Weekendplanner Kaartjes

Het Oosterdok in het centrum van Amsterdam.

Ongeveer 10 minuten lopen van het Centraal Station ligt het water Oosterdok. In de 17de eeuw maakte het Oosterdok nog deel uit van de Zuiderzee.

In het Oosterdok liggen veel schepen die tegenwoordig dienst doen als hotel, B&B of hostel. Ook NEMO en het Scheepvaartmuseum liggen bij het Oosterdok.

De botels en woonboten in Amsterdam.

Een botel in het Oosterdok.

Botel

Eén van de hotelboten in het Oosterdok.

Het Oosterdok.

Het Oosterdok ligt op loopafstand van het historische centrum van Amsterdam. U hoeft alleen maar de Prins Henrikkade langs te lopen om op het Damrak of op de Wallen te komen.

Veel toeristen met kinderen bezoeken het wetenschapsmuseum NEMO of het Scheepvaartmuseum. Beide musea zijn met een Museumkaart gratis te bezoeken.

Aan de Oosterdokkade bij NEMO liggen veel historische schepen. Het is een mooi gezicht om deze schepen vanaf het dak van NEMO te zien. De kade en het schuine dak van NEMO zijn gratis toegankelijk.

Het Scheepvaartmuseum.

Het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum ligt met het VOC-schip "Amsterdam" aan de Museumhaven.

De hotels bij het Oosterdok.

Een hotel aan het Oosterdok is een goed idee als u dichtbij het historische centrum van Amsterdam wilt zijn. Het Centraal Station van Amsterdam ligt maar een paar minuten lopen van het Oosterdok dus het is ook een handige locatie als u de volgende ochtend vroeg op Schiphol moet zijn.

Langs de Prins Hendrikkade staan veel hotels. Behalve de driesterrenhotels hotels vindt u langs de Prins Henrikkade ook het luxe vijfsterrenhotel Grand Hotel Amrâth.

Ook het DoubleTree By Hilton Hotel staat aan het Oosterdok. Het hotel ligt bijna naast het Centraal Station aan de Oosterdokkade.

De hotels en appartementen bij het Oosterdok.

attracties Amsterdam

Het Architectuur Centrum Arcam ligt op de Prins Hendrikkade.

hotelboten

Het Oosterdok met op de voorgrond enkele hotelboten.

Oosterdok

Vanaf het terrasdak van wetenschapsmuseum NEMO heeft u een mooi uitzicht over het Oosterdok.

De hotelboten aan het Oosterdok.

In Amsterdam zijn meer dan 70 hotels en B&B's op woonboten of vrachtschepen gevestigd. Deze schepen liggen vaak in het centrum, ideaal dus voor een overnachting als u een weekendje in Amsterdam bent.

Als u in de nacht wilt uitgaan is een bijzondere overnachting op een schip echter geen goed idee. De toegang gaat via de loopplank en soms moet u over andere schepen lopen voordat u aan boord kunt

Veel hotels en B&B's in het Oosterdok zijn op de historische schepen gevestigd. Een overnachting op een schip in het Oosterdok is wel heel bijzonder.

Boothotel

Bij NEMO liggen schepen die als hotel of B&B dienen.

De hotelboten en woonboten in Amsterdam.

Overnachten op een schip in het Oosterdok.

Als u op een schip in het Oosterdok overnacht bent u dichtbij de meeste attracties van Amsterdam.

Het wetenschapsmuseum NEMO en het Scheepvaartmuseum liggen bij het Oosterdok en als u de Prins Henrikkade oversteekt bent u al bijna op de Wallen, het 17de-eeuwse deel van Amsterdam.

Vooral ter hoogte van het Oosterdok bij NEMO zijn veel hotelboten te vinden. De meeste hotelboten kunt u gewoon via Booking reserveren.

brasserie

Enkele hotelboten in het Oosterdok.

  • Hotelboat Fleur - MPS Holland
  • Botel Zebra - Liberté
  • Passengership Avanti - Anna Maria II
  • Hotelboot Zwaan - Taste Hotel Amsterdam
  • Ship Amsterdam

De Hop-on Hop-off boten in Oosterdok.

De Hop-on Hop-off boot, de Canal Bus, heeft een aanlegsteiger bij NEMO.

De restaurantboot Sea Palace.

Aan het Oosterdok ligt ook de grote restaurantboot Sea Palace. Dit grote Chinese Restaurant is gevestigd op een reusachtige boot met het dak van een Chinese pagode. De boot bestaat uit drie verdiepingen. Op de begane grond ligt het restaurant en de open bar.

Het restaurant is het hele jaar door iedere dag geopend tot ongeveer 23.00 uur.

Voor reserveringen: tel. +31206264777.

Parkeren in het Oosterdok

Bij het Oosterdok kunt u heel goedkoop parkeren bij Parking Centrum Oosterdok. Als u langer dan vijf uur uw auto laat staan betaalt u 20 euro per 24 uur. Kort parkeren kost 1 euro per 12 minuten.

In de nacht kost een uur parkeren ongeveer een euro per uur.

Adres: Parking Centrum Oosterdok, Oosterdoksstraat 150