Weekendplanner Kaartjes

De attracties van Londen: horror in Londen

De omgeving rond station London Bridge doet nog denken aan de 19de eeuws, de tijd van Jack de Ripper. Hier liggen enkele populaire attracties: The Click Prison Museum en de London Bridge Experience.

Ook het London Dungeon in Westminster zal u de koude rillingen bezorgen. Hier kunt u de donkerste momenten in de geschiedenis van Londen beleven.

De City of London

London Dungeon

Tussen de London Bridge en de Tower Bridge

tickets Koop alvast uw kaartjes online
(met prijzen).

De griezelmusea van Londen.

In de griezelmusea van Londen wordt het thema marteling, dood en verderf in de middeleeuwen multimediaal gevisualiseerd. U krijgt er een vrij compleet beeld van de creativiteit en inzet van de vroegere inwoners van Londen om elkaar te verminken en te doden.

Bij de London Bridge, niet ver van de Tower gebeurden in de middeleeuwen gruwelijke dingen. Na de executies op Tower Hill werden de hoofden van de slachtoffers bij de brug op staken tentoongesteld.

Tegenwoordig ligt tegenover station London Bridge het griezelmuseum The London Bridge Experience.

Londen griezelen

The London Bridge Experience

De London Dungeon.

De London Dungeon is tegenwoordig één van de meest bezochte attracties van Londen. Acteurs, decors en multimedia laten de bezoeker gruwelen.

In de London Dungeon worden thema's gevisualiseerd als middeleeuwse geneeskunde, de pest, de Tower of London en natuurlijk ziet u Hendrik VIII, Jack the Ripper en een hard werkende beul.

Adres: De London Dungeon is tegenwoordig naast London Eye gevestigd.

Tip: Een combi-kaartje voor de London Eye en de London Dungeon is veel goedkoper dan twee losse kaartjes. Koop uw kaartjes online, dat scheelt een rij en is goedkoper.

The Clink Prison Museum.

Van de 12de tot de 17de eeuw was Clink Prison één van de ergste gevangenissen van Londen. Oorspronkelijk was de gevangenis eigendom van de bisschop van Winchester en de gevangenis stond heel handig naast zijn paleis. In de gevangenis werden zowel vrouwen als mannen opgesloten en gemarteld. In 1780 brandde de Clink tijdens onlusten af.

Het is een klein museum en in 20 minuten heeft u het wel gezien. Het museum is wel veel goedkoper dan The London Bridge Experience of London Dungeon. Het is echter wel minder spectaculair.

Adres: Clink Prison Museum, 1 Clink Street, Bankside. Metro: London Bridge.

Clink

De ingang van het Clink Prison Museum ligt in de kelder van een voormalig pakhuis dat op de plek van de vroegere gevangenis staat.

The London Bridge Experience.

The London Bridge Experience vindt u tegenover station London Bridge in Tooley Street. In de London Bridge Experience wordt in verschillende scenes en met acteurs het sensationele gedeelte van de geschiedenis van de London Bridge uitgebeeld.

Er is een tweede deel, The London Tombs, waar men probeert u op allerlei manieren bang te maken. Op drukke dagen zijn er lange rijen wachtenden voor deze attractie.

Als u metrostation London Bridge via de uitgang op Tooley Street uit loopt ziet u aan de overkant van de straat de ingang.

Hop On Hop Off bussen

De ingang van de London Bridge Experience is onder de spoorbrug bij metrostation London Bridge.

Griezelige rondleidingen in Londen.

  • In Whitechapel, Westminster, pleegde Jack de Ripper vijf moorden. Een gids laat u tijdens een avondwandeling de plaatsen zien waar het gebeurde en vertelt de details.
  • De London Ghost Bus Tour is een comedy-horrorshow in een bus met enge acteurs. Tijdens de London Ghost Bus Tour laat een griezelige conducteur u in 75 minuten de bezienswaardigheden van Londen zien. Hij zal u de vaak akelige geschiedenis ervan vertellen.
  • Er zijn in Londen meerdere spooktochten. Tijdens één van deze tochten gaat u ook in een boot de Theems op.

tickets Koop uw kaartjes online.