Weekendplanner Kaartjes

Een weekend in Amersfoort: overnachten en attracties.

Amersfoort ligt centraal in Nederland en is met de trein of de auto gemakkelijk bereikbaar. Amersfoort heeft een mooie binnenstad met veel grachten en singels. De stad is dan ook een populaire bestemming voor een dagje uit.

Er zijn in de mooie binnenstad enkele romantische hotels te vinden. Aan de snelwegen A28 en A1 liggen een aantal motels waar u kunt overnachten als u op doorreis bent.

Amersfoort.

Amersfoort

Shoppen in het centrum van Amersfoort.

Overnachten in Amersfoort.

Hotel NH Amersfoort ligt vlakbij het station en dichtbij de mooie binnenstad van Amersfoort. Het hotel is dus gemakkelijk bereikbaar en u bent overal dichtbij. Door haar ligging is dit nieuwe hotel dus heel geschikt voor een weekend weg.

Hotel de Tabaksplant is een 17de-eeuws hotel in het centrum van Amersfoort. Het is een driesterrenhotel hotel met sfeer. Ideaal voor een romantisch weekend of een weekend uit.

De hotels en appartementen in Amersfoort.

Nederland
attracties

Het NH Hotel in Amersfoort

binnenstad Amersfoort

De gezellige binnenstad van Amersfoort

Lievevrouwestraat Amersfoort

In de Lieve Vrouwestraat zijn gezellige restaurants en er is een hotel.

Overnachten in Amersfoort.

Overnachten

De hotels en motels aan de snelweg rond Amersfoort.

Amersfoort ligt centraal in Nederland en soms heeft u hier misschien het liefst een gemakkelijk bereikbaar hotel dichtbij de snelweg. In en rond Amersfoort liggen een aantal gemakkelijk bereikbare hotels en motels.

Hotel Campanile Hotel & Restaurant Amersfoort ligt aan de autoweg A1. Het driesterrenhotel ligt ideaal voor een overnachting onderweg.

Het Fletcher Hotel-Restaurant Amersfoort ligt aan de rondweg en is vanaf de A28 gemakkelijk te bereiken. Ook het Van der Valk Hotel Amersfoort-Leusden ligt bij de A28. Het hotel ligt vlakbij de Utrechtse Heuvelrug.

De hotels en motels bij Amersfoort.

rondvaartboten Amersfoort

Aan de Kromme Straat is een opstapplaats voor de rondvaartboten.

De bezienswaardigheden van Amersfoort.

De historische binnenstad van Amersfoort is met haar grachten en de vooral 17de en 18de-eeuwse panden mooi bewaard gebleven. De Onze Lieve Vrouwetoren, ook wel Lange Jan genoemd, moet u gezien hebben.

Ook de overblijfselen van de stadsmuren moet u gezien hebben. Enkele poorten als de Monnickendam en de Koppelpoort staan er nog net zo mooi bij als 600 jaar geleden.

Toen de stadsmuren niet meer gebruikt werden bouwde men huizen tegen de muren aan. Tegenwoordig zijn er bij de muren in de binnenstad restaurants en eethuizen.

De Koppelpoort.

attracties Amersfoort

Als u met de trein Amersfoort nadert ziet u de Koppelpoort (1425) naast het spoor.

Botenverhuur in Amersfoort.

In Amersfoort kunt u ook zelf in een bootje door de grachten, singels en beken varen. In de Eemhaven - Amersfoort, iets buiten de binnenstad, kunt u luxe sloepen huren. Het seizoen loopt van april tot en met begin oktober.

U kunt in de sloepen over de rivier de Eem en op het nabijgelegen Eemmeer varen.
Adres: De Eemhaven bij de sloepensteiger, Tel. 033-4624482

Bootverhuur in Nederland.

Koppeltoren Amersfoort

De Koppelpoort

De attracties in Flevoland.

Lelystad
Amersfoort

Rondvaarten in Amersfoort.

Amersfoort heeft veel grachten en vanaf het water krijgt u een prachtig beeld van de stad. Er zijn vanaf 1 mei tot en met 1 november iedere dag rondvaarten in kleine bootjes door de grachten, singels en beken in de stad. In de winter varen de bootjes op maandag en zondag niet.

De opstapplaats is aan de Kromme Straat.

Kaartjes voor de rondvaarten: Stichting Waterlijn, Krommestraat 5, 3811 CA Amersfoort. Tel. 033-4654636.

Stadsbrouwerij De Drie Ringen.

Een attractie van Amersfoort is bierbrouwerij De Drie Ringen in het centrum. Hier wordt nog bier op een ambachtelijke wijze gebrouwen. U kunt voor weinig geld een rondleiding krijgen door de brouwerij en daarbij ook enkele glazen bier proeven.

Adres rondleiding in de brouwerij: Stadsbrouwerij De Drie Ringen, Kleine Spui 18, 3811 BE Amersfoort.Tel. 033 4656575.

station van Amersfoort

Het station van Amersfoort.

Het DierenPark Amersfoort

Het DierenPark Amersfoort is een combinatie van park en dierentuin. Het is een leuke attractie als u met kinderen in Amersfoort bent. Het dierenpark noemt zich een "Een bos vol avontuur". Er zijn meerdere speeltuinen in het park.

Adres DierenPark: Barchman Wuytierslaan 224, 3819 AC Amersfoort.
DierenPark Amersfoort.