Overnachten in Amsterdam. Wijken in Amsterdam waar u een goed hotel kunt vinden.
Weekendje weg
De site voor uw weekendje weg.
Overnachten in Amsterdam
  
Overnachten in Amsterdam

Hier vindt u informatie over de beste wijken in Amsterdam om voor een weekendje Amsterdam in te overnachten. Een hotel in het centrum is ideaal voor een romantisch weekend of als u wilt shoppen of uitgaan.

Houdt u van hotels in een wat rustiger omgeving dan kunt een hotel in het Museumkwartier, Oud Zuid, overwegen.

   
Eropuit > Nederland > Noord-Holland > Amsterdam
 Leuke dingen doen in AmsterdamGratis attracties in Amsterdam
Overnachten in Amsterdam

Overnachten in de binnenstad van Amsterdam

De binnenstad is het oudste gedeelte van Amsterdam. De binnenstad is het gebied rond de Dam en wordt begrenst door de Singel, de Amstel, de Kloveniersburgwal, de Geldersekade en het IJ (achter het centraal station). De beroemde grachtengordel werd later om de binnenstad gelegd.

Een hotel in de binnenstad heeft als voordeel dat de grote musea, winkelstraten en uitgaansgelegenheden op loopafstand zijn. Er zijn in de binnenstad van Amsterdam veel luxueuze hotels gevestigd maar ook enkele van de goedkoopste hotels van Amsterdam liggen hier.

Let wel op bij de goedkope hotels, vier van de tien smerigste hotels van Europa liggen in het centrum van Amsterdam. Er zijn echter ook veel schone budgethotels in Amsterdam. De smerigste hotels van Amsterdam hebben bijna een cult-status maar als u toch een beter hotel zoekt moet u zeker de beoordelingen van Booking lezen voordat u een kamer boekt.

De hotels, appartementen en B&B's van Amsterdam

Mint Hotel
Foto: Het DoubleTree by Hilton Hotel Amsterdam ligt vlakbij het Centraal Station.

Overnachten in de Jordaan

In het begin van de 17de eeuw werd de volksbuurt de Jordaan gebouwd. Bij de bouw van de Jordaan volgde men de poldersloten. De kleine straten van de Jordaan staan dus schots en scheef op de andere straten binnen de grachtengordel.

Tegenwoordig is de Jordaan echter geen volksbuurt meer. In de Jordaan vindt u kleine antiekwinkeltjes en sfeervolle kroegjes.

Een hotel in de Jordaan is een goede optie als u niet in de drukke en dure binnenstad wilt overnachten maar er toch dichtbij wilt zijn.

hotels aan de grachtengordel
Foto: De luxe hotels NH Doelen Hotel en Hotel de l'Europe liggen aan de Amstel in de binnenstad van Amsterdam.

Overnachten aan de Grachtengordel

In het begin van de 17de eeuw, rond 1612, werd begonnen met het graven van de Herengracht, de Prinsengracht en de Keizersgracht. Later werden deze grachten doorgetrokken naar de rivier de Amstel en in de tweede helft van de 17de eeuw werden de grachten zelfs nog verlengd met de Nieuwe Herengracht, Nieuwe Prinsengracht en de Keizersgracht.

Binnen deze grachtengordel lieten de rijke kooplieden in de 17de eeuw mooie herenhuizen bouwen. De grachtengordel is op dit moment één van de belangrijkste attracties van Amsterdam. Binnen de grachtengordel zijn inmiddels veel luxe winkels gevestigd.

Veel grachtenpanden zijn tegenwoordig omgebouwd tot een hotel. Voorbeelden van hotels in oude herenhuizen zijn het Pulitzer Hotel en het Ambassade Hotel.

Schiphol

Overnachten bij Amsterdam Airport (Schiphol)

Vliegveld Schiphol ligt buiten Amsterdam. Via het Centraal Station in Amsterdam is Schiphol ook in de nacht per trein gemakkelijk te bereiken. Als u vroeg op Schiphol moet zijn kunt u in het centrum van Amsterdam overnachten want de trein vanaf het Centraal Station stopt onder de vertrekhal van het vliegveld.

Vlakbij Schiphol zijn echter ook verschillende goede hotels te vinden. Er zijn zelfs hotels bij de Gates op de luchthaven.

De hotels bij luchthaven Schiphol

Overnachten bij het Museumplein (in Oud Zuid)

In het Museumkwartier vindt u het Vondelpark en er is het Museumplein met de drie grote musea: het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum. Ook het Concertgebouw ligt aan het Museumplein.

De belangrijkste winkelstraten in deze buurt zijn de P.C. Hooftstraat, De Van Baerlestraat en de Cornelis Schuijtstraat.

In het museumkwartier zijn een aantal goede hotels. Als u in een hotel bij het Vondelpark overnacht slaapt u in een rustige omgeving en u bent in de buurt van populaire Amsterdamse attracties, zoals het Museumplein, het Concertgebouw en de grachtengordel.

Overnachten rond het Museumplein

De hotelboten en botels van Amsterdam

In de grachten en binnenhavens van Amsterdam liggen meer dan boothotels en botels waar u kunt overnachten. Vooral in het Oosterdok, dat vlakbij het Centraal Station liggen veel boten waar u kunt overnachten.

Er zijn historische schepen en vrachtschepen die omgebouwd zijn tot hotels, B&B of hostel maar u kunt ook een woonboot in de grachten van Amsterdam huren.

Overnachten in een boothotel of botel in Amsterdam.

Informatie over Amsterdam

 
 
leuke plaatsen
 
 
Oosterdok
De hotelboten en botels
 
 
Kaartjes voor attracties
 
Weekendje weg
 
 
Reserveringen

Reserveringen

 
 
leuke plaatsen
Leuke plaatsen rond Amsterdam
 
 
leuke plaatsen
 
 
 
grachtengordel van Amsterdam
 
 
Weekendje weg
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Contact en privacybeleid
media