Weekendplanner Kaartjes

Langs de grachten van Amsterdam.

Het mooiste gedeelte van Amsterdam ligt ongetwijfeld tussen de vele oude grachten. Hier vindt u het historische centrum van Amsterdam met de 17de-eeuwse en 18de-eeuwse herenhuizen.

Een aantal grachtenpanden zijn tegenwoordig omgebouwd tot hotels. Als u in deze hotels overnacht bent u dichtbij de attracties en bezienswaardigheden in het centrum van Amsterdam.

Boottochten door de grachten.

Externsteine Teutoburgerwald

Rondvaarten in Amsterdam.

Het Damrak, het Rokin, de rivier Amstel en de grachtengordel.

Amsterdam is gebouwd langs een 13de-eeuwse dam in de rivier de Amstel. Door de dam werd een deel van de Amstel afgesloten. De delen van de Amstel waarlangs het oude Amsterdam gebouwd werd ligt nu aan weerszijden van de Dam en heten nu het Damrak en het Rokin.

In de 17de eeuw werd de beroemde grachtengordel gegraven rond de stad. De belangrijkste grachten van de grachtengordel zijn de Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. De hotels binnen de grachtengordel liggen in het centrum van Amsterdam.

De hotels binnen de grachtengordel.

Overnachten in Amsterdam.

Overnachten

Het Damrak.

Het Damrak is niet moeilijk te vinden. Als u het Centraal Station uitloopt bent u op het Damrak. In het Damrak liggen veel opstapplaatsen van rondvaartboten. De kade langs de Damrak is de kortste weg van het Centraal Station naar de Dam.

Het Amsterdam van de Wallen met haar 17de-eeuwse grachtenpanden liggen naast het Damrak. Bij het Damrak vindt u enkele hotels zoals het viersterrenhotel Park Plaza Victoria tegenover het station en het Budget Hotel The Orange Tulip.

De hotels bij het Damrak.

Een hotel aan de Amstel.

Eden Hotel

Het Eden Hotel aan de Amstel

Het Rokin.

De gracht Rokin is gedeeltelijk gedempt en ligt alleen tussen het Spui en het Muntplein open. Net zoals in het Damrak zijn er ook opstapplaatsen van rondvaartboten in het Rokin.

De rivier de Amstel.

De rivier de Amstel stroomt nog steeds Amsterdam binnen maar eindigt bij het Rokin, niet ver van de Dam. Aan de Amstel staan befaamde hotels als Hotel de l'Europe, NH Doelen hotel en het beroemde vijfsterrenhotel InterContinental Amstel (het Amstelhotel).

brasserie

Het NH Doelen Hotel aan de Amstel in het centrum van Amsterdam.

De grachten bij de Wallen.

Het oude havengebied van Amsterdam heet tegenwoordig de Wallen. Al voor de 17de eeuw zochten zeelieden hier vermaak. Het is nog steeds de meest bekende rosse buurt van Amsterdam maar tegelijkertijd is het ook de oudste wijk met veel bezienswaardigheden.

De Wallen in Amsterdam.

Overnachten aan de Herengracht, Keizersgracht of Prinsengracht.

De belangrijkste grachten in het centrum van Amsterdam zijn de Herengracht, de Keizersgracht en de Prinsengracht. Deze historische grachten staan samen op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. De grachten lopen om het historische centrum van Amsterdam.

Vanuit de Herengracht, de Keizersgracht en de Prinsengracht lopen kleinere grachten door het centrum.

De hotels en appartementen binnen de grachtengordel.