Weekendplanner Kaartjes

Reist u naar Parijs met de auto, trein, bus of het vliegtuig?

De gemiddelde reistijd naar Parijs vanuit Amsterdam per vervoermiddel.

  • Met de auto duurt de reis 6 uur als u onderweg niet zou stoppen.
  • Met de trein duurt de rit 3.18 uur als u met de Thalys reist.
  • Met de bus reist u afhankelijk van de tussenstops vanaf 6 uur naar Parijs.
  • Met het vliegtuig duurt de vlucht naar Parijs ongeveer anderhalf uur. Uiteraard moet u nog wel inchecken en van en naar de vliegvelden reizen.

Met de auto naar Parijs.

De afstand van Utrecht naar Parijs is ongeveer 475 km. De reis duurt dan ongeveer 6 uur maar uiteraard zult u onderweg pauzeren.
Als u België verlaat komt u in Frankrijk op de autosnelweg A1, Rijsel (Lille) - Parijs. Net zoals de meeste autosnelwegen is dit een tolweg. Voor een gewone auto betaald u ongeveer 17 euro tol.

Het is niet handig om met de auto het centrum van Parijs in te gaan. Een groot deel van het centrum is autovrij, in ieder geval het deel Ile-de-la-Cité, de kades van Saint-Germain-des-Près, de omgeving Châtelet-Halles en een stuk van de Marais.

Vind een accommodatie in Parijs.

Overnachten

Met de trein naar Parijs.

Vanuit Amsterdam CS kunt u in ongeveer 3.20 uur met de Thalys naar Parijs reizen. Als u vanuit een andere plaats met de trein naar Parijs wilt instappen zult u eerst de trein naar Amsterdam, Rotterdam of Brussel moeten nemen en daar in de Thalys stappen.

Als u met de trein naar Parijs reist hoeft u dus niet eerder aanwezig te zijn om in te checken. Dat scheelt dus reistijd als u het vergelijkt met een vliegreis naar Parijs.

Als u met de trein reist komt u aan op het station Gare du Nord. Dit station ligt in het centrum van Parijs. Het station heeft goede verbindingen met het openbaar vervoer. Er is een groot metrostation onder het treinstation.

Tickets voor Thalys.

Met de bus naar Parijs.

Met Flixbus kunt u van Amsterdam Sloterdijk of Amsterdam Beilmer in ongeveer 6 tot 9 uur naar Parijs reizen. Bij sommige bussen kunt u ook instappen in Utrecht, Breda CS, Antwerpen of Gent.

Een busreis is vrij goedkoop. Kaartjes kosten meestal tussen de 19 euro en de 25 euro voor een enkele reis.

Er rijden ook bussen vanuit o.a. Den Haag, Eindhoven en Maastricht naar Parijs. De rit duurt dan wel wat langer dan een bus vanuit Amsterdam en het is ook wat duurder.

Met de bus naar Parijs.

De aankomst van de trein op Gare du Nord.

Parijs Gare du Nord

De rode Thalys uit Nederland komt aan op station Gare du Nord.

Met het vliegtuig naar Parijs.

Vanaf Schiphol Airport en Düsseldorf naar Schiphol. De hele vlucht duurt maar 1 uur en 20 minuten maar u moet natuurlijk nog wel inchecken en u moet vanaf de luchthavens bij Parijs naar de stad reizen. Met de trein bent u dus meestal sneller in het centrum van Parijs dan met het vliegtuig.

Er zijn rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Parijs met de luchtvaartmaatschappijen KLM, Air France en Transavia. De meeste vluchten uit Amsterdam vliegen op de internationale luchthaven Parijs-Charles de Gaulle (CDG). Transavia vliegt ook wel op vliegveld Orly (ORY).

Met het vliegtuig naar Parijs.

Parkeren op Schiphol.

Disneyland Parijs

Tip voor een dagtrip: Op vrijdag en in het weekend rijdt er een Thalys in 3,5 uur van Amsterdam naar Disneyland-Parijs.
Kaartjes voor deze Thalys.

Vervoer vanaf het vliegveld naar Parijs.

Als u vanuit Amsterdam Schiphol naar Parijs vliegt zult u meestal op luchthaven Parijs-Charles de Gaulle (CDG) landen. Het vliegveld ligt ongeveer 25 km van het centrum van Parijs. Vanaf het vliegveld moet u met de RER, dit is de regionale trein, of met de TGV naar het centrum van Parijs reizen.

De treinreis van het vliegveld naar het centrum van Parijs duurt ongeveer 45 minuten. U kunt ook met een taxi gaan maar dan heeft u de kans om in een file terecht te komen. Als u naar Disneyland Parijs wilt bent u er met de trein in 10 minuten. Er is ook een shuttleservice van luchthaven CDG naar Disneyland.

De RER brengt u van het vliegveld naar o.a. naar de station Gare du Nord of naar station Châtelet – Les Halles. Beide stations zijn in het centrum van Parijs.

Met het OV reizen in Parijs.