Weekendplanner Kaartjes

Een weekend in Nationaal Park de Veluwezoom in Gelderland.

Nationaal Park Veluwezoom is een uitgestrekt natuurgebied in Gelderland. U kunt in het natuurgebied wandelen, fietsen en paardrijden. Het is een prachtig gebied met veel wild.

Als u een weekend weg wilt kunt u overnachten in een hotel in Rheden. U loopt zo vanuit het hotel het bos in. Bij het hotel en in het bezoekerscentrum Veluwezoom kunt u een fiets huren.

Gelderland.

Texel

De natuurgebieden.

Nationaal Park Veluwezoom.

Nationaal Park Veluwezoom is een groot natuurgebied op de Veluwe in Gelderland. Het natuurgebied bestaat uit bos, heide en enkele zandverstuivingen. Vanaf de heuvel de Posbank, dat centraal in Nationaal Park de Veluwezoom staat, heeft u een mooi uitzicht over het hele gebied.

In het natuurgebied komt veel wild voor zoals herten, wilde zwijnen, vossen, dassen, hermelijnen en zelfs boommarters. Ook zijn er reptielen als adders, ringslangen en hazelwormen.

Overnachten op de Veluwe.

Overnachten

Overnachten bij Nationaal Park Veluwezoom.

Het hotel Sandton Hotel de Roskam ligt aan de rand van Nationaal Park Veluwezoom bij het plaatsje Rheden. U loopt zo vanuit het hotel het bos in. Het is een uitstekend viersterrenhotel en de prijs voor een kamer is heel redelijk.

Het hotel biedt wellness faciliteiten, er is een sauna en u kunt er fietsen huren om daarmee het uitgestrekte natuurgebied in te gaan.

Het Restaurant Grand Bistro 1688 is gevestigd in een gerestaureerde boerderij naast het hotel.

De hotels, vakantiehuizen en campings.

Hotels en vakantiehuizen in de bossen bij Arnhem.

Het Bezoekerscentrum Veluwezoom.

Het Bezoekerscentrum Veluwezoom ligt bij het dorp Rheden. Het bezoekerscentrum is het begin van veel wandel- en fietsroutes door het park. Ook kunt u hier fietsen huren. In het bezoekerscentrum is een brasserie met terras en een speeltuin voor de kinderen.

Het bezoekerscentrum ligt ongeveer 10 minuten lopen vanaf NS station Rheden.
Adres: Rheden, Heuvenseweg 5a, Veluwetransferium Posbank, 6991 JE Rheden, Tel.: 026 - 495 30 50..

Natuurgebied de Posbank.

De Posbank is een heuvelachtig heideveld in het Nationaal Park de Veluwezoom, vlakbij de plaatsen Rheden en Velp.

De echte naam van het natuurgebied is Herikhuizerveld maar meestal wordt de naam Posbank gebruikt. De Posbank is eigenlijk een stenen bank met een prachtig uitzicht dat in het natuurgebied staat. Vanaf enkele heuvels in de Posbank heeft u een prachtig uitzicht over het natuurgebied de Veluwezoom, zelfs tot in Duitsland.

De Posbank in de Veluwezoom.

Veluwezoom bossen

Paviljoen de Posbank .

In het midden van Nationaal Park de Veluwezoom ligt het theehuis Paviljoen de Posbank. Vanuit het restaurant en vanaf het terras ziet u alleen maar natuur.

Het paviljoen is een populaire bestemming voor een dagje uit. Alleen de weg ernaartoe is al prachtig. U gaat over kronkelweggetjes het natuurgebied in. U kunt zowel te voet als met de auto het paviljoen bereiken. Het paviljoen is zeven dagen per week open.

Als u met het openbaar vervoer komt kunt u ernaartoe lopen vanaf de NS stations Velp, Rheden of iets verder weg Dieren.
Adres: Paviljoen de Posbank, Beekhuizenseweg 1, 6991 JM Rheden, tel. 026-4950930

Enkele attracties bij het natuurgebied

  • Door Nationaal Park de Veluwezoom lopen veel smalle paden. Hier kunt u wandelen, fietsen en paardrijden. Hier zijn diverse wandelroutes, fietsroutes en ruiterroutes aangelegd. Er is ook een mountainbike route.
  • Het natuurgebied ligt vlakbij populaire attracties als het Openlucht Museum en Burger's Zoo in Arnhem en het Kröller Müller Museum in Nationaal Park De Hoge Veluwe.
  • Als u wild wilt zien moet u vroeg in de ochtend of tegen de avond naar de Elsberg, een observatiepost op een heuveltop.
  • Het zuidelijk deel van de heidevelden van het Nationaal Park Veluwezoom worden begraasd door IJslandse pony's. Op het heideveld van de Posbank kunt u ook de Rhedense schaapskudde tegenkomen.
  • In Rheden kunt u fietsen, tandems, moutainbikes en bolderkarren huren bij het bezoekerscentrum Veluwezoom.
    Adres: Bezoekerscentrum, Heuvenseweg 5a, Veluwetransferium Posbank, Rheden.
  • Als er genoeg sneeuw ligt kunt u langlaufen bij het bezoekerscentrum. Men zet dan een loipe uit door het bos. U kunt er dan ook ski's huren.