Weekendplanner Kaartjes

Frankrijk is één van de populairste vakantielanden in Europa. Ook voor een weekendje weg heeft Frankrijk echter veel te bieden.

Veel bestemmingen zijn snel met de auto of de trein te bereiken. Parijs, Lille, de kust van Noord-Frankrijk, Straatsburg en Metz liggen bijna om de hoek.

Noord-Frankrijk

Noord-Frankrijk

Overnachten onderweg langs de Autoroute du Soleil.

Ieder jaar rijden miljoenen vakantiegangers over de tolwegen van Frankrijk naar de badplaatsen van Zuid-Frankrijk en Spanje. Dit is de Autoroute du Soleil.

Onderweg kunt u in de buurt van de snelweg overnachten in leuke steden als Metz (na 440 km), Nancy (na 490 km), Dijon (na 700 km), Mâcon en Lyon (bijna 900 km).

De Route du Soleil

Vind hier een accommodatie in Frankrijk.

Overnachten

Een weekend naar Parijs.

Één van de meest populaire bestemmingen voor een weekendje weg is Parijs.

Als u voor de vele bezienswaardigheden in het centrum van Parijs komt kunt u het beste een hotel zoeken in de arrondissementen 1, 2, 6, 7 en 8. Hier bent u in het toeristische centrum van Parijs.

U kunt er ook voor kiezen om iets verder van het centrum te overnachten. Neem dan wel een hotel in de buurt van een metrostation. Tip: Neem een hotel in La Défense.

De beste plek voor een overnachting in Parijs

Leuke plaatsen in Noord-Frankrijk.

Wijnproeven in Bourgogne.

De regio Bourgogne staat bekend om zijn keuken en natuurlijk om zijn wijn. Het wijngebied ligt tussen het noorden van Chablis en het zuiden van Mâcon.

Tussen Dijon en Beaune zijn veel wijnkelders en wijnboeren waar u kunt wijnproeven.

Als u over de Route du Soleil rijdt ziet u de wijngaarden bij Beaune liggen. Hier wijn een groot aantal wijnroutes die u met de auto of met de fiets kunt rijden.

Parijs shows

Een korte vakantie aan de Côte d'Azur.

Aan de Côte d'Azur is het weer het grootste deel van het jaar perfect. In het voorjaar kunt u aan de Côte d'Azur al op een terras zitten.

In de badplaatsen kunt u uitgaan in de casino's en de clubs en er zijn luxueuze hotels.

Met het vliegtuig vliegt u vanuit Nederland rechtstreeks naar Nice in Zuid-Frankrijk. Vanuit Parijs rijdt er ook een hogesnelheidstrein naar o.a. Marseille.

Leuke badplaatsen in Zuid-Frankrijk zijn o.a. Menton, Nice, Cannes, Antibes, Marseille en Saint-Tropez.

Vakantie aan de Côte d'Azur.

Badplaatsen aan de Côte d'Azur.

Kaart Côte d'Azur

De campings en vakantiehuizen van Frankrijk.

In Frankrijk kunt u goed overnachten in een appartement, vakantiehuis of op de camping. In bijna iedere regio heeft u een ruime keus aan accommodaties.

Als u naar een camping wilt kunt u ervoor kiezen om op een luxueuze camping een compleet ingerichte tent of caravan te huren.

De populairste regio's voor een tussendoor vakantie in Frankrijk zijn naast de Franse Riviera ook plaatsen in de Franse Alpen, in de Provence, in het Loire Dal en in de Ardèche.

Vakantiehuizen en campings in Frankrijk

Vakantie in de Elzas

Leuke plaatsen in Zuid-Frankrijk.