Weekendplanner Kaartjes

Uitgaan en de attracties in Amsterdam.

De rondvaartboten van Amsterdam zijn erg populair bij toeristen. Een dagje met de Hop-On Hop-Off bus en/of boot is een goede manier om de stad te leren kennen. Er zijn ook stadswandelingen met gids mogelijk. Er is zelfs een gratis tour.

Hier vindt u informatie over de attracties van Amsterdam.

Rondvaarten door de Amsterdamse grachten.

Amsterdam is doorsneden door grachten. Rond de grachtengordel vindt u prachtige 17de en 18de-eeuwse panden. U vaart hier onder andere door de Herengracht, de Keizersgracht en de Prinsengracht. Vanaf het water krijgt u een mooi beeld van het historische centrum van Amsterdam.

De meeste toeristen in Amsterdam varen tenminste één keer met een rondvaartboot over de grachten. Ook is het mogelijk om een waterbus te nemen of om een waterfiets te huren.

Kaartjes voor boottochten in Amsterdam.

Bijzondere rondvaartboten.

  • Onze favoriete rondvaartboten zijn de kleine open boten. U vindt deze rondvaartboten aan het Damrak.
  • Handig is de museumboot waarmee u verschillende musea per boot kunt bereiken. Een opstapplaats is bij het VVV kantoor bij het Centraal Station en bij NEMO.
  • Met de Hop-on Hop-off boten stapt u vlakbij populaire bezienswaardigheden uit.
  • Naast rondvaarten over het IJ en de grachten zijn er ook romantische en thematische rondvaarten door de grachten. Zo is er een boottocht bij nacht met diner bij kaarslicht.

Een boottocht door de Amsterdamse grachten

grachten

De grachten van Amsterdam

Leuke dingen doen in Amsterdam.

Behalve de rondvaarten en de Hop-On Hop-Off bussen en de Hop-On Hop-Off boten zijn er meer manieren om de stad te verkennen. Zo zijn er wandeltochten met gids door de stad.

Er zijn ook themawandelingen met gids op de Wallen en tours door de binnenstad van Amsterdam. Ook de tours op de fiets en de kroegentochten zijn de moeite waard.

U kunt in Amsterdam zelfs met een gratis gids op stap. Deze vorm van stadswandelingen ziet u in steeds meer steden in Europa.

Een gratis rondleiding met gids.

De musea van Amsterdam.

Amsterdam is rijk aan musea. De collectie van 17de-eeuwse schilderijen van dit museum is wereldberoemd. De Nachtwacht moet u natuurlijk gezien hebben. Maar er is veel meer te zien. Als u zou willen kunt u wel meerdere dagen doorbrengen in het Rijksmuseum.

Andere populaire musea in Amsterdam zijn het Stedelijk Museum, met een collectie moderne kunst, het Van Gogh Museum, het Scheepvaartmuseum en het Rembrandthuis, het huis waar Rembrandt woonde en werkte en natuurlijk het Anne Frank Huis.

Het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum liggen naast elkaar aan het Museumplein.

De attracties vlakbij het centraal station

Uitgaan in Amsterdam.

Amsterdam is een levendige stad en heeft een lange traditie op het gebied van uitgaan. Vooral de Amsterdams bruine cafés zijn typisch Amsterdams. U vindt ze overal in Amsterdam. Ga voor een gezellige bruine kroeg maar eens naar de Jordaan. Een bekende plaats om trendy uit te gaan zijn de gelegenheden op en rond het Leidseplein.

Met mooi weer kunt u naar de bars en cafés met terrassen op het Heinekenplein. Hier staat ook de voormalige Heineken Brouwerij, tegenwoordig vooral een populaire toeristische attractie met de naam Heineken Experience.

De evenementen in Amsterdam.

Amsterdam beschikt over veel theaters. Zo is er het Koninklijk Theater Carré, Theater Bellevue, De Kleine Comedie en het KIT Tropentheater.

Voetbalwedstrijden en de grote popconcerten vinden vaak in de Amsterdam Arena, de AFAS Live en de Ziggo Dome plaats.

Voor een concert gaat u in Amsterdam naar het Concertgebouw of het Muziektheater in de Stopera.

De actuele evenementen in Amsterdam.

hotels in Amsterdam

Goedkoop parkeren in Amsterdam

Parkeren in een parkeergarage kost in de binnenstad 5 euro per uur tot een maximum van vaak wel 50 euro per dag.

Tip: Bij de binnenhaven Oosterdok, tussen het centraal station en Nemo, kunt voor maximaal 25 euro per dag parkeren (bij meer dan zes uur parkeren) in de parkeergarage onder Saturn.
Adres: Parking Centrum Oosterdok, Oosterdoksstraat 150, Amsterdam.

Bij de Amsterdam Arena kunt u ook gemakkelijk parkeren en via de metro bij de Arena bent u dan snel in het centrum van Amsterdam.