Weekendplanner Kaartjes

Uit eten in Brussel: Rue des Bouchers.

In de omgeving van de Grote Markt kunt u heerlijk uit eten gaan. De straat Rue des Bouchers is heel bijzonder. Nergens vindt u zoveel visrestaurants op zo weinig ruimte.

In de zomer zit u heerlijk buiten en in de winter kunt u in de restaurants bij een open vuur zitten. Rue des Bouchers wordt wel een Tourist Trap genoemd maar dat is hier geen straf.

De restaurants van Rue des Bouchers.

markt Saint Tropez

Rue des Bouchers.

De Rue des Bouchers, in het Nederlands Beenhouwersstraat, is een bijzondere straat vol visrestaurants die vlakbij de Grote Markt en Galerie St-Hubert ligt.

Eigenlijk zijn het twee smalle straten: de Korte Beenhouwersstraat en de Beenhouwerstraat. Door de vele luifels in Rue des Bouchers valt het misschien niet zo op maar de eeuwenoude huizen hebben prachtige gevels.

Door de smalle straten lopen voornamelijk toeristen op zoek naar het leukste restaurant of gewoon om te kijken en te genieten van de charme van de straatjes en elkaar.

kreeft restaurant Brussel

De geschiedenis van Rue des Bouchers.

In de middeleeuwen werd Rue des Bouchers voornamelijk bewoond door slagers en beenhouwers. Het was waarschijnlijk één van de smerigste straten van Brussel. De naam uit de middeleeuwen heeft Rue des Bouchers gehouden.

Rond 1900 waren er in de Rue des Bouchers veel cafés, cabarets en clubs gevestigd.

Rond 1960 kwamen de visrestaurants en sindsdien is Rue des Bouchers een echte toeristen attractie.

tickets voor rondleidingen en Food-tours in Brussel

Uit eten in de Rue des Bouchers

Verwacht in de Rue des Boucher geen Haute Cuisine maar wel borden vol vis, zeevruchten en friet. Er is een ruime keus in de straatjes en u zult waarschijnlijk een paar keer heen en weer willen lopen om alle restaurants te bekijken.

Een paar jaar geleden had Rue des Bouchers een slechte naam door de al te opdringerige obers die u maar bleven uitnodigen om toch vooral bij hen te eten. Dit is de laatste jaren echter een stuk beter geworden.

visrestaurants

Verse mosselen, oesters en andere zeevruchten.

Overnachten
Rue des Bouchers

De restaurants in Rue des Bouchers.

Als u door de Rue des Bouchers loopt vallen de mooi versierde voorgevels van de restaurants op. In de zomer zult u waarschijnlijk buiten willen eten maar binnen kan het vooral in de avond of in de winter ook erg sfeervol zijn.

De meeste restaurants hebben in het restaurant een open vuur of open haard en vanuit de restaurants is het leuk om naar de drommen zoekende toeristen te kijken.

Lekker eten in Brussel.

Leuke stedentrips in België.