Weekendplanner Kaartjes

De attracties in New York: Central Park in Manhattan.

Het Central Park in New York is één van de meest beroemde parken van de wereld dat ligt tussen 56th en 110 Streets in Midtown Manhattan.

Het park figureerde in veel films en veel bekende artiesten gaven hier concerten.

Vismarkt Athene

Central Park gezien vanaf het Observation Deck van Rockefeller Center.

De attracties van Central Park.

Central Park ziet er heel natuurlijk uit maar bijna alles is ontworpen en aangelegd. Er zijn veel vijvers en meertjes, er lopen wandelpaden, er zijn twee schaatsbanen waarvan er één in de zomer als zwembad gebruikt wordt, er is een dierentuin (Central Park Zoo), 37 speeltuinen en er is het Delacorte Theater, een openluchttheater.

Het Gugenheim museum en het Metropolitain Museum of Art liggen naast het park op 5th Avenue.

Rondom en door het park loopt The Park Drive die na 19:00 uur afgesloten wordt voor het verkeer. Dan is The Park Drive vrij voor joggers, fietsers en inline-skaters.

Zoek een overnachting bij Central Park.

Overnachten

1. Fietsen in Central Park.

U kunt in Central Park een fiets huren. Met de fiets is Central Park goed te verkennen. U kunt ook in de omgeving van Central park fietsen.

2. Rondritten door het park.

Tegenover het Plaza Hotel bij Central Park op 56th Street vertrekken koetsen en fietstaxi's voor een rondrit door het park.

Met de koetsen krijgt u een romantische rondrit door een klein deel van het park. De fietstaxi's hebben een tien keer zo groot bereik dus als u zonder te lopen veel wilt zien van het park dan kunt u een fietstaxi nemen. Pas op! De fietstaxi's zijn erg duur. Spreek voor het instappen een prijs af.

Tickets voor een koets, roeiboot of fiets in New York.

attracties Manhattan

Manhattan

skyline Manhattan

Vanuit Central Park ziet u de skyline van Manhattan het beste.

rondrit Central Park

Bij het Plaza Hotel staan koetsen voor een ritje door het park.

4. The Pond

The Pond is een vijver in Central Park tegenover de befaamde hotels het Plaza Hotel en het Hotel The Pierre op 5th Avenue.

Vanaf The Pond heeft u een mooi uitzicht op de wolkenkrabbers van Midtown Manhattan. Tegen de avond is dit één van de meest romantische plaatsen in New York.

overnachten

5. Restaurant Tavern On The Green.

Tavern On The Green ligt ten westen van Central Park ter hoogte van 67th Street. Het gebouw uit 1870 werd in 1934 een restaurant en trekt bijna een half miljoen bezoekers per jaar.

Het restaurant komt in veel films voor. Tavern On The Green is sinds 2014 weer open als restaurant.

Central Park

Wandelen in Central Park.

Zoo Central Park

De Central Park Zoo komt ook in veel films voor.

Central Park

6. De vele filmlocaties in het park.

Central Park in New York is één van de meest beroemde parken van de wereld dat ligt tussen 56th en 110 Streets in Midtown Manhattan. Het lijkt wel alsof iedere film die in New York afspeelt een opname in Central Park nodig heeft. Vooral de locatie rond The Pond komt in erg veel films voor.

Het park komt in meer dan 250 films voor. Er zijn rondleidingen met gids waarbij u langs de bekendste filmlocaties loopt of rijdt. Ook de gebouwen rond het park dienden als decor van films.

Enkele bekende filmlocaties:.

  1. Het Dakota Building in Rosemary’s Baby.
  2. Tavern On the Green in Ghostbusters en in Wall Street.
  3. De ijsbaan in Love Story.
  4. Het Boathouse Café in When Harry Met Sally en Sex And The City.
  5. The Pond in Home Alone II, Doctor Who, Autumn in New York en Little Manhattan.
  6. Het concertpodium (Bandshell) in Breakfast at Tiffany’s en Kramer vs. Kramer.
Cnetral Park

7. Central Park Zoo.

De dierentuin Central Park Zoo ligt in Central Park, een paar 100 meter van 5th Avenue. De dierentuin is ook de locatie van veel films en boeken. Een bekende filmserie met de dierentuin is de reeks Madagascar films.

8. De obelisk Cleopatra's Needle.

Vlakbij het Metropolitan Museum of Art staat een echte Egyptische oblisk in weer en wind buiten. De obelisk is bijna 3500 jaar oud. Helaas zijn de hiërogliefen al aardig versleten door het weer van New York.

Concerten in Central Park.

In de zomer zijn er in Central Park regelmatig theater voorstellingen en concerten. Vaak is het zelfs gratis.

Zo is er in Central Park ieder jaar het festival Shakespeare in the Park. Meestal worden de voorstellingen in het Delacorte Theater in Central Park gegeven. Hiervoor zijn iedere dag gratis tickets te krijgen vanaf één uur in de middag. De lange rij wachtenden voor een kaartje trekken ieder jaar veel publiciteit.

Op de Great Lawn is ieder jaar een gratis concert van het New York Philharmonic en er zijn twee opera's van het Metropolitan Opera.

Ook het gratis festival Central Park Summerstage wordt in Central Park gehouden.