Weekendplanner Kaartjes

Nationale parken in Noord-Brabant en Limburg.

Tussen Den Bosch en Tilburg liggen de zandheuvels van de Loonse en Drunense Duinen.

Op de grens van Noord-Brabant met Limburg liggen de moerassen van Nationaal Park De Groote Peel. In Limburg kunt u ook de bossen van Nationaal Park De Meinweg of de Maasduinen bezoeken.

Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen.

De Loonse en Drunense Duinen is een bijzonder natuurgebied in de buurt van Waalwijk, Tilburg en Den Bosch. Het grote park bestaat uit één van de grootste stuifzandgebieden van Europa. Hier steken soms nog boomtoppen boven een zandduin uit. Behalve zand vindt u hier ook bossen en heidevelden.

Een goed startpunt voor een wandeling of fietstocht zijn de boscafés De Rustende Jager, De Drie Linden en De Roestelberg. Bij de café´s De Rustende Jager, De Drie Linden en Landgoed Bosch en Duin kunt u ook fietsen huren.

Nationaal Park De Groote Peel.

Nationaal Park De Groote Peel is een groot waterrijk natuurgebied op de grens tussen Limburg en Noord-Brabant. Er lopen geen autowegen en hoogspanningsmasten door het natuurgebied en u kunt hier eindeloos wandelen. Behalve over zandpaden loopt u ook over paden die bestaan uit boomstammetjes.

Een goed startpunt om te wandelen is het bezoekerscentrum bij het drop Ospel-Nederweert. In het bezoekerscentrum kunt u iets drinken op het terras en in de serre.

Achter het bezoekerscentrum is een grote weide met tafels waar u kunt picknicken. Op maandag is het centrum gesloten.

Wandelen op de Peel.

Nationaal Park De Zoom-Kalmhoutse Heide.

Het Nationaal Park De Zoom-Kalmhoutse Heide ligt in Noord-Brabant, niet ver van Roosendaal op de grens met België.

Het natuurgebied bestaat uit vennen, heidevelden, duinen en uitgestrekte bossen.

Een mooie plek om een wandeling door het natuurgebied te beginnen is Taverne De Heihoeve, Heibloemlaan 90, Kalmthout, net over de grens in België.

Nationaal Park de Meinweg in Limburg.

Nationaal Park de Meinweg ligt niet ver van Roermond in Midden-Limburg op de grens met Duitsland. In het natuurgebied zijn heuvels, vennen en twee beekdalen. Het natuurgebied de Meinweg staat bekend om de vele wilde zwijnen, amfibieën en reptielen die hier leven.

Het bezoekerscentrum bij Herkenbosch is een goed startpunt om de Meinweg te verkennen. Hier kunt u ook parkeren.
Adres: Bezoekerscentrum, Meinweg 2, Herkenbosch.

Mooie natuurgebieden.

natuurgebieden

Nationaal Park de Maasduinen.

Nationaal Park de Maasduinen ligt tussen Gennep en Venlo op de grens met Duitsland. Mooie Duitse plaatsen als Goch, Kleef en Kevelaer liggen dichtbij.

In het natuurgebied zijn veel bossen, rivierduinen, heuvels en zandduinen.

De hotels en het bungalowpark met camping in Arcen liggen dichtbij de Maasduinen.

Nationaal Park de Maasduinen.

De vakantieparken bij de Maasduinen.