Weekendplanner Kaartjes

De bezienswaardigheden in London Westminster.

In Westminster zijn de meest bekende bezienswaardigheden van Londen. De Westminster Abbey en de beroemde parlementsgebouwen met de Big Ben kunt u bij een bezoek aan Londen niet missen.

Er zijn een paar luxe hotels in Westminster.

London Westminster.

In Westminster liggen de meest bekende bezienswaardigheden van Londen. Bezienswaardigheden als de parlementsgebouwen, Saint Margaret's Church en de Westminster Abbey liggen maar een paar minuten lopen van elkaar.

Bijna iedere toerist gaat eerst naar Westminster om de bekende iconen van Londen te zien en te fotograferen.

Het metro station Westminster ligt tegenover de Big Ben.

attracties Londen

De Victoria Tower aan de zuidwestelijke kant van de Houses of Parliament.

De hotels in Westminster en Lambeth.

Het mooiste uitzicht op Westminster heeft u aan de overkant van de Theems in de wijk Lambeth. Over de Theems heeft u immers een vrij uitzicht op de Houses of Parliament en de Big Ben.

Zo liggen het nieuwe Park Plaza Westminster Bridge en het viersterrenhotel Park Plaza County Hall net over de Westminster Bridge, tegenover de Houses of Parliament.

Vanuit het vijfsterrenhotel London Marriott Hotel County Hall heeft u een prachtig op de Houses of Parliament, de Big Ben en de rivier de Theems. Dit luxe hotel beschikt o.a. over een sauna, wellness centre, jacuzzi, een zwembad en familiekamers.

De hotels in Westminster.

Westminster

Langs de Theems in Westminster

Hop-on Hop-off bussen

De Hop-on Hop-off bussen rijden een route langs de vele attracties.

De Houses of Parliament en de Big Ben

In de Houses of Parliament, ook wel Palace of Westminster genoemd, zetelen zowel het Hogerhuis als het Lagerhuis. Het uitzicht vanaf de Westminster Bridge over de Theems op de parlementsgebouwen en de klok Big Ben is een icoon van Londen. In bijna iedere film die zich in Londen afspeelt wordt dit beeld gebruikt.

De Westminster Bridge vindt u bij Metro Station Westminster. Beroemde bezienswaardigheden aan de parlementsgebouwen zijn de Big Ben, Westminster Hall (stamt gedeeltelijk uit de Normandische tijd) en het Hoger- en Lagerhuis in het centrale gedeelte van de parlementsgebouwen.

De Westminster Bridge.

Houses of Parliament

Foto's van Westminster.

Een bezoek aan de Houses of Parliament.

U kunt als bezoeker het Hoger- en Lagerhuis bezoeken. Ga gewoon in de rij staan als het parlement bijeen komt, links voor het Lagerhuis en rechts voor de House of Lords. Het vragenuurtje ("Question Time") is het meest levendig.

Als u buiten de zitting een rondleiding door de parlementsgebouwen wilt kunt u een kaartje kopen.

Hier kunt u gratis een bezoek reserveren.

 Horse Guards in Whitehall

De wisseling van de wacht van de Horse Guards in Whitehall.

Whitehall

De Horse Guard Parade is een plein in Whitehall.

Westminster

De schuilkelder Churchill Museum and Cabinet War Rooms.
Adres: Clive Steps, King Charles Street.

Een bezoek aan de Houses of Parliament.

brasserie

De bezoekersingang voor het Lagerhuis.

De Westminster Abbey.

Sinds het jaar 1066 zijn bijna alle Engelse vorsten in Westminster Abbey gekroond en de meesten werden hier na hun dood ook bijgezet. Aristocraten vonden in de zijkapellen hun laatste rustplaats en beroemde schrijvers en dichters kregen hun Poets' Corner. Uiteindelijk kregen vele groten uit Engeland de eer om hier begraven te worden. Er zijn tegenwoordig zo'n 3000 graven en 600 monumenten in Westminster Abbey.

Om de Westminster Abbey te mogen betreden moeten toeristen zo'n £22,00 betalen. De toegang tot de naastgelegen vijfhonderd jaar oude St. Margareth Church is wel gratis. Het huidige gebouw van Westminster Abbey is overigens ongeveer 700 jaar oud.

Het metro station Westminster ligt vlakbij Westminster Abbey.

De Jewel Tower.

De Jewel Tower is naast de Westminster Hall het enige gebouw dat nog over is van het middeleeuwse Palace of Westminster. U vindt het gebouw tegenover de Houses of Parliament. Edward III gebruikte de toren nog om zijn kostbaarheden in op te slaan.

tickets voor rondleidingen en toegang.
Jewel Tower

De Jewel Tower maakte deel uit van het afgebrande middeleeuwse Palace of Westminster.

De attracties rond de London Eye.

Op de andere oever van de Theems ligt de meest populaire attractie van Londen, de London Eye. Behalve de London Eye zijn hier veel meer attracties. Zo kunt u naar Shrek's Adventure, griezelen in de London Dungeon, het Sealife Aquarium en er zijn speedboten waarmee u op de Theems kunt scheuren.

De attracties op de South Bank.

tickets voor de attracties en boottochten.

De luxe hotels in Westminster.

Vlakbij de bezienswaardigheden van Westminster liggen een aantal uitstekende luxe hotels. Het vijfsterrenhotel The Royal Horseguards ligt tussen de Theems en Trafalgar Square in Westminster.

Het hotel wordt als uitstekend beoordeeld door haar gasten. Het restaurant van dit hotel is bekroond met een AA Rosette.

De hotels en appartementen in Westminster.

Hotel in Westminster

Het luxe vijfsterrenhotel The Royal Horseguards in Westminster.