Weekendplanner Kaartjes

Een auto huren in het buitenland: waar moet u op letten?.

Een auto huren kan lastig zijn. Op de meeste vliegvelden zijn de grote autoverhuurders en de autoverhuurbedrijven te vinden.

Kies een betrouwbare autoverhuurder maar zelfs dan moet u de auto goed controleren op schade en verzekeringsvoorwaarden.
Tip: Bij Booking.com kunt u dankzij de vele reviews een betrouwbare verhuurder vinden.

Vind via Booking.com een autoverhuurder.

vliegveld

De meeste auto's worden tijdens een vakantie op het vliegveld gehuurd.

Waar haalt u de huurauto op?

Meestal is het handig om de gehuurde auto op het vliegveld af te halen. U hoeft zich dan niet druk te maken op het vervoer vanaf het vliegveld naar uw hotel.

Op alle internationale en nationale vliegvelden zijn vertegenwoordigers van internationale bemiddelaars en autoverhuurders aanwezig. Als u een auto gereserveerd heeft wordt u hier verder geholpen.

Een auto op het vliegveld afhalen kan iets duurder zijn dan autoverhuur elders.

Haal uw auto op het vliegveld op.

Heathrow in Londen

Een auto huren via een boekingssite.

Net zoals voor hotels zijn er ook boekingsites voor auto's, busjes en campers. Wij hebben goede ervaringen met boekingsite Autoeurope (wereldwijd verhuur).

Omdat het aanbod van meerdere autoverhuurders op één site staat zijn de prijzen van de aanbiedingen gemakkelijk te vergelijken. Vaak worden auto's dan ook goedkoper aangeboden op een boekingsite dan op de site van de autoverhuurder zelf.

De voorwaarden zijn uniform en in het Nederlands zodat u niet voor verrassingen komt te staan. De onafhankelijke beoordelingen van klanten geven op een indruk van de betrouwbaarheid van de autoverhuurders.

De grote autoverhuurders.

Via de boekingssites kunt u auto's huren bij grote autoverhuurders als Avis, Hertz, Budget, Thrifty en Europcar, Alama, Sixt en National.

Als u rechtstreeks bij deze autoverhuurders boekt kunt u toch de prijzen en de voorwaarden vooraf online bekijken. Ook kunt u een auto op het vliegveld huren en elders in het land bij een vestiging achterlaten.

autoverhuur

Een auto huren bij een lokale autoverhuurder.

Lokale autoverhuurders hebben vaak alleen contracten in de eigen taal. U kunt dus voor verrassingen komen te staan als u tekent. Vaak is het onduidelijk waar u voor verzekerd bent.

Het zijn vaak kleine bedrijven met eigen auto's. De auto's moet u weer op de zelfde lokatie inleveren.

Controleer uw auto vooraf extra goed of schade en maak foto's of een filmpje in en rond de auto.

India

"Onze" auto in India.

De huurauto afhalen.

Controleer vooraf waarvoor u verzekert bent. Zoveel mogelijk risico afkopen geeft tijdens de reis gemoedsrust en is eigenlijk ook niet zo duur.

Loop met iemand van het verhuurbedrijf rond de auto en laat eventuele schade noteren. Maak foto's en een filmpje van de auto. Dat is handig als er bij het inleveren van de auto een beschadiging gevonden wordt die u niet kunt plaatsen.

Vooral bij kleine lokale aanbieders moet u deze inspectie serieus nemen. De verzekering dekt misschien de schade maar u bent wel uw eigen risico kwijt. Er zijn bedrijven die dezelfde schade bij meerdere huurders claimen.

Let hier op bij het online reserveren.

  • Let op het aantal kilometers dat bij de prijs is inbegrepen.
  • Wat zijn de reserveringskosten? Bij een boeking online ziet u de totaalsom voordat u bevestigd.
  • Sommige verhuurders vragen een toeslag als de bestuurder jonger is dan 25 jaar.
  • De auto's waar u bij een online boeking uit kunt kiezen vertegenwoordigen categorieën. U kiest dus niet de auto van het plaatje maar een categorie.
Schiphol

Verzekeringen bij het huren van auto's.

Let erop dat uw auto goed verzekerd is. Lokale aanbieders zijn soms goedkoper omdat juist allerlei aanvullende verzekeringen ontbreken.

U heeft in ieder geval een WA-verzekering, Collision Damage Waiver (CDW) en Theft Protection (TP) nodig.

Eigen risico bij schade kunt u het beste afkopen. Dit kunt u vaak bij het afhalen regelen.

One-Way huur.

Het is mogelijk dat u tijdens uw vakantie uw auto op een andere plaats wilt inleveren dan waar u de auto heeft afgehaald. Als u bijvoorbeeld van New York naar Boston wilt rijden kunt u de auto in Boston inleveren. Dit heet One-Way huur.

Bij grotere autoverhuurders heeft u deze mogelijkheid. Ook bij een reservering via een boekingssite wordt deze service aangeboden.

Er worden wel achterlatingskosten berekend als u uw huurauto op een andere plaats inlevert.