondertussen heeft deze toeristische 'magneet' zijn nut wel bewezen. De Eiffeltoren wordt tevens gebruikt als zendmast en er zitten twee restaurants met een prachtig uitzicht in.

rondvaartboten op de Seine Meer over: het bezoeken van de Eiffeltoren.

Metrostation: Champ de Mars Tour Eiffel.

De top 10 attracties van Parijs

4. Het Louvre

Het Louvre is een enorm museum in het centrum van Parijs. Het museum is gevestigd in een van oorsprong middeleeuws kasteel van de Franse koningen. Hier hangt één van de beroemdste schilderijen ter wereld: de Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Er staat altijd een lange rij voor de kassa maar u kunt uw kaartje online kopen. Met een Paris Pass is het Louvre overigens gratis toegankelijk.

Het Louvre is iedere eerste zondag van de maand gratis toegankelijk. Op dinsdag is het museum gesloten.

Metro station: Palais Royal - Musée du Louvre (lijn 1 en 7).

Kaartjes voor de musea Parijs
(koop een kaartje online en sla de rij over).
 
 
kaart van Parijs
Het centrum van Parijs
 
 
Parijs
 
Kaartjes voor attracties
 
Paris Pass
Paris Pass
 
Kaartjes voor attracties
 
 
zoeken
 
 

 
 
kaart van Parijs
 
Parijs
 
Kaartjes voor attracties
 
Paris Pass
Paris Pass
 
Kaartjes voor attracties
 
 
zoeken
Seine in Parijs
Foto: Een boottocht op de Seine is één van de populairste attracties van Parijs.

5. Een boottocht op de Seine

De rivier de Seine verdeelt het centrum van Parijs in tweeën. Als het lekker weer is, is het heerlijk om over de kades van de Seine te lopen. Er zijn veel plaatsen waar u eenvoudig de kades kunt bereiken. Ga bijvoorbeeld naar de beroemde negende brug, Pont Neuf.

U kunt Parijs vanaf een boot een heel andere kijk op Parijs krijgen. Een rondvaart duurt ongeveer een uur. Er zijn ook speciale "dinnercruises" waarbij u tijdens het varen dineert. Als het donker wordt is een dergelijke boottocht heel romantisch.

De rondvaarten en dinnercruises op de Seine.

6. Museum Centre Pompidou

Centre Pompidou is een eigentijds museum met een opvallend modern uiterlijk. Het museum werd in 1977 geopend op initiatief van de toenmalige Franse president George Pompidou.

Hier ziet u moderne kunst en sculpturen en er is een bibliotheek en een centrum voor muziek - en akoestisch onderzoek. Vlak naast dit museum staat een fontein met grappige en kleurige beelden van de kunstenaar Nikki de St. Phalle.

Op dinsdag is het museum gesloten. Op alle andere dagen kunt u tot 22.00 uur het museum bezoeken. Vanaf het dak heeft u een prachtig uitzicht op het centrum van Parijs.

Met een Paris Pass is dit museum overigens gratis toegankelijk

Metro: Station Rambuteau

7. De Notre Dame

Na 150 jaar bouwen werd deze kerk in 1345 geopend. De deuren, ramen en schilderingen vertellen de verhalen van de bijbel. Hier kroonde Napoleon zichzelf tot keizer.

In 1768 werd in Frankrijk bepaald dat deze kerk het centrum van Frankrijk was en dat alle afstanden binnen Frankrijk gemeten zouden worden vanaf de Notre Dame.

RER: station St-Michel Notre Dame, Metro: station Cité (lijn 4)

Informatie voor uw weekend in Parijs

Rondritten door Parijs Quartier Latin
Shoppen in Parijs Restaurants in Parijs
Kaartjes voor de attracties van Parijs Het centrum van Parijs
Disneyland Paris Montmartre
Place du Tertre in Montmartre De Eiffeltoren
Overnachten in Parijs De wolkenkrabbers van La Défence
Uitgaan in Parijs  
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Contact en privacybeleid
media