Weekendplanner Kaartjes

Een dagje uit in Noord-Brabant.

In Noord-Brabant is een dagje uit met kinderen plannen niet zo moeilijk. Er zijn bijvoorbeeld veel attractieparken in de buurt van Tilburg. Wie kent niet de Efteling en de Beekse Bergen?

Hieronder vindt u een aantal tips voor een dagje uit of een weekend weg in Noord Brabant.

Het preHistorisch Dorp.

Noord-Holland

In de middeleeuwse herberg kunt u eten en drinken.

Het preHistorisch Dorp in Eindhoven.

In Eindhoven ligt het openluchtmuseum preHistorisch Dorp. Het preHistorisch Dorp ligt niet ver van het centrum in de Genneperparken. Het thema van het openluchtmuseum is het leven van onze voorouders.

Het openluchtmuseum bestaat uit twee dorpen, Eversham en Endehoven. Eversham is een prehistorisch dorpje uit de IJzertijd en Endehoven laat het leven in de Middeleeuwen ervaren.

Het preHistorisch Dorp in Eindhoven, Boutenslaan 161b 5644 TV Eindhoven

Het openluchtmuseum van Eindhoven.

Zoek een overnachting in Noord-Brabant.

Overnachten

Het natuurgebied Drunense Duinen.

Vlakbij de Efteling ligt het natuurgebied de Drunense Duinen. De Drunense Duinen is een uitgestrekt bos- en heidegebied met grote zandverstuivingen. Op zondag is het vaak druk met spelende kinderen en wandelaars.

In de omgeving van de Drunense Duinen kunt u fietsen huren en er zijn meerdere boscafés. Bij de Roestelberg is een camping met een speeltuin. U kunt er ook een blokhut huren.

Biesbosch

Bij Drimmelen kunt u een rondvaart door de Biesbosch maken.

De Efteling

Tussen Waalwijk en Tilburg ligt het pretpark De Efteling. De Efteling is het grootste sprookjes themapark van Nederland. Naast het sprookjesbos is er in de Efteling ook een groot attractiepark en een theater.

Bij de Efteling zijn drie grote hotels en een vakantiepark met als thema sprookjes.

Het Eftelinghotel is leuk voor een speciaal weekend weg met de kinderen.

De Oisterwijkse Bossen en Vennen.

In Noord-Brabant zijn veel bossen en zandverstuivingen. Zo ligt er bij Oisterwijk het prachtige natuurgebied De Oisterwijkse Bossen en Vennen. U kunt bij Piet Plezier in vakantiepark Streekpark Klein Oisterwijk een fiets of trapkar huren. U krijgt er een fietsroute door het natuurgebied bij.

In de Oisterwijkse Bossen en Vennen staan een paar boscafés op de mooiste plaatsen in het bos.

De Oisterwijkse Bossen en Vennen.

Het Efteling theater.

Efteling

Bezoek de Efteling.

Safaripark de Beekse Bergen.

Het Safaripark de Beekse Bergen is ruim opgezet. U ziet de dieren in een zo natuurlijk mogelijke omgeving.

U kunt op wandelsafari, er rijdt een safaribus door het park, van april tot november kunt u per safariboot reizen en u kunt met uw eigen auto door het park rijden.

Er is bij het dierenpark een vakantiepark waar u in een blokhut, bungalow, chalet of tent kunt overnachten.
Adres: Safaripark Beekse Bergen, 5081 NJ Hilvarenbeek

Speelland Beekse Bergen.

Speelland Beekse Bergen is een attractiepark en speeltuin.
Adres: Beekse Bergen 1, Hilvarenbeek

Rondvaren over de Binnendieze onder Den Bosch.

Onder Den Bosch stromen meer dan 12 kilometer aan kleine waterwegen. Vroeger zijn daar de gebouwen in het centrum overheen gebouwd. De Binnendieze werd een riool.

Tegenwoordig is het geen riool meer en worden er vaartochten over de Binnendieze georganiseerd in kleine fluisterboten met gids. Vanaf de Dieze kunt u onder veel historische gebouwen en straten in de binnenstad varen.

Varen over de Binnendieze in Den Bosch.

De Bossche Broek.

De Bossche Broek in Den Bosch is een mooi natuurgebied net buiten de wallen van de stad. Vanuit de Bossche Broek heb je een mooi uitzicht op het historische Den Bosch met haar stadswallen.

Als u vanaf het centraal station in Den Bosch naar het Bossche Broek loopt kunt u met een voetveer een riviertje oversteken.