Weekendplanner Kaartjes

Reizen met de bus binnen Europa.

Een enkeltje naar plaatsen als Brussel, Lille, Parijs, Keulen, Frankfurt of Berlijn is met de bus goedkoper dan met de trein. En soms is de bus nog comfortabeler en sneller ook.

Vanuit steden als Amsterdam, Rotterdam, Groningen en Eindhoven rijden bussen van busmaatschappijen als Ouibus en Flixbus.

Reizen met een pendelbus.

busroutes

Met de bus naar uw vakantiebestemming.

Reizen met de bus.

Vanuit de grotere steden in Nederland en België vertrekken iedere dag bussen naar populaire plaatsen als Antwerpen, Brussel, Lille, Parijs, Londen, Keulen, Frankfurt en Berlijn.

Dit zijn bussen van busmatschappijen die een goedkope lijndienst onderhouden en dus niet van reisorganisaties die pakketreizen met overnachting, reisbegeleiding en vervoer aanbieden.

Flixbus: buslijnen in Europa.

Onderweg met de bus.

Busmaatschappijen als Ouibus, Flixbus of Eurolines bieden de goedkoopste vorm van openbaar vervoer aan en een rit is nog comfortabel ook.

De langeafstandsbussen van Flixbus en Quibus hebben bijvoorbeeld gratis WIFI en stopcontacten, u mag meerdere koffers meenemen, u kunt aan boord eten en drinken kopen en er is een toilet aan boord.

Uw koffers en handbagage op reis

Flixbus

Vanuit Groningen rijdt Flixbus naar veel plaatsen in Duitsland.

De opstapplaatsen van lijnbussen.

De opstapplaatsen van de busmaatschappijen zijn met het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken. Meestal is dat bij een station in de binnenstad. Sommige busmaatschappijen rijden meerdere opstapplaatsen langs voordat de echte reis begint. Bij sommige reizen moet u onderweg een keer overstappen om verder te reizen. U hoeft echter zelden lang te wachten.

Ook de haltes op de plaats van bestemming liggen gunstig voor het openbaar vervoer. In steden als Parijs of Londen kunt u dus direct na het uitstappen de metro in.

reizen bus

Inchecken.

Bagage wordt in de bagagebak onder de bus ingeladen. In principe doet u dat zelf maar de chauffeur kan u helpen.

Bij een busmaatschappij als Ouibus hoeft u geen ticket mee te nemen. U heet uw naam bij de online boeking opgegeven dus als u uw ID kaart laat zien kunt u instappen.

De meeste busmaatschappijen laten geen huisdieren toe in de bus.

busvervoer

Enkele tourbussen in Londen. In Londen neemt u het openbaar vervoer om verder naar uw hotel te reizen.

De goedkoopste ritten.

Nieuwe maatschappijen bieden regelmatig kortingen aan om nieuwe bestemmingen te promoten.

Ook voor verbindingen naar concurrerende bestemmingen wordt soms korting aangeboden als u op tijd boekt. Soms kunt u al voor een paar tientjes van Amsterdam en Rotterdam naar bijvoorbeeld

Vergelijk de reismogelijkheden.

Handige reisartikelen voor in de bus.

Uw koffers en handbagage op reis

Handige artikelen voor in het hotel.

  • Beveilig uw bagage tegen diefstal.
  • Neem een reisstekker mee als u naar bijvoorbeeld Engeland of Zwitserland gaat.
  • Handige koffers en reistassen

De inpaklijst voor uw reis.

Duitsland
Belgie
Engeland
trein