Weekendplanner Kaartjes

Het leukste leerzame speelgoed van dit moment.

Leren doen kinderen niet alleen op school maar ook als ze thuis spelen. Om dat te stimuleren kunt u leerzaam speelgoed kopen waarmee kinderen spelenderwijs ontdekken en leren.
Enkele aanraders:

  • Een microscoop met aansluiting op telefoon, laptop of desktop.
  • Een experimenteerdoos of een bouwdoos.
  • Een kindertablet met leerzame apps.

Aanbevolen leerzaam speelgoed.

monokijker

De National Geographic Verrekijker kost ongeveer 30 euro.

monokijker

Een monokijker van het Duitse merk Bresser.

Een kleine verrekijker.
(leeftijd vanaf 8 jaar. Ook leuk voor volwassenen)

Een compacte verrekijker moet voor kinderen licht en handig zijn. In het bos kun je met een verrekijker konijnen, vossen en vogels beter zien en als je op reis gaat kun je vanuit de auto inzoomen op alles en iedereen in de omgeving.
Enkele aanraders:

  1. De compacte verrekijker Bynolyt Butterfly 8x21 Light past in de palm van uw hand.
  2. De monokijker van het Duitse merk Bresser.
  3. De gele National Geographic Verrekijker is goedkoop en goed.

Heel leuk en gemakkelijk mee te nemen zijn de monokijkers, de piratenkijkers.

Compacte verrekijkers en echte monokijkers.

Een microscoop met aansluiting op de pc of mobiel.
(Vanaf 8 jaar. Ook leuk voor volwassenen)

Tegenwoordig kun je een microscoop aansluiten op je pc of mobieltje. Je kunt dan de kleinste objecten op het scherm bekijken, je kunt verder inzoomen en zelfs fotograferen en de foto's delen met je vrienden.

De microscopen worden geleverd met kant-en-klare preparaten maar je kunt natuurlijk ook zelf preparaten maken. Tip: Neem je microscoop of kijker mee als je naar het bos of het strand gaat.

Naast de microscopen zijn er ook losse kijkers waarmee je kleine objecten als je huid, een haar, een insect of en bloem kunt vergroten en fotograferen op je computer of mobiele telefoon.

Tip: Het Duitse merk Bresser is een goed merk voor kijkers en microscopen.

De meest verkochte microscopen.

Experimenteerdozen.

Als uw kinderen van experimenteren en knutselen houden zijn er leuke experimenteerdozen op het gebied van scheikunde, biologie, natuurkunde en techniek.

Let bij aanschaf er wel op dat in de doos alles zit wat u ervan verwacht. Veel scheikundedozen leveren alleen de instrumenten voor de proefjes. De stoffen die bij de proefjes gebruikt worden komen uit uw keuken of moet u nog kopen bij de drogist.

Met de kinderen experimenteren in de keuken.

Tip: Doe samen de kinderen zelf experimenten en proefjes in de keuken. Ook zonder experimenteerdoos kun je met de kinderen proefjes doen.
Gebruik de drie vragen:

  1. Voor de proef: Wat denk je wat er gaat gebeuren?
  2. Tijdens de proef: Wat gebeurt er?
  3. Na de proef: Waarom gebeurde het?

Thuis leuke proefjes doen.

Tablets en kindertablets.

In principe is een kindertablet een goedkopere versie van een normale tablet met wat uiterlijke aanpassingen en speciale programma's. U zou dus ook een gewone tablet kunnen kopen voor de wat oudere kinderen. U kunt op tablets leerzame apps installeren en tijdens een lange autorit een film afspelen.

Kindertablets, ook wel speelgoedtablets genoemd, hebben vaak een kleurrijke band of hoes die de tablet beschermt tegen stoten. Verder zijn de meeste tablets stof- en spatwaterdicht.

Vaak hebben kindertablets blauw licht reductie waardoor het schermlicht minder vermoeiend voor de ogen is. Met software kunt u de laptop extra beveiligen met bijvoorbeeld een tijdslot en met beperkingen in het gebruik. Sommige tablets hebben een camera.

Let op: Op veel kindertablets wordt nog een oudere versie van Android gebruikt. Soms is een goedkope tablet voor volwassenen beter. Ook normale tablets kunt u instellen voor kinderen. U kunt apps kopen waar kinderen rekenen en taalvaardigheden mee kunnen oefenen.

De meest geschikte kindertablets en tablets.

Draadloze koptelefoons en oortjes.