Weekendplanner Kaartjes

De musea rond het Museumplein in Amsterdam.

In Amsterdam zijn ongeveer vijftig musea te bezoeken. De meeste bekende musea zijn het Rijksmuseum, het Scheepvaartmuseum, het Van Gogh Museum en het Stedelijk.

Deze musea liggen allemaal aan het Museumplein..

Het Museumplein.

Externsteine Teutoburgerwald

Het Museumplein met op de achtergrond het Rijksmuseum.

De musea rond het Museumplein.

Bijna alle toeristen komen uiteindelijk op het Museumplein terecht. Hier zijn de drie van de populairste musea in Amsterdam: het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum. Ook het populaire Concertgebouw ligt hier.

De drie musea liggen dichtbij elkaar maar ze zijn te groot om in één dag te kunnen zien. U zult als dagtoerist dus moeten kiezen welke zalen u wilt zien. Als u een Museumkaart heeft kunt u op één dag voor weinig geld en in deze drie musea de meest bekende kunstwerken zien.

Openbaar vervoer: tram: 2, 3, 5, 12, 16 en 24.

Jan Steen.

Rijksmuseum

Het Vrolijke Huisgezin van Jan Steen hangt in het Rijksmuseum.

Parkeren bij het Museumplein.

Onder het Museumplein is een grote parkeergarage van Q-Park. De ingang van de parkeergarage ligt tegenover het Concertgebouw.

tickets Kaartjes voor de musea in Amsterdam.

Koop online kaartjes.

Bijna iedere toerist wil het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum bezoeken dus hou rekening met lange wachtrijen voor de ingang.

Koop uw kaartje voor deze musea dus online. Meestal kunt u dan sneller naar binnen want u hoeft met een E-ticket niet langs de kassa.

Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum is een ander mooi museum in Amsterdam.

museumboot

De Hop-on Hop-off boot vaart tussen het centraal station en het Rijksmuseum, het Scheepvaartmuseum en het Anne Frankhuis.

1. Het Van Gogh Museum
(gratis met Museumkaart of Rembrandtkaart).

In het Van Gogh Museum kunt u meer dan 200 schilderijen en vijfhonderd tekeningen van Vincent van Gogh zien. Ook is er in dit museum werk van andere expressionisten als Gauguin, Monet en Toulouse-Lautrec.

Het Van Gogh Museum is zeven dagen per week geopend tot 17:00 uur. Op vrijdag tot 22:00 uur.
Website van het Van Gogh Museum.

musea Amsterdam

De Aardappeleters hangt in het Van Gogh Museum.

2. Het Stedelijk Museum
(gratis met Museumkaart of Rembrandtkaart).

Het Stedelijk is het museum voor moderne en hedendaagse kunst. In het museum zijn werken uit de meeste stromingen in de 20ste en 21ste eeuw te zien. Hier ziet u o.a. werken uit De Stijl, het Bauhaus, CoBrA, popart en het oudere neo – impressionisme.

Het museum is zeven dagen per week geopend tot 18:00 uur. Op vrijdag zelfs tot 22:00 uur.
Website van het Stedelijk Museum

van Gogh

3. Het Rijksmuseum in Amsterdam
(gratis met Museumkaart of Rembrandtkaart).

In het Rijksmuseum ziet u in meer dan 200 zalen een overzicht van de Nederlandse geschiedenis. Vooral de werken van de 17de-eeuwse meesters in het museum trekken veel toeristen.

Iedere dag bezoeken tussen de 7000 en de 10.000 bezoekers het museum. Voor 11:00 uur en na 14:00 uur is het vaak wat rustiger in het museum.

Het Rijksmuseum is zeven dagen per week het hele jaar door geopend tot 17:00 uur. Ook tijdens de kerstdagen en op nieuwjaarsdag is het museum open.
Website van het Rijksmuseum