Weekendplanner Kaartjes

Hyde Park in het centrum van Londen.

Hyde Park ligt centraal in het centrum van Londen vlakbij toeristische trekpleisters als Buckingham Palace, Oxford Street, Piccadilly en Knightsbridge.

Het Park is al eeuwen oud en al die tijd werd het gebruikt voor recreatie. In de buurt van Hyde Park zijn een aantal goede hotels.

Hyde Park.

metro

De omgeving van Hyde Park.

Metro: Hyde park Corner en Marble Arch.

Hyde Park in Londen.

Hyde Park is een groot park in het centrum van Londen. Rondom Hyde Park liggen de grote winkelstraten van Londen en de attracties van Knightsbridge, Bayswater en Kensington.

Het is een park waar altijd veel te doen is. Als u met kinderen in Londen bent of gewoon even uit de drukte van Londen wilt zijn dan is dit de plaats om naartoe te gaan.

Er is in ieder seizoen veel te doen. Skaten, fietsen, joggen, roeien, zwemmen, picknicken, tennis en paardrijden. Er zijn volop mogelijkheden.

Speakers Corner

Speakers Corner in Hyde Park op zondag.

De hotels en appartementen rond Hyde Park.

Er zijn rond Hyde Park veel luxe en minder luxe hotels te vinden want Hyde Park ligt vlakbij toeristische trekpleisters als Piccadilly, St James Street, Oxford Street en Buckingham Palace.

Enkele goede hotels bij Hyde Park zijn het Royal Lancaster London, het London Marriott Hotel Marble Arch en het Hilton London Hyde Park. Paddington staat bekend om de vele budgethotels.

Verder zijn er heel veel appartementen en suites rond Hyde Park.

De hotels en appartementen bij Hyde Park.

Hyde Park

Eekhoorns voeren in Hyde Park.

IJsbaan

De ijsbaan in Hyde Park rond kerst.

Speakers Corner.

Een bekende attractie in Londen is Speakers Corner in het oostelijke gedeelte van Hyde Park (naast Marble Arch). Iedere zondagochtend kan een ieder die de behoefte voelt hier een menigte toespreken.

De plaats van Speakers Corner diende in onrustiger tijden als galgenveld. De veroordeelden mochten er dus ook voor de laatste keer spreken zonder bang te hoeven zijn voor consequenties.

De vijver Serpentine.

Hyde Park

In Hyde Park kunt u bij de vijver Serpentine een waterfiets huren.

Roeien, waterfietsen en terrasjes bij Serpentine

In Hyde Park ligt een lange vijver met de naam Serpentine. Hier kunt u in de zomer roeiboten en waterfietsen huren. Er zijn in Hyde Park meer dan 100 boten te huur maar in het weekend is er meestal een rij wachtenden.

In de Serpentine kunt u in de zomer zwemmen, er zijn rondom ligstoelen te huur, er is een picknickveldje en er zijn terrasjes.

Fitness in Hyde Park.

Joggen in Hyde Park is in Londen erg populair. Het is een park om in te bewegen. De wegen door Hyde Park zijn geschikt om over te fietsen en te skaten.

paardrijden

Paardrijden op het historische Rotten Row.

De eekhoorns van Hyde Park.

Hyde Park is een leuke plaats om te picknicken. De eekhoorns weten dat ook en voor een paar nootjes gaan ze zelfs op uw schouder zitten en eten uit uw hand.

Al in de Victoriaanse tijd kwamen de Engelse Ladies naar het park. Vaak kochten ze een gevulde picknickmand in de winkelstraat Piccadilly bij het chique warenhuis Fortnum & Mason. Hetzelfde warenhuis verkoopt traditioneel nog steeds gevulde picknickmanden.

In Hyde Park ziet u veel eekhoorns. Het zijn niet de rode eekhoorns zoals in Nederland maar de Amerikaanse grijze eekhoorn. Dit soort heeft de rode eekhoorn in Engeland bijna volledig verdrongen.

Het paviljoen aan de Serpentine.

Op de smalle zijde van Serpentine ligt een populair paviljoen waar u kunt eten en drinken. Het paviljoen is zelfbediening. Er is een groot terras vanwaar u het beste uitzicht over de vijver heeft.

Het paviljoen ligt in het midden van Hyde Park.

paviljoen

Het paviljoen in Hyde Park bij Serpentine.

Paardrijden in Londen

Hyde Park is omringt door het ruiterpad Rotten Row. Rotten Row is al eeuwenoud en was ooit een van de eerste verlichte wegen in Londen. Er zijn twee ruiterroutes, de "North Ride" en de "South Ride".

Er zijn twee maneges in Hyde Park waar u paarden kunt huren of paardrijlessen kunt krijgen: Briggs Stables +44 (0)20 7723 2813 en Nye Stables +44 (0)20 7262 3791.

Kerstmis in Hyde Park.

Ieder jaar wordt tijdens de kerstvakantie in een deel van Hyde Park het evenement Winter Wonderland gehouden. Er is een kerstmarkt met eetstalletjes en glühwein, enkele attracties, de kerstman en de grootste ijsbaan van Londen.

Tijdens Winterwonderland vindt u in Hyde Park de grootste ijsbaan van Londen. Als u niet zo goed kunt schaatsen of gehandicapt bent dan is er hulp aanwezig.