Weekendplanner Kaartjes

Gezellig samen bakken, braden, grillen, poffen en koken aan tafel.

Er zijn veel leuke manieren om samen rond de tafel de hele avond te eten. Iedereen kent de gourmet en de fondue. Er zijn meer leuke manieren om samen aan tafel te bezig te zijn met eten. Er is meer mogelijk dan gourmetten en fonduen.

Veel moeite of tijd hoeft het niet te kosten.

Hier zijn leuke ideeën voor een gezellige avond thuis of op vakantie.

tuin

Bron: Gerhard Gellinger via Pixabay

U kunt ook in de tuin gourmetten of fonduen.

Een lekkere fondue.

Een fondue is altijd leuk en een fondueset is gemakkelijk mee te nemen bij een weekend weg naar bijvoorbeeld een vakantiehuis of appartement.

U kunt vaak hetzelfde fonduestel gebruiken voor een kaasfondue, visfondue of een traditioneel vleesfondue.

Een gezellige fondue.

Een gezellig etentje tijdens de kerstdagen.

Fonduen en gourmetten is tijdens de kerst een populaire bezigheid. Het is gezellig en niemand hoeft er lang voor in de keuken te staan.

Een gourmet en grillplaten.

Op een grillplaat kunt u met het hele gezin gourmetten. Zorg ervoor dat de grillplaat voldoende groot is of gebruik er twee.

U kunt rechtstreeks op de grillplaat vlees, vis of groenten grillen of u kunt een eigen gerechtje koken in een eigen pannetje. Vaak is het ook mogelijk om op de plaat of in een pannetje pannenkoeken en eieren te bakken.

Er zijn grillplaten waarbij iedereen een eigen grillplaat heeft. Voordelen:

  • Dat is handig als u in een gemengd gezelschap eet van vegetariërs en vleeseters.
  • U hoeft niet over de tafel heen naar een grillplaat te reiken.
  • Als iemand vis wilt grillen krijgen de anderen geen vissmaak aan hun groente of vlees.

Gourmetsets en grillplaten.

Een pizzarette.

Een pizzarette is een elektrische pizzaoven die u op tafel kunt zetten. U kunt in de oven meerdere kleine pizza's tegelijkertijd plaatsen. U zet de pizzarette op tafel zodat iedereen kleine pizza's kan maken en bakken.

Soms is er op de pizzarette een grillplaat zodat u op de oven kunt grillen en gourmetten.

Gourmetten met aparte grillplaten.

Een video (1 min.) over gourmetten.

Een tafelbarbecue.

Met een tafelbarbecue kunt u ook in huis barbecueën. Uiteraard is het een elektrische barbecue zodat het binnen ook veilig is. Een BBQ op gas of houtskool is binnen niet veilig.

Tip: Kies voor een type waarbij het vet niet op de warmtebron kan vallen. Brandend vet geeft nogal wat rook en dat is binnen niet plezierig. Er zijn barbecues waar druipend vet in een druppelbak valt.

Een elektrische tafelbarbecue.

Een elektrische poffertjes maker.

Altijd leuk voor een zondagmiddag thuis of een kinderfeest zijn de elektrische poffertjes en pannenkoeken makers. U zet het apparaat op tafel en u kunt samen met uw kinderen poffertjes bakken. Het apparaat is gemakkelijk schoon te maken.

Maak wafels, donuts of churros.

Met een elektrische wafelmaker, donut maker, churros Maker. of cupcake maker maakt u in een handomdraai uw eigen vers gebak. Met een dot slagroom, of met confituur/jam of suiker is dit verse gebak lekker voor bij de thee of voor een feestelijk ontbijt.

Wafelmakers en poffertjes-, donnut-, cupcake- en cakemakers.

Een elektrische popcornmaker.

Met een elektrische popcornmaker maakt u snel en gemakkelijk popcorn. Het apparaat lijkt wel wat op het popcorn apparaat uit de bioscoop. Het is een leuk apparaat voor een avondje Netflix kijken.

U vult het apparaat met mais en drukt op een knop en de popcorn is in een paar minuten klaar. Er zijn al popcornmakers voor ongeveer 30 euro.

De popcornmakers.

Een suikerspin.

kinderen

Een elektrische suikerspinmaker.

Als uw kinderen dol zijn op een suikerspin van de kermis kunt u een elektrische suikerspinmaker kopen. Duur is niet. Voor ongeveer 25 euro heeft u al een apparaat. U kunt gewone suiker gebruiken of gekleurde suikerspinsuiker met fruitsmaak.

Kinderen kunnen hun eigen suikerspin maken. Het is een leuk idee voor een kinderfeestje.

De suikerspinmakers, de suiker en de stokjes.

Een video (1 min.) over een chocoladefontein.

Een chocoladefontein.

In de fontein smelt u chocolade. Deze chocolade stroomt als een waterval over het apparaat zodat u er stukjes fruit, koek of marshmallows in kunt dopen.

Het is een leuk apparaat voor een feestje of voor bij het nagerecht.

Een chocoladefontein of chocoladefondue.

Tip: Gespreksstarters voor een gezellig avondje.

Er zijn vragenspelletjes waarbij u intieme of hilarische vragen en opdrachten krijgt voor een gezellig avondje met vrienden, familie of partners.

Spelletjes: vragenspelletjes en bordspellen.