Weekendplanner Kaartjes

De attracties van Londen: St Katharine Docks.

Vroeger maakte St Katharine Docks deel uit van de haven, het huidige Docklands. Tegenwoordig kunt u hier heerlijk uitgaan in één van de veertien bijzondere restaurants.

In St Katharine Docks staat een groot hotel, prachtig gelegen aan de Theems en naast de Tower Bridge. Dit is het Guoman Hotel.

De restaurants van St Katharine Docks.

Tower Hill

Naast de Tower Bridge ligt deze jachthaven.

St Katharine Docks.

De jachthaven St Katharine Docks ligt naast de Tower en Tower Bridge aan de rivier de Theems. Tegenover St Katharine Docks ligt de romantische negentiende eeuwse wijk Shad Thames.

In St Katharine Docks zijn twee havens met prachtige motorboten en dure zeiljachten. Ook zijn er vaak historische zeilschepen.

Rondom de haven vindt u op de historische kaden restaurants met leuke terrasjes. In de zomer zijn de terrasjes van St Katharine Docks tegen de avond gezellig vol.

Dickens Inn

De Dickens Inn is gevestigd in een 18de eeuws pakhuis dat oorspronkelijk enkele tientallen meters verderop stond.

De restaurants van St Katharine Docks.

In St Katharine Docks zijn zo´n veertien restaurants en cafés. De mooiste pub en restaurant is ongetwijfeld de Dickens Inn.

De Dickens Inn is gevestigd in een gereconstrueerd 18de eeuws houten pakhuis. In het prachtige gebouw is op de eerste verdieping een romantische taveerne gevestigd.

Op de tweede verdieping is een pizza restaurant. U kunt hier op het balkon eten waarbij u een prachtig uitzicht over de jachthaven heeft.

Naast de Dickens Inn vindt u al 20 jaar het restaurant Mala, één van de beste Indiase restaurants in het centrum van Londen.

De markt van St Katharine Docks.

Van mei tot aan de herfst is er iedere vrijdag markt in St Katharine Docks. Bij de kraampjes op de markt kunt u heerlijke internationale snacks en maaltijden kopen.

U vindt de markt op vrijdag tussen 10:00 en 16:00 uur bij het bruggetje voor restaurant Dickens Inn.

De markten van Londen.

Middeleeuws dineren in Londen.

Bijzonder is het Medieval Banquet in St Katharine Docks. U kunt in dit restaurant in Middeleeuwse stijl dineren. Uw gastheer is Henri VIII, u wordt vermaakt door minstrelen en u eet een traditionele Engelse maaltijd bij kaarslicht.

tickets Kaartjes voor een middeleeuws banket.
South Kensington

De City of London.

X = St Katharine Docks

Tower Hill

St Katharine Docks.

London Bridge

De restaurants en cafés

hotel

Het Guoman Hotel staat in de haven aan de Theems. De Tower ligt aan de andere zijde van de weg..

De hotels in de buurt van St Katharine Docks.

Het Tower A Guoman Hotel staat in St Katharine Docks, naast de Tower Bridge. Het is misschien een lelijk hotel aan de buitenkant maar vanuit de kamer heeft u een prachtig uitzicht over de Theems, de Tower Bridge of op St Katharine Docks.

Dichtbij St Katharine Docks zijn veel hotels rond de Tower Hill waar u zou kunnen overnachten. In Southwark, aan de overkant van de Theems, zijn ook hotels en u kunt kiezen voor een appartement in Shad Theems.

U kunt ook naar het Hilton Tower Bridge Hotel in More London. Ook naast de Tower zijn enkele hotels.

Vervoer naar St Katharine Docks

Het dichtstbijzijnde metro station bij St Katharine Docks is metrostation Tower Hill. Ook de DLR trein naar Docklands vertrekt dichtbij vanaf DLR station Tower Gateway.

Er zijn bij St Katharine Docks twee parkeergarages. De meest gebruikte is die in Nesham Street. St Katharine Docks ligt net buiten de Congestion Zone.

Vlakbij St Katharine Docks ligt de St. Katharine Pier met bootbussen naar andere delen van Londen. De City of London, Docklands, Greenwich en de Westminster Millennium Pier zijn dus gemakkelijk bereikbaar.