Weekendje weg
De site voor uw weekendje weg.
Het Theater District in Manhattan
Theater en overnachten op Broadway in New York

Het gebied rond Broadway dat tussen Times Square en Central Park ligt wordt het Theater District genoemd. Hier, tussen 42nd Street en 53th Street, zijn veel theaters met een musical.

Als u een hotel in de buurt van Broadway rond Times Square neemt zit u ideaal als u wilt uitgaan en shoppen.

     
Eropuit > New York > Midtown Manhattan > Broadway
Downtown New York Bezienswaardigheden in New York Overnachten in New York
Het Theater District bij Broadway in New York
 
 
Lower Manhattan
 
 
New York
 
Kaartjes voor attracties
 
zoeken
 
 
Reserveringen

Reserveringen

 
 
New York
 
 
Lower Manhattan
 
zoeken
Broadway in Lower Manhattan, New York  

Het huidige Broadway volgt een pad dat de indianen op Manhattan vroeger gebruikten. Broadway doorsnijdt Manhattan diagonaal van zuid naar noord. Broadway loopt van Downtown Manhattan tot en met de de meest noordelijke punt van Manhattan.

In Lower Manhattan, tussen Bowling Green en City Hall Park, werd op Broadway de beroemde ticker-tapes-parades van New York gehouden U weet wel, die parades waarbij veel papiersnippers uit de omliggende gebouwen gegooid worden.

Op de stoep op Broadway zijn tegels aangebracht die de verschillende parades van vroeger herdenken.  

Uitgaan op Broadway

Theater op Broadway

De shows in het Theater District In het Theater District rond Broadway zijn meer dan veertig grote theaters.  Het Theater District is dan ook één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van New York.

Alleen de vele lichten al maken het de moeite waard om Broadway bij nacht te bezoeken. De theatervoorstellingen  zijn over het algemeen van dinsdagavond tot en met zaterdagavond om 20.00 uur.

Er is vaak een matinee op de middagen van woensdag, zaterdag en zondag. Op zondagavond en op maandag zijn er in de meeste theaters geen voorstellingen.  

E-tickets voor de shows in New York.
Kijk ook bij de voordelige combi tickets.

Goedkoop theater tickets in New York kopen  

Net zoals in Londen worden ook in New York op het laatste moment de onverkochte stoelen in de theaters verkocht door de zogenaamde TKTS Booths. Bij de TKTS Booths kunt u alleen kaartjes kopen voor shows die op dezelfde dag uitgevoerd worden.

Soms kunt u ook kaartjes kopen voor de matinee voorstellingen van de volgende dag. U kunt bij een dergelijke last minute kaartjes een korting krijgen van tussen de 25% en de 50%. Er zijn TKTS Booths op o.a. Times Square en 199 Water Street in Lower Manhattan.

Als u zeker wilt zijn van een goede plaats kunt u het beste online tickets reserveren voor een show op Broadway.

Theater District
Foto: Het Bertelsmann Building op 1540 Broadway huisvest de grootste muziekwinkel in de wereld, de Virgin Megastore. Ook is er een megabioscoop en Planet Hollywood’s Official All Star Café.

Overnachten rond Broadway  

In Midtown Manhattan vindt u de meest luxueuze hotels van New York. Dit geldt ook voor de hotels rond Broadway die tussen Times Square en Central Park liggen.

Hier in Broadway kunt u uitgaan, er zijn goede restaurants en winkels en natuurlijk er zijn veel theaters met shows waar het moeilijk uit kiezen is. Een goed hotel vlakbij Broadway en Times Square is het boetiekhotel Casablanca Hotel.

Ook het AKA Times Square ligt vlakbij. Hier kunt u luxe studio's en appartementen huren.

Ander hotels in de buurt van Broadway zijn het Crowne Plaza Times Square op Broadway Avenue en het Hilton

Als u goedkoop in het Theater District wilt overnachten is het Big Apple Hostel op 1 minuut lopen van Times Square een goed adres.

De hotels, appartementen en hostels op Broadway.

Broadway
Foto: Op Broadway vindt u op nummer 1650 het restaurant Ellen's Stardust Diner met zijn zingende obers. In dit bijzondere restaurant werkt aankomend talent in de bediening en treedt tussen het bedienen op. Wees gerust, de bediening moet auditie doen om hier te mogen werken.

Winkelen op Broadway

In het theater district vindt u een groot aantal op toeristen gerichte winkels. Vooral de elektronicawinkels hebben de reputatie om absurde prijzen te vragen.

Een geheugenkaartje kost in dit deel van Broadway gemakkelijk vijf keer zoveel als elders. Over de prijs valt dan te praten maar zelfs als u de helft eraf onderhandelt betaalt u teveel.

Ter hoogte van 30th Street is van de pracht en praal van Broadway niet veel meer over. Hier vindt u in Broadway veel kleine winkels en "wholesale shops" met goedkope mode accessoires en goedkope kleding.  Ook kunt u hier goedkoop eten in één van de vele restaurants en eethuizen.

Informatie voor uw vakantie in Amerika

© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Cookies en privacybeleid  
media