De Belgische Ardennen en Luxemburg. Luxe hotels, vakantiehuizen, campings, wintersport en kanoverhuur in o.a. Malmedy, Bouillon, Durbuy, Spa, Stavelot, Coo, Luxemburg stad en Vianden.
Weekendje weg
De site voor uw weekend weg.
Een weekend naar de Ardennen.
   
Een weekend naar de Belgische en de Luxemburgse Ardennen

In de Ardennen zijn grotten bij het plaatsje Han sur Lesse, er stromen riviertjes als de Ourthe en de Ambleve, er zijn de thermen van Spa en natuurlijk leuke steden als Malmedy, Bouillon, Durbuy, Spa, Stavelot en Coo.

Leuke steden in de Luxemburgse Ardennen zijn naast de stad Luxemburg ook Vianden, Clervaux en Esch sur Sûre.

     
Eropuit > België > Ardennen
Dinant en Namen De Hoge Venen in de Ardennen Ontspannen in Spa
Een weekend in de Ardennen.
 
 
Kaart van de  Ardennen
 
 
Kaart van de  Ardennen
Kaart: De Ardennen ten zuiden van Namen en Luik.
 
 
Kaart van de Ardennen
 
zoeken
 
 
Reserveringen

Reserveringen

 
 
Kaart van de Ardennen
Kaart: De Ardennen langs de Duitse grens
 
 
Kaart van de  Ardennen
 
zoeken
Een bezoek aan de Ardennen

De Ardennen liggen vlakbij Limburg maar verschillen toch nogal van de rest van België en Nederland. Vandaar dat de Ardennen een populaire bestemming is voor een weekend weg.

In de Ardennen kunt u overnachten in luxe viersterrenhotels en vijfsterrenhotels maar er zijn ook eenvoudige pensions en heel veel vakantiehuizen.

Vaak zijn er in de luxe hotels in de Ardennen uitgebreide wellness voorzieningen en er zijn zelfs gastronomische arrangementen voor een culinair weekend mogelijk. Vooral de hotels in het kuuroord Spa staan erom bekend dat u zich er heerlijk kunt laten verwennen.

De Ardennen is met zijn vele heuvels, rotsen en stromende riviertjes ook populair als bestemming voor een actief weekendje weg. Er zijn dan ook een aantal goede hostels, pensions en jeugdherbergen te vinden.

Als u wilt kamperen kunt u naar één van de vele campings in de bossen rond de stadjes in de Ardennen.

De Ardennen
De Ardennen

Leuke plaatsen in de Ardennen

Durbuy Lo Roche en Ardenne Dinant
Durbuy La Roche Dinant en Namur
Spa in de Ardennen Vielsalm Malmedy in de Ardennen
Spa Vielsalm Malmedy
Han-sur-Lesse Namur Coo
Han-sur-Lesse Namen Coo (Stavelot)

Een verwenweekend in de Ardennen

Niet voor niets zeggen de Engelsen Spa als ze het over een kuuroord hebben. Het stadje Spa is één van de bekendste kuuroorden in de wereld. Het wellness centrum in Spa met de heetwaterbronnen is onlangs geheel vernieuwd.

Naast het kuurcentrum vindt u in Spa een aantal zeer luxe hotels, uitstekende restaurants, een casino en dit alles in een prachtige omgeving. Een aanrader is het culinaire viersterrenhotel Hostellerie Le Roannay in Francorchamps.

Verwenweekend in de Ardennen

Leuke dingen doen in de Ardennen

De hoogste heuvels van de Ardennen liggen in de Hoge Venen (694 meter) en in het noorden van de provincie Luxemburg (652 meter).

Langs de rand van de Belgische Ardennen liggen steden als Luik en Namen. Direct achter deze steden begint het laaggebergte van de Ardenen.

In de Ardennen valt relatief veel neerslag waardoor het in de winter een populair gebied waar u kunt langlaufen en hier en daar zelfs skiën.

La Roche en Ardenne
Op de foto: De Belgische Ardennen bij de rivier De Ourthe. Er zijn veel rivieren en riviertjes in de Ardennen. De Amblève, de Ourthe en de Semois ontspringen in de Ardennen. Hier kunt u kanovaren, kajakken en in de winter en het voorjaar raften.
       
  Wintersport in de Ardennen U kunt langlaufen en alpine skiën in o.a. Samreé, Baraque-de -Fraiture (Vielsalm en Lierneux ), Piste de ski Val de Wanne (bij Trois-Ponts), Spa, St Vith, Malmedy (Ferme Libert) en Francorchamps (Ster en La Gleize).

In de wintersportgebieden van o.a. La Roche, Durbuy en Samreé kunt u ski's huren.

  Fietsverhuur Mountainbikes en ATB's zijn te huur in o.a. Coo, Durbuy en La Roche. Outdoor in de Ardennen.
  Grotten De grotten van Han sur Lesse en Hotton.
  Winkelen en uitgaan Malmedy, Spa, Luxemburg stad, Remouchamps, Durbuy, La Roche, Bouillon, Dinant, Namen en Luik.
  Kanoverhuur Kano en kajak verhuur o.a. bij camping C&P in Houffalize, tel. 00 32 61 28 83 14 en in de plaatsen Coo, La Roche, Durbuy en Bouillon.

Kajaks, kano's en fietsenverhuur.

  Kastelen en ruïnes In de Ardennen treft u veel kastelen en ruïnes aan. Het romantische kasteel van Bouillon is daarvan de bekendste. Verder zijn er kastelen en ruïnes in o.a. Dinant en Namen, Durbuy, La Roche, Fagnolles (bij Philippeville), Lavaux-Ste-Anne, Ovifat-Robertville en Ecaussinnes-Lalaing.

Tip: Overnachten in een kasteel Spa

  Natuur Wandelen in de Hoge Venen
  Golfbanen Golfbanen in de Belgische Ardennen. De golfbanen van Luxemburg
  Luxemburg Luxemburgse Ardennen  
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Contact en privacybeleid
media