Weekendplanner Kaartjes

Een dagje uit in Noord-Holland.

Noord-Holland is een provincie dat bijna omringt is door de Noordzee, Waddenzee en het IJsselmeer. De badplaatsen, havensteden en voormalige vissersplaatsen zijn dan ook belangrijke toeristische trekpleisters voor een dagje uit.

Voor een stedentrip zijn Amsterdam en Haarlem leuke steden.

Op een zonnige zondag.

Zandvoort

Het strand van Zandvoort aan Zee .

De grote steden van Noord-Holland.

Amsterdam trekt de meeste bezoekers en heeft ook de meeste attracties. Als u van winkelen, concerten, uitgaan en musea houdt moet u naar Amsterdam. Ook Haarlem is een mooie stad waar u goed kunt winkelen en de stad ligt niet zover van zee.

In het centrum van zowel Amsterdam als Haarlem is het iedere week koopzondag. In Haarlem zijn dan echter wel sommige winkels toch gesloten.

Overnachten in Noord-Holland

Overnachten

De badplaatsen van Noord-Holland

Noord-Holland heeft een lange kust met veel badplaatsen. Op warme dagen kan het in de badplaatsen druk zijn.
Vanuit Amsterdam kunt u dan met de trein naar Zandvoort aan Zee of naar de haven van Den Helder reizen. Zo vermijdt u files en parkeerproblemen.

weekend Holland

Het waddeneiland Texel.

Texel is het waddeneiland van Noord-Holland. Als u naar Texel wilt neemt u de veerboot in Den Helder. Een overtocht is erg goedkoop. Er zijn op Texel verschillende dorpen maar de badplaats De Koog ligt het dichtste bij zee.

In de veerhaven van Texel kunt u met de bus naar dorpen als De Cocksdorp, Den Burg, De Koog en Oosterend. In de haven van Texel kunt u ook fietsen huren.

Leuke dingen doen op Texel.

De havensteden bij het IJsselmeer.

In de tijd dat het IJsselmeer nog een zee was lagen er bloeiende handelssteden langs de kust. Tegenwoordig zijn deze steden populaire havens voor pleziervaartuigen en van de Bruine Vloot.

Voormalige havensteden als Hoorn, Enkhuizen, Medemblik en Edam hebben allemaal een prachtig historisch centrum.

De natuurgebieden van Noord-Holland.

Er zijn twee nationale parken in Noord-Holland maar Noord-Holland heeft met haar meren en witte zandstranden en duinen natuurlijk veel meer natuurgebieden. Een mooi natuurgebied is de Schoorlse Duinen tussen Bergen aan Zee, Bergen en Schoorl.

Schoorl staat bekend om haar hoge klimduin in het centrum van het dorp.