Weekendplanner Kaartjes

Een weekend in de Ardennen..

In de Ardennen zijn grotten bij het plaatsje Han sur Lesse, er stromen riviertjes als de Ourthe en de Ambleve, er zijn de thermen van Spa en natuurlijk leuke steden als Malmedy, Bouillon, Durbuy, Spa, Stavelot en Coo.

Leuke steden in de Luxemburgse Ardennen zijn naast de stad Luxemburg ook Vianden, Clervaux en Esch sur Sûre.

Een bezoek aan de Ardennen.

De Belgische Ardennen liggen vlakbij Zuid-Limburg maar verschillen toch nogal van de rest van België en Nederland. Vandaar dat de Ardennen een populaire bestemming is voor een weekend weg.

De Ardennen is met zijn vele heuvels, rotsen en stromende riviertjes ook populair als bestemming voor een actief weekendje weg. Er zijn dan ook een aantal goede hostels, pensions en jeugdherbergen te vinden.

Als u wilt kamperen kunt u naar één van de vele campings in de bossen rond de stadjes in de Ardennen.

Overnachten in de Ardennen.

Overnachten

Een verwenweekend in de Ardennen.

Niet voor niets zeggen de Engelsen Spa als ze het over een kuuroord hebben. Het stadje Spa is met zijn warm water bronnen één van de bekendste kuuroorden in de wereld.

Naast het kuurcentrum vindt u in Spa een aantal zeer luxe hotels, uitstekende restaurants, een casino en dit alles in een prachtige omgeving. Een aanrader is het culinaire viersterrenhotel Hostellerie Le Roannay in Francorchamps.

Een verwenweekend in Spa.

De Ardennen.

Ardennen

Leuke dingen doen in de Ardennen.

Langs de rand van de Belgische Ardennen liggen steden als Luik en Namen. Direct achter deze steden begint het laaggebergte van de Ardennen.

De hoogste heuvels van de Ardennen liggen in de Hoge Venen (694 meter) en in het noorden van de provincie Luxemburg (652 meter).

In de winter kunt u in de Ardennen langlaufen en hier en daar zelfs skiën.

Wintersport in de Ardennen.

U kunt langlaufen en alpine skiën in o.a.

Samreé, Baraque-de -Fraiture (Vielsalm en Lierneux ), Piste de ski Val de Wanne (bij Trois-Ponts), Spa, St Vith, Malmedy (Ferme Libert) en Francorchamps (Ster en La Gleize).

In de wintersportgebieden van o.a. La Roche, Durbuy en Samreé kunt u ski's huren.

varen Ardennen

Kanovaren en kajakverhuur

Er stromen veel rivieren door de Ardennen Als u wilt kanovaren, kajakken en in het voorjaar raften moet u naar de rivieren Amblève, de Ourthe en de Semois.

U kunt een kano of kajak huren bij camping C&P in Houffalize, tel. 003261288314 en in de plaatsen Coo, La Roche, Durbuy en Bouillon.

Kajaks, kano's en fietsenverhuur.

Fietsverhuur

Mountainbikes en ATB's zijn te huur in o.a. Coo, Durbuy en La Roche.

Enkele grotten in de Ardennen.

Ardennen Hoge Venen Belgie

Kastelen en ruïnes.

In de Ardennen zijn veel kastelen en ruïnes van kastelen. Het romantische kasteel van Bouillon is daarvan de bekendste.

Tip: Overnachten in een kasteelhotel in Spa.

De Hoge Venen

De Hoge Venen is een mooi natuurgebied op de grens met Duitsland. Het is een hoogveengebied met bossen en heidevelden tussen de plaatsen Monschau, Malmedy, Eupen en Spa.

De golfbanen in de Ardennen.