Weekendplanner Kaartjes

De Hoge Veluwe en het Kröller-Müller museum.

De Veluwe is een mooie bestemming voor een weekend ertussenuit. Langs de rand liggen mooie steden als Arnhem en Apeldoorn. In het Nationale Park de Hoge Veluwe kunt u heerlijk wandelen of fietsen.

U kunt uw bezoek aan het park combineren met het beroemde Kröller-Müller Museum. Hier is de tweede grootste Van Gogh Collectie ter wereld.

De Hoge Veluwe.

Gelderland

Het Kröller-Müller museum.

Het Nationale Park de Hoge Veluwe.

Het Nationale Park de Hoge Veluwe behoort tot de mooiste nationale parken van Nederland. De Hoge Veluwe bestaat uit 5.500 hectare heide, bos, vennen en stuifzand. In het park kunt u nog een edelhert, moeflon, wild zwijn of ree tegenkomen.

Het park is toegankelijk vanuit Otterlo, Hoenderloo en Schaarsbergen. Bij de drie ingangen van het park staan witte fietsen klaar. Binnen de grenzen van het park kunt u deze fietsen gratis gebruiken. U hoeft geen fietsen te reserveren.
U kunt van de ingang van het park op uw geleende witte fiets naar het Kröller-Müller Museum fietsen.

Overnachten bij de Hoge Veluwe.

Overnachten

Het Kröller-Müller Museum.

Het Kröller-Müller Museum is een bijzonder museum. Het heeft een belangrijke collectie schilderijen van o.a. Vincent van Gogh, George Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Daarnaast is er een mooie beeldentuin en zijn er vele tentoonstellingen.

Het Kröller-Müller Museum heeft bijna de grootste Van Gogh Collectie ter wereld! Alleen het Van Gogh Museum in Amsterdam heeft een grotere collectie.

Het museum is van dinsdag tot zondag geopend tussen 10.00 uur en 17.00 uur. Op maandagen gesloten.

Adres: Het Kröller-Müller museum, Houtkampweg 6, Otterlo.

Een bezoek aan de Hoge Veluwe

Toegangskaarten voor het park en het museum koopt u bij één van de ingangen van het park.

U kunt ook het Jachthuis St. Hubertus met vijver bezichtigen. Bij het bezoekerscentrum kunt u daarvoor ook een kaartje kopen. Dit schitterende huis was ooit van de familie Kröller-Müller.
Onder het bezoekerscentrum ligt het ondergrondse museum Museonder waar u een beeld krijgt van wat zich onder de grond allemaal afspeelt.

Van Gogh

Het Kröller-Müller Museum heeft een grote collectie schilderijen van Van Gogh.

Overnachten in de omgeving van de Hoge Veluwe.

Als u een weekend naar de Veluwe wilt en ook het nationale park wilt bezoeken dan kunt u het beste een hotel in Hoenderloo, Otterlo, Schaarsbergen, Loo, Epe of Apeldoorn reserveren.

Vlakbij de ingang van het park de Hoge Veluwe bij Hoenderloo is een kleine camping. Er is op de camping plaats voor 65 caravans en 35 tenten. Vooraf reserveren is niet mogelijk.

Overnachten op de Hoge Veluwe.

Apeldoorn.

Apeldoorn