Weekendplanner Kaartjes

Vind een hotel op de meest gunstige plek in Parijs.

Parijs is verdeeld in arrondissementen. Aan de hand van het nummer van het arrondissement weet u in wat voor soort wijk uw hotel staat en welke bezienswaardigheden er in de buurt zijn.

Tip: De arrondissementen 1, 2, 3, 4 en 8 zijn het centrum van Parijs.

De hotels en appartementen in Parijs.

De arrondissementen van Parijs

Centrum Parijs

Het centrum van Parijs.

De hotels in het centrum van Parijs
De arr. 1 t/m 8

De arr. 1 t/m 8 vormen het bekende toeristische centrum rond de Seine. Hier vindt u de top-attracties van Parijs: Les Halles, het Quartier Latin, de Eiffeltoren, Champs Elysées, de Notre Dame, het Louvre museum en het Centre Pompidou.

Overnachten is in deze arrondissementen niet goedkoop, al zijn er ook in het centrum wel enkele goedkope budget hotels en hostels te vinden.

Rond de Eiffeltoren en aan de Champs Elysées zijn enkele van de meest luxe hotels van Parijs.

Zoek een overnachting in Parijs

Overnachten

Het toeristische centrum van Parijs
De arr. 1, 2, 3, 4 en 8.

De hotels in de arrondissementen 1, 2, 3, 4 en 8 zijn populair bij toeristen want deze arrondissementen vormen samen het luxe toeristische centrum van Parijs aan de noordkant van de Seine.

Voor eten, drinken en overnachten is het echter een duur gebied, maar toch kunt u hier in de zijstraten ook wel betaalbare gelegenheden vinden.

In deze arrondissementen liggen de meest populaire attracties van Parijs: zoals het Louvre, Centre Pompidou, Les Halles, Notre Dame, de winkelstraat Rue Rivoli en de Champs Elysées.

Wat ligt waar in het centrum van Parijs?

Amsterdam rondvaartboten

In Quartier Latin en St-Germain (arr. 5 en 6)
zijn veel hotels en restaurants.

Quartier Latin, St Germain en de Eiffeltoren
De arr. 5, 6 en 7:

De arrondissementen 5, 6 en 7 liggen aan de zuidkant van de Seine met het bekende Parijse wijken Quartier Latin (in de middeleeuwen een studentenwijk), St. Germain en natuurlijk het gebied rond de Eiffeltoren.

In de arr. 5, 6 en 7 zijn veel cafés, goede restaurants en luxe hotels. U bent hier op loopafstand van alle attracties in het centrum van Parijs.

Enkele bezienswaardigheden hier zijn o.a. Het Quartier Latin, de Eiffeltoren, Jardin du Luxembourg en het Pantheon.

Parijs Quartier Latin

In het gezellige wijken Quartier Latin en St. Germain, de arrondissementen 5 en 6, zijn veel restaurants, pensions en betaalbare hotels.

Het romantische Montmartre
Het arr. 18.

Montmartre is het historische en romantische Parijs. Het ligt in het 18de arrondissement, ten noorden van het centrum.

Hier vindt u wervelende shows in de vele theaters en u kunt in Montmartre uitgaan in de clubs, leuke cafés en restaurants.

Ook de Sacré Coeur en de schildersmarkt Place du Tertre liggen hier.

De attracties en hotels in Montmartre.

Mareis Parijs

De historische wijk Le Marais
(3de en 4de arr.).

Eiffeltoren

Uitzicht vanaf de Eiffeltoren (7 arr.) op de Seine en Palais de Chaillot in het 16de arrondissement.

Enkele minder bekende wijken in Parijs
Het arr. 9, 10 en 11

In de arr. 9, 10 en 11 liggen o.a. Gare du Nord (10 arr.) en Opera district (9 arr.).

Als u met de Thalys trein in Parijs aankomt zult u waarschijnlijk uitstappen op station Gare du Nord (10 arr.). Rond het station zijn veel goedkope hotels en restaurants.

De hotels rond Gare du Nord (10 arr.)

Aan de rand van het centrum van Parijs
Het 12, 13 en 14 arr.

In het 13de arr. van Parijs ligt Chinatown van Parijs, Quartier Chinois. Bij de Rue de Tolbiac zijn veel winkels en restaurants uit Vietnam, Laos, Cambodia en China.

In het 12e arrondissement kunt u over de "Promenade Plantée" wandelen. Dit is een wandeling van 4 km over een viaduct waar een voormalig spoorlijn is vervangen door prachtige tuinen. U loopt hier tussen de Bastille Opera en de oostelijke grens van Parijs.

De wijk Montparnasse (14. arr.) staat bekend om de vele sfeervolle cafés en restaurants.

Hotel in het centrum

Het Hotel Novotel in Les Halles is een populair hotel in het eerste arrondissement. Het hotel is centraal gelegen naast Les Halles.

La Défense en Bois de Boulogne

In het noordwesten van het centrum van Parijs ligt het moderne Parijs met de dure buurten en de moderne architectuur van het zakencentrum La Défense. Het metrostation van La Défense heeft een rechtstreekse verbinding (metrolijn 1) met de Arc de Triomphe, de Champs-Élysées, het Louvre en Bastille.

Niet ver van La Defense ligt het romantische park Bois de Boulogne (16 arr.).

Overnachten in La Défense.

Overnachten bij Disneyland Parijs.

Disneyland ligt in de stad Marne-la-Vallée aan de rand van Parijs. Als u naar Disneyland gaat en kunt u heel goed overnachten in de plaats Serris, in de gemeente Val d'Europe. Serris is gemakkelijk te bereiken met de auto, u kunt er goed parkeren en met de trein (RER) bent u snel (en goedkoop) in het centrum van Parijs.

Binnen 15 minuten bent u met de bus in Disneyland en in Serris vindt u bij het RER station een groot winkelcentrum en La Vallée Village, een groot Outlet Centrum waar u goedkoop merkkleding kunt kopen. Parkeren is op het parkeerterrein bij het winkelcentrum in Serris gratis.