Weekendplanner Kaartjes

JFK International Airport: openbaar vervoer en overnachten.

Hieronder vindt u informatie over de taxi's, bussen, treinen en metro's die vanaf JFK Airport naar New York rijden.

Rond JFK Airport vindt u genoeg hotels dus als u vroeg moet inchecken op JFK kunt u er overnachten.

De hotels bij JFK Airport met 8+.

Een terminal van JFK Airport.

Vismarkt Athene

Het vliegveld JFK Airport in Queens, New York.

De hotels bij JFK Airport.

Vanaf ongeveer 2 km van de terminal op JFK Airport liggen een aantal hotels vanwaar u het vliegveld gemakkelijk kunt bereiken. Het vliegveld ligt in Queens dus de hotels in Queens liggen dichtbij het vliegveld. Ook een hotel in Brooklyn is een goede keus.

Veel hotels bieden een shuttlebus aan maar met een taxi bent u ook in een paar minuten op het vliegveld.

Een goed hotel in de buurt van JFK Airport is het driesterrenhotel Hampton Inn NY-JFK Jamaica-Queens. Dit hotel biedt een gratis Airport Shuttle rit naar het vliegveld. De kamers zijn er schoon en het personeel is er vriendelijk.

Zoek een overnachting bij JFK Airport.

Overnachten

Met de taxi van JFK Airport.

Vervoer met de taxi vanaf het vliegveld is waarschijnlijk de duurste manier om te reizen. Het voordeel is echter wel dat u met uw bagage voor de deur van uw hotel wordt afgezet.

Een rit van het vliegveld naar Manhattan duurt ongeveer 30 tot 60 minuten, afhankelijk van de verkeerssituatie. Voor iedere terminal staan taxi's en vliegveldpersoneel staat klaar om u te helpen met de taxi. De ritprijs van de taxi wordt aangegeven op de meter, dit bedrag is wel zonder fooi en eventuele tol.

Voor ritten van het vliegveld naar Manhattan geldt een vaste prijs inclusief tol. Het is gebruikelijk dat de taxichauffeur u helpt met de koffers. Het is gebruikelijk om de taxichauffeur ongeveer 15% fooi te geven.

Vervoer vanaf het vliegveld naar Manhattan

NYC

JFK Airport ligt bij Queens en Brooklyn.

Midtown Manhattan
Downtown Manhattan

Met de bus van JFK Airport.

Vanaf JFK Airport vertrekken er bussen naar o.a. Grand Central Station en Pen. Station in hartje Manhattan. U kunt ook met de bus naar Jamaica station, het dichtstbijzijnde metrostation van JFK Airport.

De bussen stoppen in New York City bij verschillende haltes. Een buskaartje kunt u alleen bij de buschauffeur kopen. De busrit duurt 45 minuten tot één uur afhankelijk van het verkeer.

Er zijn bij JFK ook shuttlebussen van de Airport Service (NYAS) te boeken waarmee u van deur tot deur gebracht wordt.

Midtown Manhattan.

Manhattan

Met de taxi van het vliegveld is wel zo snel en gemakkelijk.

Met de metro van JFK-Airport.

Een reis met de metro is de goedkoopste manier om van JFK Airport naar Manhattan ter reizen. Voor maar een paar dollar heeft u al een kaartje waarmee u twee uur lang kunt reizen door heel New York City.

U moet vanaf de terminal op JFK Airport wel eerst een klein stukje met de gratis Airtrain naar een metrostation reizen. Deze Airtrain vertrekt vanaf alle terminals op JFK Airport naar halte Long term Parking. Hier is het station van de metro.

Een nadeel van de metro is wel dat het er vaak erg druk is en het dus onhandig als u veel bagage en handbagage heeft.

restaurant JFK

Een restaurant in JFK Airport

Central Station Manhattan

Via Grand Central Station in Manhattan kunt u met de trein verder reizen.

De gratis Airtrain van JFK-Airport.

Tussen de terminals en de parkeerplaatsen van JFK Airport rijdt de gratis Airtrain. Dit is een trein zonder bestuurder die elke 10 minuten vertrekt, 24 uur per dag.

De trein rijdt tussen zes terminals op JFK Airport en naar de parkeerplaatsen A en B. Ook kunt u met de "airtrain" naar de Federal Circle waar u een auto kunt huren of waar u de shuttlebus naar uw hotel in New York kunt vinden.

Als u naar Penn Station in Midtown Manhattan wilt moet u met de Airtrain naar Jamaica Station. Op Jamaica station kunt u dan de trein nemen naar Penn Station. Op Jamaica station vindt u ook een metrostation voor de E, J en Z Line. De E-line loopt door de 8th Avenue op Manhattan.