Weekendje weg
De site voor uw weekend weg
Een dag in de Efteling
Een dagje uit naar de Efteling

In Kaatsheuvel ligt één van de meest populaire themaparken van Europa, de Efteling. In het Sprookjesbos en in vele attracties komen sprookjes tot leven. Daarnaast zijn er wilde attracties die een ""gewoon" pretpark niet zouden misstaan.

In de buurt van de Efteling zijn een aantal goede hotels, er zijn wat campings en u kunt er vakantiehuizen vinden.

     
Eropuit > Nederland > Noord-Brabant > Efteling
De hotels bij de Efteling Pretparken in Noord-Brabant De Loonse en Drunense Duinen
Een dagje naar de Efteling

De Efteling bij Kaatsheuvel

Het mooiste attractiepark van Nederland, de Efteling, ligt vlakbij Nationaal park De Drunense Duinen in het plaatsje Kaatsheuvel.

De Efteling is tegenwoordig het gehele jaar iedere dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. In het weekend vaak zelfs tot 20.00 uur. De Efteling sluit niet meer in de winter want er is nu ook de Winterefteling.

In het hoogseizoen, de Zeven Mijls Zomer, is de Efteling dagelijks tot 21.00 uur geopend en alle zaterdagen tot 24.00 uur.

Adres: Efteling: Europalaan 1, 5171 KW Kaatsheuvel.

Hoe ziet het eruit?
Efteling
De Efteling
De Efteling
Foto: De ingang van de Efteling
 
 
Attracties in Noord-Brabant
 
 
Kaartjes voor attracties
 
 
zoeken
 
 
Reserveringen

Reserveringen

 
 
Attracties in Noord-Brabant
 
 
Kaartjes voor attracties
 
 
zoeken
Het sprookjesbos

Anton Pieck ontwierp het Sprookjesbos en de vele attracties. Het bos is nog steeds een populair onderdeel van het park, al zal een deel van de kinderen waarschijnlijk liever eerst naar het pretpark willen.

Ook buiten het sprookjesbos vindt u scenes uit sprookjes. Zo zijn er speciale attracties met namen als Droomvlucht, Fata Morgana, Vila Volta, Spookslot en De Vliegende Hollander.

efteling theater
Foto: Het Theater van de Efteling

Vervoer op de Efteling

De afstanden in de Efteling zijn groot. Over het terrein rijdt een leuke stoomtrein. Regelmatig stopt er een trein bij het kleine station achter het sprookjesbos.

De trein rijdt door het park naar een station bij de attracties van het pretpark.

efteling attractie
Het pretpark van de Efteling

In de Efteling vindt u ook een groot pretpark. Er zijn een aantal achtbanen, een reuzenschommel en voor de kleinere kinderen traptreinen en auto's die ze zelf kunnen besturen.

attractie efteling

Overnachten bij de Efteling

De Efteling beschikt over een eigen hotel, het Eftelinghotel. Het Eftelinghotel ligt naast de Efteling en heeft ook een eigen ingang naar de Efteling. Vanuit het hotel loopt u in een paar minuten naar de Efteling.

Als u iets goedkoper wilt overnachten kunt u naar het driesterrenhotel Hotel De Kroon in Kaatsheuvel. Dit hotel ligt slechts vijf minuten lopen van de ingang van de Efteling.

Zowel Hotel de Kroon als het Eftelinghotel beschikken over familiekamers.

Achter het Eftelinghotel ligt een mooi vakantiepark van de Efteling, het Efteling Bosrijk. Hier kunt u overnachten in een appartement of vakantiehuis.

Vlakbij de Efteling kunt u een bungalow huren in het Recreatiepark Droomgaard. Dit bungalowpark ligt op loopafstand van de Efteling en het Nationaal Park de Drunense Duinen ligt om de hoek.

De hotels of vakantiehuizen bij de Efteling.

Informatie voor een dagje uit in Nederland
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Contact en privacybeleid
media