Weekendplanner Kaartjes

Een paar dagen in Zwolle.

Zwolle is een stad met een prachtige historische binnenstad die veel toeristen trekt. De winkelstraten, de musea, de IJsselhallen en de restaurants van Zwolle trekken ieder weekend veel bezoekers.

Enkele bekende hotels in het centrum van Zwolle zijn het Librije's Hotel en Hotel Wientjes. Ook zijn er veel B&B's.

De hotels, B&B's en appartementen in Zwolle.

Zwolle

De binnenstad van Zwolle.

Overnachten in Zwolle.

Vlakbij het station van Zwolle ligt het bekende hotel Grand Hotel Wientjes. Dit viersterrenhotel is van Bilderberg dus u wordt er uitstekend verzorgd. Toch is dit hotel niet duur.

Een ander bijzonder hotel is het beroemde Librije's Hotel. Het Librije's Hotel ligt in de historische binnenstad van Zwolle. Onder het glazen dak boven de binnenplaats is één van de beste restaurants van Nederland gevestigd, de Librije. Het is een ideaal hotel voor een gastronomisch weekendje weg.

Buiten de binnenstad liggen enkele gemakkelijk bereikbare hotels voor als u onderweg bent.

Overnachten in Zwolle.

Overnachten

Winkelen in Zwolle.

In de monumentale binnenstad van Zwolle zijn veel leuke winkelstraten. De Grote Markt in het centrum van Zwolle is een goede plaats om te beginnen. Het plein ligt in het voetgangersgebied en veel winkelstraten komen op dit plein uit.

De belangrijkste winkelstraat van Zwolle is de Diezerstraat. Hier zijn de vestigingen van de grote winkelketens. Enkele sfeervolle winkelstraten met vooral kleinere winkels in de buurt van de Grote Markt zijn de Luttekestraat en de Sassenstraat.

In het centrum van Zwolle zijn de meeste winkels op zondag open.

Zwolle

De Sassenpoort.

Villa Suikerberg

Restaurant Villa Suikerberg

centrum Zwolle

De binnenstad van Zwolle.

natuurgebieden Overijssel
attracties

De Sassenpoort (15de eeuw)

Uitgaan in Zwolle.

Aan de Grote Markt en in de winkelstraat Diezerstraat liggen veel restaurants en cafés. Als u in de zomer op een terrasje wilt zitten moet u hier zijn.

Zwolle heeft één van de beste restaurants van Nederland, de Librije. De Librije heeft als één van de weinige restaurants in Nederland drie sterren bij elkaar gekookt. Het restaurant is gevestigd op een met glas overdekte binnenplaats van Librije's Hotel.

Volg een workshop bij Librije's Atelier.

Zwolle

Het Museum de Fundatie. Op de voorgrond ziet u een bootverhuurder.

Museum de Fundatie.

Museum de Fundatie is een museum voor beeldende kunsten in Zwolle. Het museum is gevestigd in het voormalige Paleis van Justitie. Op het dak van dit 19de-eeuwse gebouw ligt een soort ei. Dit is een expositieruimte.

Vanuit het grote raam heeft u een prachtig uitzicht over de historische binnenstad.

Aan de achterzijde van het museum is een bootverhuurder.

Hotel Zwolle

Pillows Grand Hotel Ter Borch ligt vlakbij het station.

Grote Markt Zwolle

De markt in Zwolle.

binnenstad Zwolle

De binnenstad van Zwolle.

Museum de Fundatie

Museum de Fundatie

Een boottocht door Zwolle.

boot Zwolle

Tip: Suppen en kanovaren in de grachten

Varen door de grachten.

De oude binnenstad van Zwolle is omringt door de vestingwallen en de grachten. U kunt er fluisterboten, kajaks of sloepen huren om daarmee zelf langs de groene wallen, door de oude binnenstad en langs de oude herenhuizen te varen.

Twee verhuurders van sloepen en fluisterboten zijn:

  1. Bij Hiawatha Actief kunt u bij de Steiger aan de Potgietersingel sloepen, kano's, kajaks, waterfietsen en fluisterboten huren. De steiger ligt naast de Nieuwe Havenbrug en voor Museum de Fundatie.
  2. Bij Harm Smeengekade 13 , vlakbij parkeergarage Emmawijk, is de opstapplaats van Botenverhuur Schoone. Hier kunt u een elektrische sloep huren.

De IJsselhallen

De IJsselhallen is het evenementencomplex van Zwolle. In de IJsselhallen vinden o.a. markten en beurzen plaats en er zijn concerten.

Als u in de buurt van de IJsselhallen wilt overnachten kunt u naar het Hotel Restaurant Fidder gaan. Dit hotel ligt vlakbij de IJsselhallen.

De historische binnenstad

centrum Zwolle

De historische binnenstad van Zwolle

Binnen de grachtengordel van Zwolle is de historische binnenstad mooi bewaard gebleven. De Grote Markt is het centrale plein in de binnenstad.

Zwolle was vroeger omringt door een stadsmuur met 23 torens. Er zijn nog drie 15de-eeuwse stadspoorten bewaard gebleven. Van de Diezerpoort en Steenpoort zijn alleen restanten te zien.
De Sassenpoort is nog helemaal intact. U kunt er naar binnen en er zijn rondleidingen. De Sassenpoort ligt aan het begin van de winkelstraat Sassenstraat.