Weekendplanner Kaartjes

Langs de romantische Theems in de avond.

Londen is gebouwd aan de rivier de Theems (the Thames). Langs de Theems liggen niet alleen veel historische attracties maar er zijn ook veel pubs, restaurants en terrasjes.

Ga bijvoorbeeld eens naar Southwark om bij de Tower Bridge langs de rivier te slenteren of te fietsen.

Southwark.

Theems

De Theems in Greater Londen.

Theems Londen

De romantische Theems in de avond.

Langs de rivier de Theems in Londen staan veel restaurants en pubs en u heeft er een mooi uitzicht op de skyline van de City of London aan de andere kant van de rivier. Als u wilt genieten van een romantische wandeling bij de Theems dan is het stuk in Southwark, tussen London Bridge en de attractie London Eye, een aanrader.

Hier kunt u uitgaan en in de avond sfeervolle historische pubs en terrasjes bezoeken. U kunt ook gewoon eens in de avond langs de Theems slenteren en de vele bezienswaardigheden bekijken.

De omgeving van de Tower Bridge bij More London en het romantische Shad Thames is een bezoek waard. U kunt bijna het hele stuk langs de rivier lopen en u heeft over de rivier steeds een mooi uitzicht over de City of London.

Londen

Langs de Theems zijn veel pubs en terrasjes.

De Old Thameside Inn.

Ongeveer 400 meter van metrostation Londen Bridge ligt de Old Thameside Inn aan de Theems. Deze pub heeft een groot terras aan de Theems en in de zomer kunt u hier overdag en in de avond heerlijk buiten eten of een glas ale drinken.

De pub is gemakkelijk te vinden omdat er voor de ingang een replica van het 16de-eeuwse schip The Golden Hinde in het water ligt. The Golden Hinde was het schip waarmee Sir Francis Drake tussen 1577 en 1580 de aarde rondzeilde.

Adres: De Old Thameside Inn, Pickfords Wharf, Clink Street, London.

Tower Hill

De pub The Anchor aan de Theems. Er is een terras bij het water.

Shard

Langs de Theems, rechts ziet u de pub The Anchor. Op de achtergrond ligt The Shard.

Westminster

De Theems in Southwark ter hoogte van Hay's Galleria.

De omgeving van de pub Old Thameside Inn.

Door de ligging van het terras, aan de Theems en tussen het Clink Street Prison Museum en de Southwark Cathedral zijn hier altijd veel toeristen. Overdag is het terras meestal vol.

Als u langs The Old Thameside Inn loopt passeert u in Clink Street het Clink Prison Museum. Hier stond tot 1750 een gevangenis waar zowel vrouwen als mannen gevangen zaten.

Adres: Clink Street Prison Museum, 1 Soho Wharf, Clink Street, Londen.

Nando's onder de spoorwegbrug.

Als u vanaf het Clink Prison verder loopt moet u onder de oude spoorwegbrug door. Hier ziet u in een tunnel van de spoorbrug een vestiging van Nando's.

Binnen ziet u het hoge ronde dak en in het interieur is veel koper verwerkt. Het restaurant is erg populair en het kan er dan ook heel druk zijn. Op de bovenverdieping van Nando's heeft u een heel mooi uitzicht over de Theems.

Adres: Nando's: 215-217 Clink Street, London. tel. (0)20 7357 8662.

Als u verder langs de Thames loopt komt u bij het theater Shakespeare's Globe.

Fietsen langs de Theems

Tip: U kunt in Londen goedkoop een fiets huren en daarmee langs de rivier fietsen.

Het theater Shakespeare's Globe.

In Bankside ligt het theater Shakespeare's Globe bij de Theems. The Globe is een reconstructie van het theater dat hier vlakbij in 1585 werd gebouwd. Veel stukken van Shakespeare zijn In The Globe Theatre voor het eerst opgevoerd. Het huidige theater is een exacte kopie van de Globe zoals die in 1585 gebouwd is.

Tegenwoordig worden er in het Globe Theatre voorstellingen en rondleidingen gegeven en is er een expositie over het leven van Shakespeare. In de nacht wordt het gebouw belicht.

Aan de overkant van de Theems ziet u de skyline van Strand en er zijn bekende gebouwen te herkennen. Zo kunt u tegenover de Millenium Bridge de St Paul's Cathedral zien.

De Millenium Bridge.

Als u Shakespeare's Globe voorbij loopt ziet u het museum voor moderne kunst, de Tate Modern, en de Millenium Bridge.

Via deze voetgangersbrug kunnen toeristen in de City of London bij St Paul's Cathedral de Theems oversteken om bij de Tate Modern Art Gallery te komen.

De gratis musea van Londen.

tickets Rondleidingen, boottochten en attracties.
City

Langs de Theems in Southwark heeft u het mooiste uitzicht op de City.

De pub The Founders Arms.

Niet ver van de Millenium Bridge liggen enkele pubs met terrasjes aan de Theems. Het terras van The Founders Arms ligt naast de Tate Modern Art Gallery aan de Theems.

Hier kunt u heerlijk eten en drinken en genieten van het uitzicht over de Theems. De pub is zeven dagen per week geopend van 10.00 tot 23.00 uur. Op vrijdag en zaterdag is de pub tot middernacht geopend. In het weekend kunt u om 9.00 uur al op het terras ontbijten.