Weekendplanner Kaartjes

Hier kunt u legaal gratis een eBook downloaden.

Er zijn veel websites waar u gratis eBooks en toch legaal kunt downloaden. eBooks zijn gratis als de auteursrechten verlopen zijn of als de auteur afziet van zijn rechten. Ook worden boeken wel gratis als eBook aangeboden ter promotie van de auteur of een hele serie.

eBooks kunt u downloaden en in een lees-app zoals iBooks, Adobe Digital Editions en Kindle inlezen. PDF's leest u met een pdf-lezer zoals Chrome of Acrobat Reader.

Enkele gratis klassieke eBooks.

E-books

eBooks lenen in de online bibliotheek.

U kunt in in de online bibliotheek eBooks en luisterboeken lenen. In de online bibliotheek zijn duizenden eBooks te vinden. Van thrillers en romans tot kinderboeken en informatieve boeken. De meest recente boeken zijn nog niet te leen maar minder recente bestsellers zijn er wel.

U kunt de boeken gedurende drie weken zowel online als offline lezen op uw laptop, tablet, telefoon of e-reader.

  • Er is een app voor laptop, tablet en telefoon.
  • Als u een e-reader heeft kunt u de boeken downloaden op de desktop of laptop en dat met een kabel in uw e-reader inlezen.

Tip: U kunt ook lid worden van de lokale bibliotheek en daar zowel eBooks als papieren boeken lenen. Tot 18 jaar is een lidmaatschap meestal gratis.

Gratis boeken downloaden bij Gutenberg.

Bij Project Gutenberg kunt u alle eBooks gratis downloaden zonder dat u een account hoeft aan te maken. Op de website van Project Gutenberg vindt u reusachtige aantallen boeken waarvan de auteursrechten verlopen zijn. De meeste boeken zijn dan ook ouder dan 70 jaar.

Veel boeken in deze bibliotheek zijn engelstalig maar er zijn ook heel veel Nederlandse en Friese boeken te vinden. Eigenlijk zijn er boeken in bijna iedere Europese taal.

De boeken zijn in bijna ieder formaat te downloaden. De meest populaire formaten zijn EPUB, PDF en als u een Kindle e-reader heeft het Kindle Formaat.

Op uw e-reader of tablet kunt u per Gigabyte geheugen duizend boeken bewaren. U kunt dus op uw e-reader een goede bibliotheek opbouwen.
Tips: de boeken van Multatuli, Jules Verne, Alexander Dumas en Bram Stoker (Dracula) zijn ook publiek domein.

Gratis eBooks bij Project Gutenberg.

Google e-Bookstore.

Op de website van Google e-Bookstore en in de app kunt u eBooks inzien en kopen. Boeken waarvan de auteursrechten verlopen zijn kunt u gratis downloaden in de meest populaire formaten waaronder EPUB, MOBI, PDF en Kindle.

De voorraad gratis Nederlandse boeken is ook groot. U kunt de door u geselecteerde boeken op de online boekenplank van Google plaatsen, u kunt boeken uploaden en u kunt boeken afdrukken.

eBooks in de Google e-Bookstore.

Enkele gratis klassieke eBooks.

E-books

De website van ManyBooks.

Op de website van Manybooks zijn ook veel gratis boeken te downloaden. U moet wel eerst inloggen.

Op de website staan de klassieke boeken uit het publiek domein, die van Project Gutenberg zijn overgenomen. Er zijn echter ook heel veel Engelstalige boeken die amateur auteurs op Manybooks gepubliceerd hebben.

Er zijn helaas geen Nederlandse boeken maar wel veel Engelstalige boeken. Voor sommige recente boeken moet u betalen.

eBooks in de Google e-Bookstore.

De e-books van BOL.COM.

Bij BOL.COM zijn gratis boeken maar de goedkoopste Nederlandse boeken kosten maar 50 cent. Engelstalige boeken zijn er al voor 19 cent.

U kunt de boeken downloaden en in uw eigen BOL.COM boekenplank plaatsen. Zo raakt u nooit meer boeken kwijt.

Er zijn o.a Nederlandse bestellers, kookboeken, reisgidsen, routekaarten en kinderboeken te vinden.

De meest populaire E-books op dit moment.