Weekendplanner Kaartjes

Een kindvriendelijke tuin als speelplek.

U kunt uw tuin kindvriendelijker maken door er wat buitenspeelgoed in te zetten. Uw kinderen kunnen dagen spelen op het gazon in de tuin in een speelhuis, op de schommel, in de zandbak of op de trampoline.

Het hele gezin, dus ook de volwassenen, vinden in de zomer een zwembad of schommelbank leuk.

Een schommel in de tuin.

Een veilige houten schommel moet 50 centimeter ingegraven en in een voet van beton geplaatst worden. U kunt zelf de betonnen voet maken met sneldrogend beton. Voor de veiligheid plaatst u ook  12 rubberen tegels onder de schommel..Uiteraard hoeft dat niet als de schommel in het gras geplaatst wordt.

Tip: Er zijn ook schommelzakken die u binnen en buiten kunt ophangen.

Buitenspeelgoed voor in de tuin (BOL.COM).

Een zandbak in de tuin.

Voor peuters en kleuters zijn er de plastic zandbakken van o.a. Little Tikes. Meestal komen deze zandbakken met een deksel. De zandbakken zijn gemakkelijk te verplaatsen en ze zijn waterdicht dus bij regen blijft het zand droog.

Tip: Een plastic zandbak is ook als kinderbadje te gebruiken. Zorg er wel voor dat het speelzand schoon blijft.

Voor oudere kinderen koopt u een zandbak van hout. U moet er wel om denken dat er op de bodem van de zandbak een worteldoek komt. Water gaat er dan wel doorheen maar kinderen kunnen niet in de grond graven.

Ook deze zandbakken moeten een deksel hebben om te voorkomen dat de zandbak als kattenbak gebruikt wordt.

Tip: In de zandbak doet u niet gewoon zand maar speelzand. Dit zand is gewoon online te bestellen.

Een zandbak en speelzand kopen.

Een zwembad in de tuin.

In het voorjaar en in de zomer is het leuk om een zwembad in de tuin te hebben. Een los zwembad heeft dan als voordeel dat u het zwembad in de winter kunt opvouwen en in de schuur kunt zetten.

Voor grotere kinderen en volwassenen zijn er de zogenaamde opzetzwembaden. Dit zijn kleine en grote zwembaden uit zeil en met een extern frame. U kunt het zwembad uitvouwen en in het frame hangen.
De wat duurdere soorten hebben een filterpomp en ladder.

schommelbank

Bron: Pixabay

Een schommelbank in de tuin.

De schommelbank is er voor het hele gezin. Op een schommelbank kunt u liggen en een boek lezen. Ook kunt u met twee of drie personen samen op de bank zitten.

U zet de schommelbank meestal op een rustige maar zonnige plek in de tuin. Veel schommelbanken hebben een verstelbare overkapping dus als de zon te fel schijnt zit u in de schaduw.

Een trampoline in de tuin.

Trampoline springen is een mooie manier om voldoende beweging te krijgen. U kunt dus kiezen voor een trampoline die ook geschikt is voor volwassenen.

  • Let met een trampoline op de veiligheid.
  • Een veiligheidsnet is geen overbodige luxe.

Er zijn ingraafmodellen die grotendeels ingegraven moeten worden. U kunt dus niet van de trampoline vallen.

U kunt een trampoline met poten extra vastzetten met een set ankers. U voorkomt zo dat de trampoline omvalt. Een set bestaat uit 4 grondankers en 4 spanbanden.