Weekendplanner Kaartjes

Met de trein naar Londen.

Met de Eurostar reist u rechtstreeks van Amsterdam CS en Rotterdam CS naar het centrum van Londen. U rijdt dus vanuit het centrum van Amsterdam of Rotterdam naar het centrum van Londen. U hoeft dus na een treinreis niet van een vliegveld naar de stad te reizen.

Er vertrekken per dag twee treinen rechtstreeks naar station London Station Pancras International. Er rijden ook vier treinen vanuit Amsterdam via Brussel naar Londen maar dan moet u op station Brussel-Zuid overstappen.

Tickets voor de Eurostar naar Londen

De reis naar Londen.

De trein van Amsterdam en Rotterdam naar Londen rijdt rechtstreeks door naar Engeland. Er vertrekken per dag twee treinen rechtstreeks naar Londen. Een treinreis met de hogesnelheidslijn naar Londen duurt ongeveer vier uur. U kunt ook via Brussel reizen maar dan moet u in Brussel overstappen en daar inchecken.

U kunt vanaf twee uur voor vertrek inchecken op Amsterdam CS of Rotterdam CS. U kunt inchecken tot ongeveer 60 minuten voor vertrek. Bij een duurder Premier ticket is een snelle check-in tot 20 minuten voor vertrek ook mogelijk.

U kunt er ook voor kiezen om een trein met overstap in Brussel te nemen. Voor de prijs maakt het niet veel uit maar u moet dus wel overstappen.

De prijs van een treinkaartje naar Londen.

  • Als u lang voor de vertrekdatum boekt is het vaak veel goedkoper dan wanneer u flexibel wilt zijn en op het laatste moment een kaartje koopt. De prijs voor een last minute kan wel vier keer zo duur zijn. Het is echter altijd nog goedkoper dan een flexibel vliegticket.
  • Een retour van Amsterdam of Rotterdam naar Londen is goedkoper dan twee enkeltjes. Als je de datum van de terugreis al weet loont het dus om een retourtje te kopen.
  • De prijs van een retourtje Londen kan variëren van 88 euro tot ongeveer 411 euro voor een flexibel ticket.
  • Een ticket voor de hogesnelheidstrein naar Londen is ook een reservering voor een zitplaats.

Zoek een overnachting in Londen.

Overnachten

Inchecken voor de reis naar Londen.

Als u rechtstreeks van Amsterdam of Rotterdam naar Londen reist moet u inchecken in de Eurostar Departure Terminal. Als u niet op tijd incheckt wordt u geweigerd en moet u een andere trein nemen.

Bij het inchecken in de terminal wordt uw bagage en paspoort gecontroleerd.

Eurostar

De Eurostar Departure Terminal.

  • Op Station Amsterdam CS is de Eurostar Departure Terminal op spoor 15b.
  • Op Station Rotterdam CS is de Eurostar Departure Terminal op spoor 2.
  • Op Station Brussel Zuid/Midi moet u ongeveer 5 minuten lopen van de trein uit Nederland op spoor 14 of 15 naar de Eurostar Channel Terminal om in te checken.
 
station St Pancras

De Eurostar Channel Terminal op station St. Pancras International.

Faciliteiten aan boord van de trein.

In het barrijtuig kunt u snacks, maaltijden en drankjes kopen. Bij de duurdere Business en Premier tickets wordt u op uw zitplaats bediend.

In de trein zijn bij de zitplaatsen Europese en Britse stopcontacten. Alleen bij de duurdere zitplaatsen is een USB aansluiting. Neem dus een oplader of powerbank mee voor uw telefoon.

En ja, in de tunnel is in de trein ook WiFi dus u kunt gewoon op internet.

Deze bagage neemt u mee in de trein.

U mag in de regel twee niet te grote koffers meenemen en één handbagage. Er is geen gewichtsbeperking zoals u gewend bent in het vliegtuig. Een koffer mag niet langer zijn dan 85 centimeter en u moet het in de trein in de rekken kunnen plaatsen.
Vloeistoffen meenemen is in de trein geen probleem.

Vervoer vanaf station St Pancras International.

Station St Pancras en het naastgelegen station King's Cross hebben treinverbindingen naar het noorden, zuiden en westen van Engeland. U kunt er dus alle kanten op. 

Het station ligt in het centrum van Londen dus als u een hotel in de binnenstad heeft bent u dichtbij. Bij het station staan taxi' s en er zijn veel metrolijnen.

U kunt vanuit het metrostation reizen met de Circle, Hammersmith & City Line, de Metropolitan Line, de Nothern Line, de Piccadilly Line en de Victoria Line.

Reizen met de metro in Londen.

De aankomst van de Eurostar in Londen.

station St Pancras

De metro is bij aankomst gemakkelijk te bereiken.

De terugreis van Londen naar Brussel, Rotterdam of Amsterdam.

Als u vanuit Londen naar België of Nederland wilt reizen moet u inchecken op station Pancras International.

U moet minimaal 30 minuten voor de vertrektijd die op uw ticket staat in de Eurostar Channel Terminal op station St. Pancras International zijn. Hier laat u dan uw bagage en paspoort controleren. Ook moet u door een bodyscan. Het is er vaak druk dus u moet ruim tijd te komen om in te checken.