Weekendplanner Kaartjes

Een weekend shoppen in Amsterdam.

In de binnenstad van Amsterdam kunt u shoppen in duizenden winkels en op vele markten. Zo kunt u rondsnuffelen in één van de kleinere antiekwinkels in de Jordaan of op de rommelmarkt op het Waterlooplein.

U kunt ook gaan winkelen in de antiekwinkels op het Rokin of in de modewinkels in Oud Zuid, rond het Damrak en in de Kalverstraat.

De winkelstraat de Nieuwendijk.

Externsteine Teutoburgerwald

Een van de populairste winkelstraten in Amsterdam is de Nieuwendijk. Deze winkelstraat loopt evenwijdig aan het Damrak.

Winkelen in Amsterdam.

Amsterdam is een winkelstad bij uitstek met meer dan 10.000 winkels en zo'n 25 markten. U vindt hier een diversiteit van producten. In de straatjes bij de grachtengordel (Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht) vindt u veel bijzondere en luxe winkels.

In het centrum zijn de winkels op zondag open en er zijn een aantal markten.

In het centrum ligt de grote vestiging van de Bijenkorf aan het Damrak. Achter het paleis op de Dam ligt het Magna Plaza, een mooi en vooral luxe winkelcentrum. Populaire straten om in te shoppen zijn de Kalverstraat, Nieuwendijk, Leidsestraat en natuurlijk de Negen Straatjes.

Chinatown in Amsterdam.

Chinatown Amsterdam

De Chinatown van Amsterdam ligt bij de Zeedijk en de Gelderse Kade.

Antiek, Vintage en Curiosa.

Amsterdam heeft zeer veel antiekwinkels. De omgeving van het Rokin heeft wat dat betreft een goede reputatie. In het Spiegelkwartier zijn echter de meeste antiquairs. Hier vindt u schilderijen, glaswerk, sieraden, meubels, munten en boeken.

Lekker rondsnuffelen kunt u in de Jordaan. Ook hier zijn veel kunstgalerijen en antiekwinkels. De winkeltjes in de Jordaan staan bekend om hun aanbod in Art Deco en 50-er Jaren. Voor een onverwachte vondst gaat u natuurlijk naar de vlooienmarkt op het Waterlooplein.

Vergeet de kleine gespecialiseerde winkels in de Negen Straatjes niet. In de vierhonderd jaar oude panden in deze straten in het centrum van Amsterdam zijn veel antiek, vintage en curiosa winkeltjes gevestigd. De Negen Straatjes liggen een paar minuten lopen van de Dam tussen de Singel en de Prinsengracht.

tickets rondleidingen en rondritten in Amsterdam

winkelstraten

In de Negen Straatjes zijn veel leuke kleine winkels.

Kalverstraat

De Kalverstraat is de bekendste winkelstraat.

antiek en kunst

De Nieuwe Spiegelstraat is een winkelstraat met veel antiekwinkels en kunstgalerijen.

De markten in Amsterdam.

Amsterdam heeft ongeveer 26 markten. De grootste warenmarkt is de Albert Cuypmarkt in de Albert Cuypstraat. Op het Waterlooplein vindt u de bekende Waterloopleinmarkt.

Op het Spui is iedere vrijdag een boekenmarkt met tweedehands boeken en antiquarische prenten.

Op zondag kunt u in Amsterdam naar twee kunstmarkten. Op het Spui vindt u Artsmarkt 't Spui en ook op het sfeervolle Thorbeckeplein is een kunstmarkt.

De Dam in het centrum van Amsterdam.

brasserie

De Beverwijkse Bazaar

Ongeveer 30 km van Amsterdam wordt ieder weekend de Bazaar van Beverwijk gehouden. De Bazaar ligt aan de snelweg en in Beverwijk is een treinstation dus de markt is gemakkelijk te bereiken.

De Bazaar is de grootste overdekte markt van Europa. Of u nu op zoek bent naar koopjes op de Zwarte Markt, tweedehands spulletjes op de vlooienmarkt of naar speciale kruiden op de Oosterse Markt, op de Bazaar vindt u het allemaal. De Beverwijkse Bazaar.

De Bazaar van Beverwijk.

Het winkelcentrum Magna Plaza.

brasserie

Het luxueuze winkelcentrum Magna Plaza aan de Nieuwezijds Voorburgwal, vlakbij de Dam

Het Museumkwartier in Oud Zuid.

Exclusieve modewinkels vindt u in het Museumkwartier in Oud Zuid. Hier vindt u modehuizen als Max Mara, Daniël Hechter en Rodier Paris.

De duurste winkelstraat in Amsterdam is de P.C. Hoofdstraat in Oud Zuid.

Het Museumplein.

De Outlets bij Lelystad.

Als u goedkope merkkleding zoekt kunt u naar Batavia Stad bij Lelystad. Hier worden goedkoop overtollige partijen merkkleding aangeboden.