Weekendplanner Kaartjes

Een weekend in Amersfoort: overnachten en attracties.

Amersfoort ligt centraal in Nederland en is met de trein of de auto gemakkelijk bereikbaar. Amersfoort heeft een mooie binnenstad met veel grachten en singels. De stad is dan ook een populaire bestemming voor een dagje uit.

Er zijn in de mooie binnenstad enkele romantische hotels te vinden. Aan de snelwegen A28 en A1 liggen een aantal motels waar u kunt overnachten als u op doorreis bent.

De hotels en appartementen in Amersfoort.

Amersfoort.

Amersfoort

Shoppen in het centrum van Amersfoort.

Overnachten in Amersfoort.

Hotel NH Amersfoort ligt vlakbij het station en dichtbij de mooie binnenstad van Amersfoort. Het hotel is dus gemakkelijk bereikbaar en u bent overal dichtbij. Door haar ligging is dit nieuwe hotel dus heel geschikt voor een weekend weg.

Hotel de Tabaksplant is een 17de-eeuws hotel in het centrum van Amersfoort. Het is een driesterrenhotel hotel met sfeer. Ideaal voor een romantisch weekend of een weekend uit.

In het oudste pand in het centrum van Amersfoort, Logement de Gaaper, is een hotel gevestigd. Het historische hotel ligt aan het centrale plein van Amersfoort, Hof.

Overnachten in Amersfoort.

Overnachten

De hotels en motels aan de snelweg rond Amersfoort.

Amersfoort ligt centraal in Nederland en soms heeft u hier misschien het liefst een gemakkelijk bereikbaar hotel dichtbij de snelweg. In en rond Amersfoort liggen een aantal gemakkelijk bereikbare hotels en motels.

Hotel Campanile Hotel & Restaurant Amersfoort ligt aan de autoweg A1. Het driesterrenhotel ligt ideaal voor een overnachting onderweg.

Het Fletcher Hotel-Restaurant Amersfoort ligt aan de rondweg en is vanaf de A28 gemakkelijk te bereiken. Ook het Van der Valk Hotel Amersfoort-Leusden ligt bij de A28. Het hotel ligt vlakbij de Pyramide van Austerlitz en de bossen van de Utrechtse Heuvelrug.

De hotels en motels bij Amersfoort.

rondvaartboten Amersfoort

Aan de Kromme Straat is een opstapplaats voor de rondvaartboten.

binnenstad Amersfoort

De gezellige binnenstad van Amersfoort

Lievevrouwestraat Amersfoort

In de Lieve Vrouwestraat zijn gezellige restaurants en er is een hotel.

De bezienswaardigheden van Amersfoort.

De historische binnenstad van Amersfoort is met haar grachten en de vooral 17de en 18de-eeuwse panden mooi bewaard gebleven.

Het Lieve Vrouwekerkhof/Lieve Vrouweplein is een goede plek om te beginnen als u voor de bezienswaardigheden van Amersfoort komt. De Onze Lieve Vrouwetoren, ook wel Lange Jan genoemd, moet u gezien hebben.

Loop ook naar de middeleeuwse stadsmuren en poorten. Enkele poorten als de Monnickendam en de Koppelpoort staan er nog net zo mooi bij als 600 jaar geleden. Later bouwde men huizen tegen de muren aan. Tegenwoordig zijn dat mooie restaurants en eethuizen.

De attracties van Amersfoort.

De Koppelpoort.

attracties Amersfoort

Als u met de trein Amersfoort nadert ziet u de Koppelpoort (1425) naast het spoor.

Parkeren in het centrum van Amersfoort.

Parkeren is in Amersfoort lastig. Veel parkeergarages in het centrum zijn lastig te bereiken en de parkeerplaatsen zijn smal. Als u een grotere auto heeft kunt u beter net buiten het centrum parkeren.

  • Parkeergarage Koestraat, Grote Haag 2, Amersfoort.
    Vanuit deze parkeergarage in het centrum loopt u zo de Varkensmarkt op.
  • Q-Park Amersfoort Centrum Mondriaan. Soeverein 36, Amersfoort.
  • Parkeergaragae Sint Jorisplein ligt onder het winkelcentrum Sint Jorisplein Shopping.
station Amersfoort

Het station van Amersfoort.

Cafés in de Lavendelstraat.

Amersfoort

Het winkelgebied van Amersfoort.

Amersfoort is een echte winkelstad. De belangrijkste winkelstraat in het voetgangersgebied in Amersfoort is de Lange Straat. Hier zijn de vestigingen van de grote winkelketens.

Vanuit de Langestraat komt u gemakkelijk in de andere winkelstraten in het centrum. De Krommestraat is bijvoorbeeld een leuke winkelstraat. In de Krommestraat is ook de opstapplaats van de rondvaartboten.

Ook de Arnhemsestraat en de Utrechtsestraat zijn leuke winkelstraten.
Op het grote plein Hof is iedere vrijdag en zaterdag markt.

In het winkelcentrum Sint Jorisplein, aan de rand van het centrum, zijn veel kledingwinkels.

Uitgaan in Amersfoort.

In het historische centrum van Amersfoort kunt u uitgaan in de cafés en restaurants aan het plein Hof en zijstraten. De zijstraat Lavendelstraat is een echte uitgaanstraat.

Het belangrijkste theater van Amersfoort is Theater Flint in de Coninckstraat. Flint is ook een lokatie voor evenementen en congressen.

Het programma van Theater Flint.

Leuke plaatsen in de omgeving

Amersfoort is omringt door natuurgebieden met bossen en heidevelden. Als u wilt wandelen, fietsen of hardlopen dan heeft u bij Amersfoort veel mogelijkheden.