Weekendplanner Kaartjes

Naar de City of London.

De City of London is het financiële centrum van Londen. Hier staat de London Stock Exchange, zo'n 500 kantoren van banken en verzekeringsmaatschappijen.

In de City zijn vooral luxe hotels. Als u goedkoper wilt overnachten in de City moet u een hotel zoeken aan de overkant van de Theems.

De hotels in de City met een 8+ review.

De City of London.

City

Southwark en de City

Aan de overkant van de Theems in Southwark.

Overnachten in de City of London.

De City of London is het financiële hart van Londen en er zijn dan ook genoeg hotels te vinden. De City of London is een goede plaats voor een hotel omdat u hier dichtbij veel bezienswaardigheden van Londen bent.

De meeste hotels in de City of London zijn luxe vijf- en viersterrenhotels. Aan de overkant van de Theems zijn de driesterrenhotels in Southwark. Via de Millennium Bridge bent u vanuit Southwark snel in de City.

Hotelaanbiedingen in de City of London.

Zoek een overnachting in Londen.

Overnachten

Het openbaar vervoer in de City of London.

De City of London is niet zo groot en u kunt alles goed belopen. Alle bezienswaardigheden in de City of London zijn vanuit andere delen van Londen met de metro gemakkelijk te bereiken. Er rijdt een klassieke bus van Trafalgar Square naar Tower Hill (bus 15).

Er zijn bushaltes voor deze bus bij Trafalgar Square, Charing Cross, St. Pauls, Cannon Street en bij de Tower.

Openbaar vervoer in Londen.

De klassieke bus van lijn 15 door de City of London.

De Romeinse muur bij metrostation Tower Hill.

De omvang van de City komt nog steeds overeen met die van de ommuurde City uit de Romeinse tijd. Bij metrostation Tower Hill staat nog een gedeelte van de Romeinse muur.

De Leadenhall Market.

kaartjes OV Londen

In deze markthal kunt u het hele jaar op een terras zitten.

De prachtige Leadenhall Market.

Leadenhall Market is een overdekte markt (vanaf de 14de eeuw) in het hart van de City of London. Door de week is het hier rond de lunch erg druk als het personeel uit de omliggende kantoren pauze heeft. Het prachtige dak stamt uit de 19de eeuw.

De markt is open van maandag tot en met vrijdag
Adres: Gracechurch Street. Metrostation Monument.

De Leadenhall Market.

Millenium Bridge

De Millennium Bridge tussen Southwark en de City of London.

De Millennium Bridge.

De Millennium Bridge is een voetgangersbrug over de Theems tussen de City of Londen en Southwark. De Millennium Bridge ligt tegenover het bekende museum Tate Modern in de wijk Southwark en vlakbij de St. Paul's op de oever van de City of London.

Metrostations: St. Pauls en Mansion House.

City
Tower

Als u de kroonjuwelen in de Tower wilt zien moet u in de rij staan.

Leadenhall Market

De Leadenhall Market.

Winkelen in de City of London

In de winkelstraat Ludgate Hill en rond metrostation Monument kunt u goed shoppen. Op zondag zijn de meeste winkels en restaurants in de City of London tegenwoordig gesloten behalve in het winkelcentrum, One New Change, vlakbij St. Paul's Cathedral.

Er zijn op dit moment zo'n 60 winkels en restaurants in dit luxe winkelcentrum. Gordon Ramsay heeft er een bar en restaurant met de naam Bread Street Kitchen. Het winkelcentrum One New Change is zeven dagen per week geopend.

Adres: One New Change, Cheapsite en Cannon Street. Metrostation St. Paul's.

De winkelstraten van Londen.

St Paul's Cathedral.

St. Paul's Cathedral staat op de plaats van de middeleeuwse kathedraal die tijdens de Grote Brand van 1666 is afgebrand. Het ontwerp van de St. Pauls is van Sir Christopher Wren.

Tegenwoordig is de St. Paul's één van de meest bezochte bezienswaardigheden van Londen.
Metrostation: St. Pauls.

De City

Het mooiste uitzicht op de City of London heeft u vanaf de andere oever van de Theems tussen de London Bridge en de Tower Bridge.

De Tower of London

De Tower of London ligt aan de rand van de City of London aan de Theems, vlakbij de Tower Bridge. Het oudste gedeelte van de Tower is het 11de-eeuwse witte fort achter de middeleeuwse muren.

De Tower is o.a. gebruikt als fort, paleis, gevangenis, dierentuin en museum. In de Tower kunt u de kroonjuwelen zien.
Metrostation: Tower Hill.

Meer over de Tower of London.

Monument

Monument

De uitkijktoren Monument

De grote brand van 1666 brandde de City of London bijna volledig plat. De brand brak uit in een bakkerij vlakbij de huidige St. Pauls Cathedral. Precies 62 meter van de plaats waar de brand uitbrak staat nu een 62 meter hoge pilaar, The Monument, als herinnering.

The Monument is ontworpen door dezelfde ontwerper als de St. Paul's, Sir Christopher Wren. U kunt het platvorm op de top van The Monument bezoeken voor het uitzicht over Londen. Het platvorm is echter niet meer het hoogste punt van de City.

Adres: Metrostation Monument.