Weekendplanner Kaartjes

Amsterdam: de Wallen.

Het oudste gedeelte van Amsterdam is de Wallen. Hier staan prachtige 17de- en 18de-eeuwse pakhuizen en woonhuizen langs de grachten.

De Warmoesstraat en de Zeedijk en de vele zijstraten en steegjes trekken veel toeristen. Niet iedereen zal voor de grachten en de mooie kaden met 17de-eeuwse pakhuizen komen.

De rosse buurt van Amsterdam.

De Wallen lagen vroeger vlakbij de haven. Hier stonden de pakhuizen en grachtenhuizen. Sinds de vijftiende eeuw is prostitutie er niet weggeweest.

De Wallen of Walletjes is de bekendste rosse buurt van Europa en daarmee een toeristische attractie van Amsterdam. De liefhebbers van cannabisproducten gaan hier naar de coffeeshops. Als leren kleding uw ding is kunt u naar clubs in de Warmoesstraat.

Het prostitutiegedeelte van de Wallen beslaat maar 250 bij 250 meter en ligt tussen de Zeedijk en de Warmoesstraat. In de komende jaren zal de raamprostitutie op de Wallen beperkt worden tot delen van de Oudezijds Achterburgwal met zijstraten en stegen.

Coffeeshop de Bulldog
Adres: Oudezijds Voorburgwal 90.

Coffeshop Amsterdam

De historische Wallen.

De Wallen was ooit de havenbuurt van Amsterdam. Langs de grachten ziet u prachtige 17de- en 18de-eeuwse pakhuizen en woonhuizen van kooplieden. Hier werden vroeger de schepen uitgeladen en de lading opgeslagen.

De Wallen is het oudste gedeelte van Amsterdam. Zo begon de bouw van de Oude Kerk al in de dertiende eeuw en ook de Warmoesstraat is erg oud.

Als u een grachtenpand op de Oudezijds Voorburgwal van binnen wilt zien moet u naar het Museum Ons' Lieve Heer op Solder. Dit was in de 17de eeuw het huis van een rijke koopman die een kerk op zolder had.

attracties Amsterdam

De Schreierstoren (1487)

Chinatown

Chinatown in Amsterdam.

attracties

De Oudezijds Achterburgwal en de zijstraat Korte Niezel.

Rondleidingen of een kroegentocht op de Wallen met gids.

Er zijn op de Wallen diverse rondleidingen met gids die vaak niet meer kosten dan € 15,- per rondleiding van twee a drie uur.

De gids laat u zelfs de smalle straatjes zien en geeft toelichting over de geschiedenis, de prostitutie en de coffeeshops. Er is zelfs een twee uur durende misdaad tour waarbij u met de gids de meest duistere plekjes op de Wallen bezoekt.

Voor de liefhebbers is er ook een drie uur durende cannabis en coffeeshop tour en er zijn kroegentochten met gids. U bezoekt dan in een groep meerdere bars en een club..

Rondvaarten door de grachten

Een mooie manier om de wallen te zien is een rondvaart met een rondvaartboot. U kunt met een grote overdekte rondvaartboot meevaren maar mooier is het om met een open motorbootje mee te varen. U kunt deze ECO boten vinden aan het Damrak.

Deze typische brasseries.

De Schreierstoren

De Schreierstoren (1487) was ooit een verdedigingstoren in de stadsmuur. In de toren is het VOC-café gevestigd. Dit VOC-café is een gezellig eetcafé met terras aan de rand van de Wallen.

Wallen

Op de Wallen zijn veel terrasjes aan het water. Als de zon schijnt is het hier goed toeven.

Overnachten op de Wallen.

Als u op de Wallen wilt overnachten moet u rekening houden met de centrale ligging in het uitgaansgebied. Het kan 's nachts rumoerig zijn op straat. De hotels liggen wel dichtbij het station.

In de historische panden op de Wallen zijn vooral veel budgethotels, goedkoop maar niet altijd schoon. Vooral in de Warmoesstraat zijn veel budgethotels te vinden. Op de Wallen worden ook enkele appartementen aangeboden en er is een hostel.

De hotels, hostels en appartementen op de Wallen.

Enkele goede hotels bij de Wallen

Een goed driesterrenhotel in de Warmoesstraat is Hotel Luxer. Dit hotel is schoon en de kamers zijn modern en functioneel ingericht.

Op de Prins Hendrikkade ligt Hotel Prins Hendrik tegenover het Centraal Station. Dit driesterrenhotel ligt aan de rand van de Wallen bij de toegang tot de Zeedijk.

De hotels en appartementen op de Wallen.

De Sint Nicolaas Basiliek.

Basiliek

Chinatown

Rond de Zeedijk en de Geldersekade zijn zoveel Chinese winkels dat de straatnaambordjes er tweetalig zijn. Op de Zeedijk is ook een Chinese tempel.

Het Bulldog Hotel

Er is een hostel van Bulldog op de Wallen: het Bulldog Hotel. Dit hostel is één van de bekendste hostels ter wereld. Adres: Oudezijds Voorburgwal 220. De beroemde coffeeshop De Bulldog ligt er vlakbij.