Weekendplanner Kaartjes

De vijf themalanden van Disneyland in Parijs.

In Disneyland Paris zijn vijf themalanden. Het themaland Fantasyland lijkt wel wat op de sprookjeswereld van de Efteling. In Adventureland zijn attracties met piraten, Indiana Jones en de familie Robinson.

In Frontierland zijn de attracties in de stijl van het wilde westen. In Discoveryland bent u in de toekomst zoals men zich dat vijftig jaar geleden voorstelde.

1. Het themaland Fantasyland.

Als u de kassa van Disneyland gepasseerd bent kunt u via Main Street USA de andere parken (landen) bereiken. Die andere parken zijn Fantasyland, Adventureland, Frontierland en Discoveryland. Vanuit het kasteel van Doornroosje heeft u een mooi uitzicht over Fantasyland.

Fantasyland is het grootste themaland binnen Disneyland en heeft zo'n 14 attracties. De grote draaimolen is heel populair bij zowel kinderen en volwassenen.

In het park hangt een sprookjesachtige sfeer. Fantasyland lijkt op de sprookjeswereld van de Efteling alleen zijn de poppen en scenes in de Efteling toch iets realistischer.

Disneyland hotel

De ingang van Disneyland Paris is onder het sprookjesachtige Disneyland Hotel.

2. Het themaland Frontierland.

Frontierland heeft als thema het wilde westen van Amerika. De meest populaire attractie is hier Big Thunder Mountain, een achtbaan waarbij u in een mijnwagentje door gangen en over een berg scheurt.

Bij Big Thunder Mountain staan altijd lange wachtrijen maar u kunt bij de automaat bij de ingang van de attractie een FASTPASS-ticket krijgen om een tijd te reserveren.

U kunt in Frontierland een boottocht maken rond Big Thunder Mountain. Ook is er een achtbaan waar u met een kar over, door en rond de berg kunt scheuren

Hotel in Disneyland

Hotel New York ligt net bij de ingang van Disney Village.

Disney Village

Foto's van Disney Village (gratis toegankelijk)

3. Het themaland Adventureland.

In Adventureland zijn de attracties gebaseerd op verhalen over avonturen van de Pirates of the Caribbean, Indiana Jones en de familie Robinson.

U kunt met een boot door een piratennest varen of een piratenboot bezoeken. De boomhut van de familie Robinson ligt op een eiland waar u door, over en onder de boom kunt lopen. In de boom zijn scenes van de film te zien. Het eiland is via een loopbrug te bereiken.

4. Het themaland Discoveryland

Discoveryland is in de stijl van het beeld dat men vijftig jaar geleden had op de toekomst.

De attractie Space Mountain is een echte publiekstrekker in Disneyland Parijs. Het is één van de duurste attracties van het park. U wordt in een karretje door een buis over het dak geschoten en voor de rest is het een achtbaan in het donker met lichteffecten.

5. Het Themaland Main Street USA

Dit ziet u in Main Street USA.

Disney pretpark

De attractie Space Mountain