Weekendplanner Kaartjes

Leuke attracties voor kinderen in Londen.

In Londen zijn veel leuke dingen te doen voor kinderen en vaak zelfs gratis. Bijna ieder park heeft wel een speeltuin, er zijn leuke interactieve musea die ook nog gratis zijn en bij de Theems kunnen uw kinderen archeoloog spelen.

Hier vindt u een overzicht van leuke attracties in Londen voor kinderen.

Het viersterrenhotel Hotel Negresco.

Winterwonderland

In december is er Winterwonderland in Hydepark. Winterwonderland is een grote kermis met kerstmarkt in Hydepark.

Het reuzenrad de London Eye.

Tegenover de Parlementsgebouwen in het centrum van Londen staat het reuzenrad de London Eye. Vanuit het reuzenrad heeft u een prachtig uitzicht over het mooiste deel van Londen.

Het reuzenrad de London Eye draait in een half uur rond. Tot die tijd kunt u er niet uit. Voor sommige kinderen is dat wat lang maar ze kunnen in de ruime cabine wel zitten of rondlopen.

Het is wel druk bij de ingang van London Eye. Als u ter plekke nog een kaartje moet kopen zult u lang in de rij moeten staan.

Het reuzenrad de London Eye.

London Eye

De cabines van London Eye zijn ruim.

De vele attracties bij de London Eye.

In de schaduw van het reuzenrad de London Eye en de Big Ben liggen veel populaire attracties voor kinderen. Zo kunt u hier naar de London Dungeon om het griezelige gedeelte van de geschiedenis van Londen te zien, Shrek's Adventure! is een bezoek zeker waard en vergeet het Sealife Aquarium niet.

Als u van actie houdt kunt u met een speedboot de Theems op.
Bijna alle kinderen zijn dol op een rondrit met de amfibievoertuigen van Duck Tours. Eerst rijdt u langs de bezienswaardigheden in Londen en dan rijdt de bus de Theems in en vaart u er langs.

Alle attracties rond de London Eye.

Kinderen reizen in Londen gratis met het openbaar vervoer.

Kinderen tot en met 10 jaar reizen gratis met u mee in het openbaar vervoer van Londen. Reizen met de bus is altijd gratis voor kinderen, reizen met de ondergrondse en DLR is gratis in het weekend en op weekdagen na 9:30 uur.

Oudere kinderen reizen met 50% korting met een Oyster Card.

Reizen in het openbaar vervoer.

Theems

Bij de pakhuizen van Shad Thames kunt u bij laag water zoeken naar sporen uit het verleden.

Reizen in een trein zonder bestuurder.

De DLR-trein is een leuke attractie voor kinderen. Het is een soort automatische trein die meestal zonder bestuurder rijdt.

Kinderen vinden het leuk om voor in de DLR te zitten op de plaats waar de bestuurder zou moeten zitten. Er is o.a. een station voor de DLR bij de Tower.

Kaartjes voor het openbaar vervoer in Londen.

De London Zoo.

London Zoo

De dierentuin London Zoo.

Strandjutten langs de Theems.

De Theems stroomt vlakbij Londen in zee. De rivier wordt beïnvloed door getijden. Bij de Tower Bridge was in de 19de eeuw zelfs een klein strand. Zwemmen kun je echter al lang niet meer in de Theems.

De droog vallende strandjes langs de Theems bij bijvoorbeeld de Tower Bridge zijn leuk voor een wandeling. U kunt hier oude voorwerpen als pijpenkopjes vinden die soms honderden jaren geleden in de Theems zijn gegooid.

De speeltuin van Coram's Fields.

Coram's Field is een park met speeltuin in het centrum van Londen niet ver van het British Museum. Er is een klein dierenparkje met veel konijnen.

Adres: Coram's Field , Guilford Street 93, metro: Russel Square.

Shrek Adventure

Shrek Adventure is één van de attracties bij London Eye.

De dierentuin van Londen.

De London Zoo is een bekende dierentuin in het centrum van Londen. Er zijn ongeveer 760 verschillende soorten dieren in deze dierentuin. De dierentuin ligt in Regent's Park.

De dichtstbijzijnde metrostations zijn Baker Street en Camden Town. Vanaf de dierentuin rijden bussen naar de metrostations.

De dierentuin London Zoo.

tickets Toegangskaartjes voor de attracties.

Kew Gardens.

brasserie

Het bomenpad in Kew Gardens.

Tijdens de kerst met kinderen in Londen.

De periode rond de kerst is een leuke tijd om met kinderen in Londen te zijn. Vanaf november tot de eerste dagen van januari vindt u in Hyde Park het evenement Winterwonderland. Dit is een grote kermis in kerstsfeer en er is een gezellige kerstmarkt. Overal in Londen zijn in deze periode ijsbanen te vinden.

In de warenhuizen Harrods en Selfridges kunt u met de kinderen op bezoek bij de kerstman. Maak wel een paar dagen van tevoren een afspraak want het kan druk zijn.

Kerst en Oudjaarsnacht in Londen.

Met de bus de Theems in.

Duck Tours

De bussen van Duck Tours rijden en varen.

Kew Gardens.

Kew Gardens is één van de grootste botanische tuinen in de wereld. In Kew Gardens is volop ruimte om te spelen en er zijn diverse speeltuinen. Bij Climbers en Creepers is een indoor- en een outdoor speeltuin. Hier staat de nieuwe speeltuin Treehouse Towers waar kinderen kunnen klimmen en klauteren.

Er is in de botanische tuin Kew Gardens een 18 meter hoog bomenpad waar u boven en door de kruinen van de bomen kunt lopen.

Tip: In de bomen vliegen ontsnapte papegaaien.

Kew Gardens ligt dichtbij de Theems tussen de wijken Kew en Richmond.
Metro: Kew Gardens station.

De botanische tuin Kew Garden.

De leuke musea voor kinderen in Londen.

  • Het Science Museum is een leuk museum waar voor kinderen en volwassenen veel te zien en te doen is. Er is één verdieping waar kinderen zelf kunnen experimenteren.
    De activiteiten lijken op die van NEMO in Amsterdam maar de toegang is in Londen gratis.
  • Het British Museum: kinderen vinden vooral de Egyptische afdeling met de mummies interessant. Ook hier is de toegang is gratis.

Meer gratis musea in Londen.

Naar het toilet in Londen.

In het centrum van Londen zijn veel musea die allemaal gratis toegankelijk zijn. De toiletten in de musea zijn bijna altijd ruim en schoon. Als uw kinderen in het centrum van Londen naar het toilet moeten is er altijd wel een gratis museum in de buurt. En als u toch binnen bent kunt u altijd nog even rondkijken.

De griezelmusea van Londen.

In de London Bridge Experience en in London Dungeon ziet u wat Londenaren elkaar en anderen in de afgelopen eeuwen hebben aangedaan of hadden kunnen aandoen. Deze griezelmusea zijn niet geschikt voor kleine kinderen.