Weekendplanner Kaartjes

De hotels, pensions en appartementen in Brussel.

Bij de Grote Markt (Grand Place) bent u dichtbij de meeste populaire attracties van Brussel. Hier zijn dan ook veel hotels te vinden.

Vlakbij Brussel liggen de populaire vliegvelden van Zaveltem en Gosselies. Als u vroeg moet vertrekken kunt u in de buurt van vliegveld Zaveltem of vliegveld Charleroi een hotel reserveren.

Overnachten rond de Grote Markt in Brussel.

In het midden van het historische centrum van Brussel vindt u de beroemde Grote Markt (Grand Place). Op het grote plein is het altijd druk met toeristen en er zijn dan ook veel restaurants en terrasjes.

Een hotel of appartement in het historische centrum van Brussel is aan te raden als u in Brussel bent om te shoppen, als u wilt uitgaan of als u de vele bezienswaardigheden wilt bezoeken.

De populaire Korte Beenhouwersstraat met zijn visrestaurants en de Kaasmarkt met zijn Griekse restaurants liggen vlakbij.

Overnachten in Brussel.

Overnachten

Enkele leuke hotels rond de Grote Markt.

  • Bij de Grote Markt (Grand Place) liggen een aantal goedkope budget hotels. Hotel Saint Michel is bijvoorbeeld een budget hotel maar het ligt op een geweldige locatie.
  • Het luxe Appartementenhotel Residence Grand Place ligt in een zijstraat van de Grote Markt. Het hotel heeft vijf prachtige kamers en u bent ook hier heel dichtbij de Grote Markt.
  • Het vijfsterrenhotel Hotel Le Meridien Bruxelles ligt vlakbij de Grote Markt en recht tegenover het Palais des Congrès en het Centraal Station van Brussel. Het hotel heeft uitstekende beoordelingen.

De appartementen en hotels in Brussel.

Brussel hotel

Overnachten in de Europese Wijk van Brussel.

In het oosten van Brussel ligt de Leopoldswijk, beter bekend als de Europese Wijk. Hier zijn het Europese Parlement en de vestigingen van andere grote Europese instituten. De Europese Wijk ligt maar vier metrostations af van de Grote Markt (Grand Place) in het centrum van Brussel.

In het weekend en tijdens de vakanties zijn veel hotels in de Europese Wijk minder goed bezet en kunt u met wat geluk een goede aanbieding treffen.

De hotels in de Europese Wijk.

Een culinair hotel in Brussel.

Als u naar Brussel gaat voor een culinair weekend is het vijfsterrenhotel Radisson Blu Royal Hotel een uitstekende keuze. Dit hotel beschikt over drie gastronomische restaurants. Het restaurant Atrium is heel bijzonder. Dit restaurant ligt onder een koepel van licht en overblijfselen van een muur uit de 12de eeuw maken deel uit van het restaurant. De brunch op zondag in Atrium is populair.

Bij een gastronomisch weekend in Brussel hoort een diner in restaurant de Sea Grill van chef-kok Yves Mattagne. De Sea Grill heeft maar liefst twee Michelinsterren en heeft als specialiteit vis en zeevruchten. Ook dit restaurant maakt deel uit van het Radisson Blu Royal Hotel.

Marriott Hotel

Het Marriott Hotel in het centrum van Brussel.

De hotels bij Brussels Airport (Zaventem).

Brussels Airport bij Zaventem ligt tegen Brussel aan. Vanaf de randweg van Brussel is het vliegveld snel te bereiken. Het dichtste bij het vliegveld ligt viersterrenhotel Sheraton Brussels Airport Hotel. Het hotel ligt tegenover de ingang van het vliegveld. Als u vroeg moet vertrekken is dit hotel ideaal want u kunt vanuit het hotel gemakkelijk naar de terminal lopen.

Iets verder van het vliegveld liggen luxe hotels als Hotel Novotel Brussels Airport en het hotel NH Brussels Airport. Deze hotels verzorgen een gratis shuttle verbinding met het vliegveld. Een goedkoop hotel bij het vliegveld is hotel Campanile Brussels Airport Zaventem.

De hotels dichtbij Brussels Airport in Zaventem.

Overnachten bij luchthaven Aéroport de Charleroi Bruxelles-Sud
(bij Gosselies)

Vliegveld Aéroport de Charleroi Bruxelles-Sud ligt bij het dorp Gosselies. Vanaf dit vliegveld vertrekken low budget maatschappijen als Ryanair, Wizz Air en TUI Fly België. Het vliegveld wordt dan wel Brussel Zuid genoemd maar vergeet niet dat het vliegveld 46 km van Brussel ligt. Charleroi Airport is vanaf Brussel goed te bereiken.

Bij de snelweg en in Gosselies zijn een aantal uitstekende hotels in de buurt van het vliegveld te vinden.

Overnachten bij Brussels South Charleroi Airport.

Hotel Mozart.

Hotel Mozart Brussel

Het driesterrenhotel Mozart in de Rue Marche Aux Fromages 23 heeft een bijzonder interieur.

Leuke stedentrips in België.