Weekendplanner Kaartjes

De attracties van de provincie Utrecht.

De provincie Utrecht ligt centraal in Nederland. Het IJsselmeer en de vele attracties van de andere provincies liggen vlakbij. In Utrecht is echter ook genoeg te beleven.

Er zijn uitgestrekte bossen en heidevelden waar u kunt fietsen en wandelen, er zijn steden met een historische binnenstad als Utrecht en Amersfoort voor een citytrip en voor watersport gaat u naar de Loosdrechtse Plassen.

Leuke dingen doen in de buitenlucht.

De omgeving van Utrecht.

Utrecht

Er liggen bossen tussen de A28
en Rhenen
.

Een citytrip naar de stad Utrecht.

Utrecht ligt centraal in Nederland en is met de trein gemakkelijk te bereiken. Het is een leuke stad om te gaan shoppen. Als u wilt uitgaan zijn er de theaters, cafés en restaurants.

Tip: Huur in de binnenstad een bootje en ga varen in de grachten.

De attracties van de stad Utrecht.

Overnachten aan het strand.

Overnachten

Een citytrip naar Amersfoort.

In de binnenstad van Amersfoort zijn nog veel uit de middeleeuwen bewaard gebleven. Zo zijn er de middeleeuwse stadsmuren met muurhuizen, de oude waterpoort en u kunt varen op de middeleeuwse grachten.

Tip: Met kinderen kunt u naar Dierenpark Amersfoort. In deze dierentuin zijn ook speeltuinen.

De attracties van Amersfoort.

De Pyramide van Austerlitz.

In de bossen tussen Zeist en Woudenberg, niet ver van Amersfoort, ligt de Pyramide van Austerlitz. Bij de piramide ligt een restaurant met een gratis toegankelijke speeltuin. In de bossen rond de Pyramide van Austerlitz kunt u wandelen en fietsen.

De Pyramide van Austerliz.

Utrechtse Heuvelrug

Ga eens wandelen of fietsen op de Utrechtse Heuvelrug.

Bij Zeist, Doorn en Rhenen liggen prachtige bossen waar u kunt wandelen en fietsen. U heeft de keuze uit wandelroutes en fietsroutes is meerdere natuurgebieden.

Tip: Bijkomen doet u in een van de gezellige boscafés. Als het weer het toelaat kunt u natuurlijk ook gaan picknicken.

De bossen van de Utrechtse Heuvelrug.

Joggen, wandelen en fietsen.

De binnenstad van Amersfoort.

Amersfoort

Een middeleeuwse gevel in de Lieve Vrouwestraat.

De rivier de Utrechtse Vecht.

De rivier de Utrechtse Vecht is een traag stromende rivier met kastelen, 17de-eeuwse buitenplaatsen, theekoepels en 24 lage bruggen. U kunt in een kano of kajak van Utrecht naar Muiden varen. De afstand tussen Utrecht en Muiden is ongeveer 40 km. Het is een kanotocht van meerdere dagen.

U kunt ook in een aantal plaatsen in de buurt van de Vecht. Weesp, net over de grens in Noord-Holland, is een mooie plek om een kano te huren. De afstand tussen Weesp en Muiden is ongeveer 4 km. Ongeveer anderhalf uur rustig varen dus.

Huur een kano in Weesp.

Een fietsen langs de Vecht.

Ga varen op de Loosdrechtse Plassen.

De Loosdrechtse Plassen is een gebied met plassen, sloten, weilanden en rietlanden. De Loosdrechtse plassen zijn geliefd bij watersporters. De plassen en smalle sloten met waterlelies en riet zijn een mooie omgeving voor een kanotocht of een suptocht.

U kunt bij Loosdrecht een kano of supplank huren bij een van de verhuurders aan de Oud-Loosdrechtsedijk.

Tip: Neem een opblaasbare boot mee.

De attracties in en rond Hilversum.

In Hilversum kunt u naar het Mediapark. Hier is het interactieve museum de Beeld en Geluid Experience. U kunt in Hilversum soms ook een opname van een programma bijwonen. Uiteraard moet u daarvoor wel reserveren.

Rondom Hilversum liggen heidevelden en bossen. Hier moet u zijn als u van wandelen of fietsen houdt.

De attracties van Hilversum.