Weekendplanner Kaartjes

Ballonvaarten in Nederland en Belgie.

Bijna ieder weekend en in de avonduren kunt u bij helder weer luchtballons zien opstijgen. Bekende bedrijven waar u een ballonvaart kunt boeken zijn A3 en Greetzz Ballonvaarten.

Van hoogtevrees hebben de meeste passagiers in een luchtballon overigens minder last dan elders.

Luchtballon

De ballonvaarten in zomer en winter.

De laatste jaren zijn ballonvaarten in Nederland en Belgie steeds populairder geworden. Ballonvaarten zijn het hele jaar mogelijk maar natuurlijk zijn de meeste vluchten in de zomer.

Ook in de winter kan een ballonvaart heel mooi zijn. Het is in een mand niet koud want doordat de ballon met de wind meeglijdt is er geen wind voelbaar. De brander onder de ballon zorgt voor een aangename temperatuur in de mand.

Overnachten voor een ballonvaart.

Overnachten

Het boeken van een ballonvaart.

Er zijn in Nederland een grote aantal opstapplaatsen. Hieronder vindt u de meeste plaatsen. Door het weer is de landingsplaats nooit zeker. De piloot heeft echter contact met de volgauto en na landing wordt u meestal snel opgehaald en teruggebracht.

Het is mogelijk om individueel of voor groepen een vlucht te boeken. Er zijn hete luchtballonnen met manden voor tussen de twee en twintig personen. Grotere groepen zullen meerdere luchtballons moeten huren.

Aanbieders van ballonvaarten.

In Nederland zijn twee grotere bedrijven die overal in Nederland ballonvaarten aanbieden, A3 Ballon BV en Greetzz ballonvaarten. A3 Ballon en Greetzz hebben luchtballonnen voor 2, 5, 8, 12, 15 en 24 personen.

A3 Ballon heeft 26 vaste vertreklocaties door heel Nederland. Er zijn regelmatig goedkope lastminutes te boeken.

Greetzz

Een ballonvaart van Greetzz.

De ballonvaart.

Het weer is voor een ballonvaart erg belangrijk. Vandaar dat een gereserveerde luchtballonvaart tot een paar uur voor vertrek niet gegarandeerd is. Als de weerberichten minder positief zijn zal de vlucht uitgesteld worden of zal van opstapplaats gewisseld moeten worden.

Luchtballons vertrekken in de ochtend meestal een paar uur na zonsopgang en in de middag een paar uur voor zonsondergang.

Luchtvaart

Uw kleding voor een ballonvaart.

Een vlucht met een heteluchtballon duurt ongeveer tussen de een uur en twee uren.

Tijdens de vlucht is het niet koud onder de ballon. Er is geen wind en u bevindt zich onder de brander.

In de zomer kunt u luchtige kleding met korte mouwen dragen. In de winter is sportieve kleding voldoende.

U weet niet waar u zult landen dus draag niet te nieuwe, stevige, schoenen.

Geef een ballonvaart als een cadeau.