Weekendplanner Kaartjes

Een dagje naar de Efteling.

In Kaatsheuvel ligt één van de meest populaire themaparken van Europa, de Efteling. In het Sprookjesbos en in vele attracties komen sprookjes tot leven. Daarnaast zijn er attracties die een "gewoon" pretpark niet zouden misstaan.

In de buurt van de Efteling zijn een aantal goede hotels, er zijn wat campings en u kunt er vakantiehuizen vinden.

Toegangskaartjes voor de Efteling.

De Efteling.

Efteling

De ingang van de Efteling.

De Efteling bij Kaatsheuvel.

Het mooiste attractiepark van Nederland, de Efteling, ligt vlakbij Nationaal Park De Drunense Duinen in het plaatsje Kaatsheuvel.

De Efteling is een groot deel van het jaar op de meeste dagen geopend tussen 10.00 tot 20.00 uur. De Efteling sluit niet meer in de winter want er is nu ook de Winterefteling.

In juli en augustus, de Zeven Mijls Zomer, is de Efteling tot 22.00 uur geopend.
Adres: Efteling: Europalaan 1, 5171 KW Kaatsheuvel.

Zoek een overnachting bij de Efteling.

Overnachten

Overnachten bij de Efteling.

De Efteling beschikt over twee hotels, het Eftelinghotel en het Loonsche Land Hotel. Het Eftelinghotel ligt naast de Efteling en heeft ook een eigen ingang naar de Efteling. Vanuit het hotel loopt u in een paar minuten naar de Efteling.

Als u iets goedkoper wilt overnachten kunt u naar het driesterrenhotel Hotel De Kroon in Kaatsheuvel. Dit hotel ligt slechts vijf minuten lopen van de ingang van de Efteling. Het hotel is echter niet eigendom van de Efteling.

Er liggen ook twee leuke vakantieparken bij de Efteling, Vakantiepark Efteling Loonsche Land en Vakantiepark Efteling Bosrijk.

De hotels en de vakantieparken van de Efteling.

theater Efteling

Het Theater van de Efteling

attracties

De achtbaan De Vliegende Hollander.

trein Efteling

Het treintje van de Efteling

Het sprookjesbos.

Anton Pieck ontwierp het Sprookjesbos en de vele attracties. Het bos is nog steeds een populair onderdeel van het park, al zal een deel van de kinderen waarschijnlijk liever eerst naar het pretpark willen.

Ook buiten het sprookjesbos vindt u scenes uit sprookjes. Zo zijn er speciale attracties met namen als Droomvlucht, Fata Morgana, Vila Volta, Spookslot en De Vliegende Hollander.

Vervoer op de Efteling.

De afstanden in de Efteling zijn groot. Er rijdt een stoomtrein van het station bij Droomvlucht naar de attracties van het pretpark.

Tip: Download de Efteling App.

De Efteling heeft een handige app waarmee u kunt zien bij welke attractie de wachtrij even iets korter is. Als u de app slim gebruikt hoeft u dus minder te wachten.

De Efteling App.

Kaatsheuvel

Deze trein rijdt door de Efteling.

Hotel Kaatsheuvel

Tip: Hotel de Kroon ligt vlakbij de ingang.

Parkeren bij de Efteling.

Bij de Efteling zijn grote parkeerterreinen waar u kunt parkeren. Een dag parkeren kost ongeveer 10 euro. U kunt bij de automaten bij de ingang betalen.

Adres: Efteling: Europalaan 1, 5171 KW Kaatsheuvel.

Vervoer naar de Efteling.

Er rijden bussen vanaf het station van Tilburg en van het station van Den Bosch naar de ingang van de Efteling.

Kaartjes kopen voor de Efteling.

U kunt het beste vooraf een kaartje kopen. Dat kan soms met korting bij Albert Heijn of een gewoon een kaartje online kopen.