Weekendplanner Kaartjes

Parkeren op vliegveld Schiphol.

Als u met de auto naar Schiphol reist is dat vaak goedkoper dan wanneer u met de taxi gaat. Rond Schiphol zijn veel parkeerplaatsen en er zijn ook verschillende aanbieders.

Ook vliegveld Schiphol heeft eigen parkeerplaatsen, Schiphol P3 Lang Parkeren. Er is een groot parkeerterein met een parkeergarage voor lang parkeren op Schiphol.

De pendelbus bij P3 .

parkeren

De pendelbus van P3 rijdt in 5 minuten naar de vertrekhal.

Lang Parkeren bij Schiphol op P3.

Als u voor meerdere dagen of zelfs weken weg bent kunt u lang parkeren op de parkeerplaats van Schiphol, P3. P3 Schiphol Lang Parkeren is een grote parkeerplaats met een parkeergarage en ligt ongeveer 5 minuten rijden van de vertrekhal.

Het principe is simpel. U parkeert uw auto op P3 en reist naar de vertrekhal met een gratis pendelbus. De bus vertrekt iedere 10 minuten van parkeerplaats P3 naar de vertrekhal.

tickets Parkeren bij Schiphol op P3
(met korting).

Parkeren op Schiphol.

Schiphol Airport

P3 ligt vlakbij de startbaan van Schiphol Airport.

Reserveer een parkeerplaats.

Online reserveren is veel goedkoper dan ter plekke een kaartje kopen. Reserveer echter wel op tijd want in de schoolvakanties zijn de online te reserveren plaatsen lang van te voren uitverkocht. U kunt dan meestal nog wel zonder reservering op P3 parkeren maar dat is veel duurder.

Als u terugkomt van uw vakantie vindt u de pendelbus tegenover de aankomsthal van Schiphol. De bus brengt u dan terug naar P3.

Tip: U kunt bij Schiphol P3 Lang Parkeren tot één dag van te voren een reservering gratis wijzigen of voordelig annuleren. Boek dus op tijd!

Reserveren op P3 Schiphol
(met korting).

Overnachten bij Schiphol.

Overnachten
Amsterdam

Het centraal station in Amsterdam. Met de trein reist u snel en gemakkelijk naar Schiphol.

London Bridge

Op het parkeerterrein P3 van Schiphol staat een nieuwe parkeergarage.

P3 parkeren

Onthoud uw rijnummer of nog beter, maak er een foto van.

bus Schiphol

Tegenover de aankomsthal op Schiphol vindt u de bus naar P3.

Uw bagage handig meenemen.

Als u veel bagage heeft kunt u het beste de bagage en passagiers afzetten bij de vertrekhal van Schiphol voordat u zelf naar P3 rijdt.

Voor Schiphol staan gratis bagagekarretjes zodat uw medepassagiers de hal in kunnen gaan terwijl u de auto parkeert. U bent dan in een kwartier terug.

Beveilig uw bagage en handbagage.

Uw bagage en handbagage.

bagage

Goedkoop lang parkeren bij Schiphol.

Rondom Schiphol zijn een aantal andere bewaakte parkeerterreinen waar u voor langere tijd (meerdere dagen of weken) kunt parkeren.

Vaak kunt u op parkeerplaatsen die verder weg liggen van Schiphol goedkoper uw auto parkeren dan bij Schiphol zelf. U wordt dan vanaf de parkeerplaats met een shuttlebus naar de vertrekhal van Schiphol gebracht.

Vergelijk de prijzen van parkeren bij Schiphol.

Schiphol

De servicebalie van P3.

Parkeren bij een hotel in de buurt van Schiphol.

Er zijn verschillende aanbieders van parkeerplaatsen op Schiphol maar als u toch in een hotel bij Schiphol overnacht kunt u ook een hotel zoeken waar u uw auto tegen betaling mag parkeren tijdens uw vakantie. Vanuit het hotel wordt u dan met een busje naar Schiphol gebracht.

Zo is er de beveiligde parkeergarage van Budgetparking Schiphol bij het Schiphol Radisson Blu Hotel op Schiphol-Rijk. U wordt van de parkeergarage met een luxe shuttlebusje naar de vertrekhal gebracht.

De hotels bij Schiphol waar u mag parkeren bij een Park, Sleep & Fly arrangement.

Valet Parking bij Schiphol.

Bij Valet Parking geeft u uw autosleutels aan een chauffeur van de parkeerplaats voor de vertrekhal van Schiphol. De chauffeur parkeert de auto op een parkeerplaats die iets verder weg ligt. Als u terugkomt van uw reis belt u bij aankomst de parkeerder en wordt uw auto naar Schiphol gereden en aan u overgedragen. In totaal zal de chauffeur van een bonafide bedrijf ongeveer 20 km met de auto rijden.

Er zijn rond Schiphol een aantal aanbieders van deze service.

Schiphol heeft zelf een betrouwbare valet service, P6 Valet Parking.

Luchthaven Schiphol.

parkeren

Lang Parkeren op P3. Op de achtergrond ligt het vliegveld.

Nadelen van valet parkeren.

Bij valet parkeren loopt u wel het risico op beschadigingen. Niet iedere parkeerservice heeft een goede reputatie in het betalen van schade of zelfs maar op het reageren op klachten.

Sommige kleinere bedrijven veranderen af en toe van naam om aan slechte Reviews op beoordelingssites te ontkomen.

Tip: Let er in ieder geval op dat u weet op welke parkeerplaats geparkeerd gaat worden. De aanbieder van Valet Parking zou tenminste een eigen bewaakt parkeerterrein moeten hebben.

Schiphol parkeren

Adres: P1 Kort Parkeren, Ceintuurbaan Zuid, 1118 CX Schiphol, Haarlemmermeer.

Bagage en passagiers naar de vertrekhal brengen.

Als u veel bagage naar de vertrekhal wilt brengen kunt u naar de Kiss & Ride parkeerplaatsen gaan. Bij Kiss & Ride parkeerplaatsen brengt u de passagiers met bagage naar de vertrekhal en rijdt direct weer weg. Bij de vertrekhal vindt u veel van dergelijke parkeerplaatsen.

In het hoogseizoen kan het er erg druk zijn en er wordt gecontroleerd of een auto er niet onnodig lang staat. De Kiss & Ride plaatsen zijn goed aangegeven als u richting vertrekhal rijdt.

Kort parkeren op P1 Kort Parkeren.

Als u maar een paar uur op Schiphol wilt zijn parkeert u in de parkeergarage tegenover de vertrekhal van Schiphol, P1 Kort Parkeren.