Weekendplanner Kaartjes

Wat te doen met uw foto's?

U heeft waarschijnlijk al duizenden digitale foto's van uw vakanties op uw harde schijf of in de cloud staan en ieder jaar komt daar weer een flinke hoeveelheid bij.

De kans dat u de foto's ooit nog gaat bekijken of bewerken wordt steeds kleiner. Misschien wordt het tijd om de foto's eens uit te zoeken en goed te bewaren.
Eigenlijk is een fotoalbum samenstellen heel leuk werk.

Maak een fotoalbum.

Schetsen, tekenen en schilderen.

reizen

Een fotoboek van een vakantie

Laat een fotoboek drukken.

Waar u vroeger de foto's nog ging inplakken heeft u nu een gedrukt fotoboek met foto's en teksten. De opmaak doet u helemaal zelf met een online of offline app. Meestal hebben de offline apps meer mogelijkheden om een pagina mee op te maken.

Als u uw fotoboek opgemaakt hebt drukt u op de bestelknop en een paar dagen later krijgt u uw fotoboek als pakketpost thuis.

Fotoalbums.

thuis activiteiten

Familiealbums: Bijvoorbeeld een trouwalbum of een album over de kinderen

Enkele fotoservices in Nederland.

Er zijn veel foto-afdrukcentrales die fotoboeken van goede kwaliteit leveren. De mogelijkheden en dus ook de prijzen van de fotoservices kunnen wel verschillen. Bijna alle fotoservices leveren binnen vier dagen uw foto's of fotoalbums.

Fotofabriek en Albelli zijn bekende en goede aanbieders van gedrukte fotoboeken en foto's. Uit tests komen ze vaak als beste uit de bus.

Veel winkels zoals Kruidvat, Albert Heijn en Trekpleister laten foto's en fotoalbums drukken bij CEWE fotoservice.

Laat foto's afdrukken of bestel een fotoalbum.

Een fotocadeau laten maken.

U kunt naast fotoalbums ook foto's op canvas, ingelijste foto's, kalenders, posters en heel veel fotocadeaus bestellen. Misschien een leuk idee voor moederdag of Valentijnsdag?

Ook kunt u foto's afdrukken op materialen als hout, steen en glas.

De mogelijkheden kunnen per fotoservice verschillen.

Een fotoboek is een mooi cadeau.

overnachten

Misschien voor vaderdag of moederdag?

Een fotoalbum samenstellen.

Een fotoboek maken van één van je reizen is leuk maar wel tijdrovend.

Er zijn veel mogelijkheden om uw foto's te selecteren en het fotoalbum op te maken. De fotoservices laten u een app downloaden waarmee u het fotoboek kunt samenstellen. U kunt ook direct online een fotoboek maken.

De meeste mensen zullen alleen de online mogelijkheden gebruiken. U heeft natuurlijk online minder mogelijkheden dan met een offline app maar het werk is daardoor wel gemakkelijker en sneller.

Foto's zelf afdrukken.

U kunt natuurlijk ook je foto's afdrukken en op papier bewaren. Dat kan thuis via je inktjetprinter en via een foto-afdrukservice.

Voor het beste resultaat gebruikt u natuurlijk fotopapier. Dat is steviger dan normaal printerpapier. U kunt kiezen uit hoogglanzend, glanzend, halfglanzend en mat fotopapier. Glanzend en hoogglazend fotopapier is voor foto's meestal het mooist.

U kunt uw foto's ook laten afdrukken via een fotocentrale. Als u veel foto's tegelijkertijd afdrukt is een fotoafdrukcentrale goedkoper dan zelf printen. De inkt en het fotopapier ia immers ook niet gratis.

Laat foto's afdrukken bij Fotofabriek.

Fotopapier bij BOL.COM.

Leuke cadeaus met een foto.

 • Mokken en bekers
 • Telefoonhoesjes
 • Petten en T-shirts
 • Legpuzzels
 • Hangertjes en sleutelhangers
 • Kalenders en agenda's

Voor uw camera.

Dit moet je doen om een fotoboek te maken.

 • U kiest het soort fotoboek.
 • U selecteert de foto's.
 • U doet de opmaak en plaatst de teksten.
 • U kiest het papiersoort en afwerking.
 • U bestelt het gedrukte fotoboek door op de bestelknop de drukken.

Na ongeveer vier dagen krijgt u het fotoalbum thuis of kunt u het in een winkel ophalen.

Bij Google en Apple kunt u ook automatisch een fotoalbum genereren maar automatisch een fotoboek samenstellen gaat zelden in één keer goed.

Foto's bewaren via Google.

Google heeft ook een speciale digitale fotoservice, Google Foto's. U krijgt bij Google Foto's gratis en onbeperkte opslagcapaciteit. Een nadeel bij de gratis service is dat de foto's in omvang teruggebracht worden tot 16 Megapixels. Als u het oorspronkelijke formaat van de foto's wilt behouden moet u wel betalen voor de opslagcapaciteit.

Met Google Foto's kun je automatisch je fotoalbums laten maken, U kunt gemakkelijk slideshows maken en delen en u kunt foto's zoeken op basis van inhoud.
Google leert u zo nog beter kennen, dat wel.

Als u wilt kun je een fotoalbum via Google Foto's laten drukken. U krijgt dan via een fotoafdrukcentrale in Duitsland het fotoalbum toegestuurd.

De fotoalbums bij Google Foto's.