Weekendplanner Kaartjes

De vliegvelden rond Londen: vervoer en hotels.

Londen heeft vijf internationale vliegvelden: London City Airport, London Heathrow Airport, Gatwick Airport, Stansted Airport en Luton Airport.

Hier vindt u informatie over de treinen, bussen, taxi's en shuttlebussen waarmee u vanaf de vliegvelden naar uw hotel in Londen kunt reizen. Ook vindt u een link naar de hotels in de buurt van het vliegveld.

Kaartjes voor uw vervoer.

Vliegvelden Londen
Vervoer vanaf de vliegvelden.

Met het openbaar vervoer van ieder vliegveld naar Londen.

Vanaf Heathrow, Stanstedt Airport, Luton Airport en Gatwick Airport brengen snelle treinen u naar het centrum van Londen. U kunt natuurlijk ook met een snelbus van National Express naar Londen reizen.

Via het Brits Toeristenbureau kunt u online uw kaartjes kopen voor de trein of de bus op het vliegveld in Londen. U kunt op deze Nederlandstalige website ook met IDEAL betalen.

tickets Vervoer vanaf het vliegveld
Via het Brits Toeristenbureau.

Overnachten bij de vliegvelden.

Overnachten

Vervoer met een shuttle bus of taxi naar uw hotel in Londen.

Er zijn vanaf ieder vliegveld rond Londen goede verbindingen met het openbaar vervoer maar als u koffers heeft valt het niet mee om met het openbaar vervoer te reizen.

Bij iedere aankomstterminal in Londen staan echter taxi's. Vervoer met een taxi is gemakkelijker dan het openbaar vervoer als u veel bagage heeft en het is snel omdat u bij uw hotel wordt afgezet. Een goedkoper alternatief voor de taxi is echter de shuttle bus.

Met een shuttlebus reist u ook gemakkelijk en rechtstreeks naar uw bestemming. De shuttlebus zet u met uw bagage voor uw hotel in Londen af zodat u niet hoeft te sjouwen en te zoeken. Veel hotels in de buurt van het vliegveld hebben een eigen gratis shuttle bus service.

Vervoer met een shuttlebus

shuttlebus

De EasyBus rijdt vanaf Gatwick Airport naar Londen.

Vervoer met een shuttlebus.

U kunt ook naar een hotel in het centrum van Londen nemen bus maar dan moet u een shuttle bus van en naar het vliegveld reserveren. Een shuttle bus is ook het handigste vervoermiddel als u van het ene vliegveld naar het andere moet.

Er zijn bij de vliegvelden in Londen shuttlebussen die u deelt met anderen en shuttlebussen voor privé vervoer.

Vervoer met een shuttlebus naar uw hotel.

Autoverhuur op het vliegveld.

vliegveld

De vertrekhal van Terminal 5 op Heathrow.

De hotels bij Heathrow.

Het openbaar vervoer van Heathrow Airport

London Heathrow Airport ligt ten westen van Londen, ongeveer 25 km van het centrum. Het is het grootste vliegveld van Londen. Met de auto en trein is het vliegveld gemakkelijk te bereiken.

Met de Heathrow Express reist u rechtstreeks van het vliegveld naar Paddington Station. Vanaf Paddington Station kunt u dan met de metro verder reizen.

U kunt ook met de metro vanaf het vliegveld naar Londen rijden. De metro Piccadilly Line heeft een station op Heathrow Airport, Station Heathrow Terminals 1, 2, 3.

bus Gatwick Airport

Een bus bij Gatwick Airport.

De hotels en het vervoer van Gatwick Airport naar Londen.

Gatwick Airport ligt zo'n 30 minuten rijden met de trein Gatwick Express van het centrum van Londen. Het station van de Gatwick Express ligt bij de South Terminal. Als u op de North Terminal bent moet u gebruik maken van de gratis transit shuttle.

Er vertrekt iedere 15 minuten een trein naar station London Victoria in het centrum van Londen. U kunt op het vliegveld kaartjes kopen in de terminals, op het station en zonder toeslag in de Gatwick Express.

De hotels bij Gatwick Airport.

Autoverhuur op het vliegveld.

Vervoer en de hotels van London Luton Airport.

London Luton Airport ligt ongeveer 55 km van het centrum van Londen. Het is mogelijk om met de trein van London Luton Airport naar Londen te rijden. U moet dan van de terminal met de shuttlebus naar het Luton Airport Parkway station. Er gaat iedere 10 minuten een bus. De trein brengt u in 20 minuten van het Luton Airport Parkway Station naar station St Pancras International in Londen.

U kunt ook met de bus vanaf het vliegveld naar Londen gaan. Er rijdt ieder uur een bus van Virgin Trains Express Coach tussen de terminal en Milton Keynes Railway Station.

De hotels in de buurt van Luton Airport.

De hotels en het vervoer van London City Airport.

Het vliegveld dat het dichtste bij het centrum van Londen ligt, is London City Airport. Dit vliegveld ligt in East-London in de wijk Docklands en is met de DLR trein, een soort onbemande bovengrondse metro, gemakkelijk te bereiken.

Op het vliegveld vindt u het London City Airport DLR station. Het station is verbonden met de terminal. Iedere 8 tot 15 minuten vertrekt er een DLR trein. London City Airport ligt vlakbij beurscentrum ExCeL.