Weekendje weg
De site voor uw weekend weg.
Uitgaan en attracties
   
Uitgaan en de attracties in Amsterdam

De rondvaartboten van Amsterdam zijn erg populair bij toeristen. Een dagje met de Hop-On Hop-Off bus en/of boot is een goede manier om de stad te leren kennen. Er zijn ook stadswandelingen met gids mogelijk. Er is zelfs een gratis tour.

Hier vindt u informatie over de attracties van Amsterdam.

     
Eropuit > Nederland > Noord-Holland > Amsterdam > Leuke dingen doen
Gratis concerten in Amsterdam Rondvaarten in Amsterdam Gratis attracties in Amsterdam
Uitgaan en en leuke dingen doen in Amsterdam
Musea Hop On Hop Off Stopera
Musea bij de Wallen De Hop On Hop Off De Stopera
tickets Toegangskaartjes voor de attracties van Amsterdam
tickets Kaartjes voor concerten, musicals en wedstrijden

Rondvaarten door de Amsterdamse grachten

Amsterdam is doorsneden door grachten. Rond de grachtengordel vindt u prachtige 17de en 18de-eeuwse panden met o.a. de Herengracht, de Keizersgracht en de Prinsengracht. Vanaf het water krijgt u een mooi beeld van het historische centrum van Amsterdam.

De meeste toeristen varen tenminste één keer met een rondvaartboot over de grachten. Ook is het mogelijk om een waterbus te nemen of om een waterfiets te huren.

Handig is de museumboot waarmee u verschillende musea per boot kunt bereiken. Een opstapplaats is bij het VVV kantoor bij het Centraal Station en bij NEMO. Hier legt ook de Hop-On-Hop-Off-Boot aan. U kunt in een dag bij belangrijke attracties uitstappen en opstappen wanneer u maar wilt.

Naast rondvaarten over het IJ en de grachten zijn er ook romantische en thematische rondvaarten door de grachten. Zo is er een boottocht bij nacht met diner bij kaarslicht.

Informatie over alle rondvaarten kunt u bij het VVV kantoor tegenover het centraal station krijgen.

tickets Kaartjes voor leuke rondvaarten in Amsterdam.

Er zijn verschillende opstapplaatsen voor rondvaartboten. Het gemakkelijkst te vinden zijn de rondvaartboten bij het centraal station en aan het Damrak. Kaartjes koopt u bij de boot of online.

Amsterdam
Foto: Een Hop-On-Hop-Off-Boot bij het Centraal Station

Achter het station vertrekken gratis veerboten naar de overkant van het IJ. Met mooi weer is het een leuke overvaart.

De rondvaartboten van Amsterdam De grachten van Amsterdam
Gratis attracties Op de Wallen in Amsterdam

Leuke dingen doen in Amsterdam

Behalve de rondvaarten en de Hop-On Hop-Off bussen en de Hop-On Hop-Off boten zijn er meer manieren om de stad te verkennen. Zo zijn er wandeltochten met gids door de stad.

Er zijn ook themawandelingen met gids op de Wallen en tours door de binnenstad van Amsterdam. Ook de tours op de fiets zijn de moeite waard.

U kunt in Amsterdam zelfs met een gratis gids op stap. Deze vorm van stadswandelingen ziet u in steeds meer steden in Europa. De gids laat u dan in een groep de stad zien en u bepaald zelf hoeveel u als fooi wilt geven. U hoeft zichzelf voor deze tour niet van tevoren op te geven. Ga gewoon op het aangegeven tijdstip naar het vertrekpunt.

Gratis rondleidingen met gids in Amsterdam

De musea van Amsterdam

Amsterdam is rijk aan musea. De collectie van 17de-eeuwse schilderijen van dit museum is wereldberoemd. De Nachtwacht moet u natuurlijk gezien hebben. Maar er is veel meer te zien. Als u zou willen kunt u wel meerdere dagen doorbrengen in het Rijksmuseum.

Andere belangrijke musea in Amsterdam zijn het Stedelijk Museum, met een collectie moderne kunst, het Van Gogh Museum, het Scheepvaartmuseum en het Rembrandthuis, het huis waar Rembrandt woonde en werkte en natuurlijk het Anne Frank Huis.

Ook heel bijzonder is het Museum Ons' Lieve Heer op Solder. Op de zolder van dit 17de-eeuwse pand op de Wallen is nog een kerk uit de tijd dat katholieke kerkdiensten verboden waren. In de kamers van dit grachtenpand ziet u de kamers zoals ze in de Gopuden Eeuw ingericht waren. Adres: Oudezijds Voorburgwal 40.

Scheepvaartmuseum Amsterdam
Foto: Het Scheepvaartmuseum

Andere leuke attracties

Bezoek eens NEMO of de Virtual Reality Bioscoop (beiden liggen vlakbij het centraal station).

Uitgaan in Amsterdam

Amsterdam is een levendige stad en heeft een lange traditie op het gebied van uitgaan. Vooral de Amsterdams bruine cafés zijn typisch Amsterdams. U vindt ze overal in Amsterdam. Ga voor een gezellige bruine kroeg maar eens naar de Jordaan. Een bekende plaats om trendy uit te gaan zijn de gelegenheden op en rond het Leidseplein.

Met mooi weer kunt u naar de bars en cafés met terrassen op het Heinekenplein. Hier staat ook de voormalige Heineken Brouwerij, tegenwoordig vooral een populaire toeristische attractrie met de naam Heineken Experience.

Amsterdam beschikt over veel theaters. Zo is er het Koninklijk Theater Carré, Theater Bellevue, De Kleine Comedie en het KIT Tropentheater. Voetbal en de grote popconcerten vinden vaak in de Amsterdam Arena, de Heineken Music Hall en de Ziggo Dome plaats.

Voor een concert gaat u in Amsterdam naar het Concertgebouw of het Muziektheater in de Stopera.

tickets Kaartjes voor het Concertgebouw
Een culinair weekend in Amsterdam Gratis concerten in Amsterdam

Goedkoop parkeren in Amsterdam

Parkeren in een parkeergarage kost in de binnenstad 5 euro per uur tot een maximum van vaak wel 50 euro per dag.

Tip: Bij de binnenhaven Oosterdok, tussen het centraal station en Nemo, kunt voor maximaal 12 euro per dag parkeren (bij meer dan vijf uur parkeren) in de parkeergarage onder Saturn. Adres: Parking Centrum Oosterdok, Oosterdoksstraat 150, Amsterdam.

Bij de Amsterdam Arena kunt u ook gemakkelijk parkeren en via de metro bij de Arena bent u dan snel in het centrum van Amsterdam. Helaas is de metro op deze lijn niet al te schoon.

Informatie over leuke dingen doen in Amsterdam

 
 
leuke plaatsen
 
 
Oosterdok
Rondvaarten
 
Kaartjes voor attracties
 
koffers
 
Weekendje weg
 
 

 
 
leuke plaatsen
Leuke plaatsen rond Amsterdam
 
 
leuke plaatsen
 
 
Oosterdok
 
 
attracties in de polder
 
koffers
 
Kaartjes voor attracties
 
Weekendje weg
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Contact en privacybeleid
media