Weekendje weg
De site voor uw weekendje weg.
JFK Airport en vervoer naar NYC
JFK International Airport: openbaar vervoer en overnachten

Hieronder vindt u informatie over de taxi's, bussen, treinen, metro's en de onbemande "airtrain" die vanaf JFK Airport naar New York rijden.

Rond JFK Airport vindt u genoeg hotels dus als u vroeg moet inchecken op JFK kunt u er overnachten.

     
Eropuit > New York > JFK Airport
De bezienswaardigheden van New York Overnachten in Manhattan Autoverhuur op JFK Airport
JFK Airport
 
 
New York
 
 
Lower Manhattan
 
 
Oost VS
 
 
Lower Manhattan
 
 
koffers
 
 
Reserveringen
 
 
New York
 
 
Oost VS
 
 
Lower Manhattan
 
Kaartjes voor attracties
 
zoeken
De hotels bij JFK Airport

Vanaf ongeveer 2 km van de terminal op JFK Airport liggen een aantal hotels vanwaar u het vliegveld gemakkelijk kunt bereiken. Veel hotels bieden een shuttlebus aan maar met een taxi bent u er ook in een paar minuten.

Een goed hotel in de buurt van JFK Airport is het driesterrenhotel Hampton Inn NY-JFK Jamaica-Queens. Ook dit hotel biedt een gratis Airport Shuttle.

De hotels en motels in de buurt van JFK Airport

Vervoer met een shuttlebus naar Manhattan

vliegveld JFK

Met de taxi van JFK Airport

Vervoer met de taxi is waarschijnlijk de duurste manier om te reizen. Het voordeel is echter wel dat u voor de deur van uw hotel wordt afgezet.

Een rit van het vliegveld naar Manhattan duurt ongeveer 30 tot 60 minuten, afhankelijk van de verkeerssituatie. Voor iedere terminal staan taxi's en vliegveldpersoneel staat klaar om u te helpen met de taxi. De ritprijs van de taxi wordt aangegeven op de meter, dit bedrag is wel zonder fooi en eventuele tol.

Voor ritten naar Manhattan geldt een vaste prijs inclusief tol. Het is gebruikelijk dat de taxichauffeur u helpt met de koffers. Het is gebruikelijk om de taxichauffeur ongeveer 15% fooi te geven.

taxi vanaf JFK

Met de bus van JFK Airport

Vanaf JFK Airport vertrekken er bussen naar o.a. Grand Central Station en Pen. Station in hartje Manhattan. U kunt ook met de bus naar Jamaica station, het dichtstbijzijnde metrostation van JFK Airport.

De bussen stoppen in New York City bij verschillende haltes. Een buskaartje kunt u alleen bij de buschauffeur kopen en een rit is een stuk goedkoper dan met de taxi. Er kan wel alleen contant en met gepast geld betaald worden.

De busreis duurt 45 minuten tot één uur afhankelijk van het verkeer.

Er zijn bij JFK ook shuttlebussen van de Airport Service (NYAS) te boeken waarmee u van deur tot deur gebracht wordt.

Reserveren: Shuttlebussen en taxi's op JFK

vliegveld JFK

Met de metro van JFK-Airport

Een reis met de metro is de goedkoopste manier om van JFK Airport naar Manhattan ter reizen. Voor maar een paar dollar heeft u al een kaartje waarmee u twee uur lang kunt reizen door heel New York City.

U moet vanaf JFK Airport wel eerst een klein stukje met de gratis Airtrain naar een metrostation reizen. Deze Airtrain vertrekt vanaf alle terminals op JFK Airport naar halte Long term Parking.

Bij Long Term Parking is het metro station van JFK Airport te vinden. Vanaf hier is het mogelijk om door heel New York City te reizen.

Een nadeel van de metro is wel dat het er vaak erg druk is en het dus onhandig als u veel bagage heeft.

metro

De gratis Airtrain van JFK-Airport

Tussen de terminals en parkeerplaatsen van JFK Airport rijdt de gratis Airtrain. Dit is een trein zonder bestuurder die elke 10 minuten vertrekt, 24 uur per dag.

De trein rijdt tussen zes terminals op JFK Airport en naar de parkeerplaatsen A en B. Ook kunt u met de "airtrain" naar de Federal Circle waar u een auto kunt huren of waar u de shuttlebus naar uw hotel in New York kunt vinden.

Als u naar Penn Station in Midtown Manhattan wilt moet u met de Airtrain naar Jamaica Station. Op Jamaica station kunt u dan de trein nemen naar Penn Station. Op Jamaica station vindt u ook een metrostation voor de E, J en Z Line. De E-line loopt door de 8th Avenue op Manhattan.

© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Cookies en privacybeleid  
media