Weekendplanner Kaartjes

Leuke dingen doen in Gelderland.

In Gelderland vindt u populaire attracties als de Apenheul in Apeldoorn, Burgers' Zoo en het Openluchtmuseum in Arnhem en er is natuurlijk het Dolfinarium in Harderwijk.

In Gelderland kunt u heerlijk fietsen op de Veluwe en in de Achterhoek. In de dierentuin Burgers' Zoo kunnen de kinderen de jungle of de woestijn verkennen.

Texel

De aquaria van Burgers' Zoo in Arnhem.

De attracties van Apeldoorn.

In Apenheul leven veel apen in redelijke vrijheid. U loopt als bezoeker in het dierenpark tussen de apen door. De loslopende apen zijn vriendelijk en zijn geen gevaar voor kinderen. Uw kinderen kunnen in de speeltuin van Apenheul klauteren in de speeljungle met veel touwtunnels en glijbanen.

De Apenheul is van april tot oktober geopend. Naast Apenheul ligt een klimbos waar het hele gezin hoog in de bomen kan klimmen.

De leukste attracties van Apeldoorn.

Overnachten in Gelderland.

Overnachten

Burgers' Zoo & Safari in Arnhem.

Een van de mooiste dierentuinen van Nederland is Burgers' Zoo in Arnhem. Het dierenpark is ruim opgezet en de dieren leven in een omgeving dat zoveel mogelijk lijkt op hun natuurlijke leefomgeving. In enorme hallen loopt u door het tropische regenwoud, de woestijn en op de bodem van de oceaan. Ook in de winter kunt u hier met de kinderen in de tropen wandelen of bij het restaurant op een terras zitten.

Vooral het oerwoud met watervallen, klimpaden, hangbruggen en veel loslopende vogels zijn erg leuk voor kinderen.
Open: iedere dag het hele jaar.

De attracties in Arnhem.

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

In het Nederlands openluchtmuseum dwaalt u door het Nederland van vroeger. Vervoer kan met trams of te voet. In de meer dan tachtig markante huizen en boerderijen kunt u overal naar binnen.

Kinderen kunnen van alles uitproberen op het kindererf. Er is ook een speeltuin uit de jaren dertig.

Open het gehele jaar behalve op maandag.

Het Nederland Openluchtmuseum in Arnhem.

Dolfinarium Harderwijk.

In het Dolfinarium in Harderwijk ziet u dolfijnen, zeehonden en zeeleeuwen van dichtbij. U ziet de dolfijnen zwemmen in grote basins en u kunt meerdere shows bijwonen.

Kinderen vinden het aaien van roggen ook heel leuk en er is een grote speeltuin.
Open iedere dag het gehele jaar behalve in januari en op eerste kerstdag en oudjaarsdag

Kaartjes met korting voor het Dolfinarium.

De pretparken en speelparken in Nederland.

Nationaal Park de Veluwezoom en de Posbank.

Het landschap van Gelderland is in de buurt van Arnhem heuvelachtig. In het mooie natuurgebied de Posbank dat vlakbij Arnhem ligt is dit goed te zien.

De Posbank ligt in het Nationaal Park de Veluwe Zoom. In het bezoekerscentrum in Rheden en in Arnhem kunt u fietsen huren om door dit mooie natuurgebied te fietsen en genieten van de hoogteverschillen.

De Betuwe.

Langs de dijk aan het kronkelende riviertje de Linge in de Betuwe kunt u heerlijk fietsen, wandelen en kanovaren. Er zijn fietsen en kano's te huur in het dorp Enspijk.

Op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt vindt u o.a. een pannenkoekenhuis met speeltuin, de appeldijk waar de appels en de peren tot aan de weg staan, walnotenbomen waar u in september walnoten kunt rapen en nog veel meer.

Zelf fruit plukken op de Betuwe

fruit plukken

Zelfpluktuin De Hoenderik bij het dorp Tricht.