Weekendplanner Kaartjes

Het Theater District bij Broadway in New York.

Het gebied rond Broadway dat tussen Times Square en Central Park ligt wordt het Theater District genoemd. Hier, tussen 42nd Street en 53th Street, zijn veel theaters met een musical.

Als u een hotel in de buurt van Broadway rond Times Square neemt zit u ideaal als u wilt uitgaan en shoppen.

New York City.

Theater District New York City

Het Theater District ligt in Midtown Manhattan

De lange straat Broadway.

Het huidige Broadway volgt een pad dat de indianen op Manhattan vroeger gebruikten. Broadway doorsnijdt Manhattan diagonaal van zuid naar noord. Broadway loopt van Downtown Manhattan tot en met de meest noordelijke punt van Manhattan.

In Lower Manhattan, tussen Bowling Green en City Hall Park, werd op Broadway de beroemde parades van New York gehouden.

Het meest interessante gedeelte van Broadway is echter in het Theater District tussen Times Square en Central Park.

Zoek een overnachting op Broadway.

Overnachten

Naar het theater op Broadway.

In het Theater District zijn meer dan veertig grote theaters. Het Theater District is dan ook één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van New York.

Alleen al de vele lichten maken het de moeite waard om Broadway bij nacht te bezoeken. De theatervoorstellingen zijn over het algemeen van dinsdagavond tot en met zaterdagavond om 20.00 uur.

Er is vaak een matinee op de middagen van woensdag, zaterdag en zondag. Op zondagavond en op maandag zijn er in de meeste theaters geen voorstellingen.

tickets voor theater en concerten op Broadway.

(Met de actuele shows, aanvangstijden en prijzen).

reserveren Broadway

Een wachtrij voor de ingang van het theater op Broadway. Tip: Reserveer.

Midtown

Broadway in Midtown

Winkelen op Broadway rond Times Square.

In het theater district vindt u een groot aantal op toeristen gerichte winkels. Vooral de elektronicawinkels hebben de reputatie om absurde prijzen te vragen.

Een geheugenkaartje kost in dit deel van Broadway bijvoorbeeld gemakkelijk vijf keer zoveel als elders in New York. Over de prijs valt dan te praten maar zelfs als u de helft eraf onderhandelt betaalt u teveel.

Broadway

Het goedkope deel van Broadway.

Ter hoogte van 30th Street is van de pracht en praal van Broadway niet veel meer over. Hier zijn vooral kleine winkels en "Wholesale Shops" met goedkope mode accessoires en goedkope kleding.

Ook kunt u hier goedkoop eten in één van de vele restaurants en eethuizen.

Het Theater District op Broadway.

Theater District

Overnachten rond Broadway .

In Midtown Manhattan vindt u de meest luxueuze hotels van New York. Dit geldt ook voor de hotels rond Broadway die tussen Times Square en Central Park liggen. Hier in Broadway kunt u uitgaan, er zijn goede restaurants en winkels en natuurlijk er zijn veel theaters met shows waar het moeilijk uit kiezen is.

Een goed hotel vlakbij Broadway en Times Square is het boetiekhotel Casablanca Hotel. Ander hotels in de buurt van Broadway zijn het Crowne Plaza Times Square op Broadway Avenue en het Hilton.

Als u goedkoop vlakbij het Theater District wilt overnachten is het Big Apple Hostel op 1 minuut lopen van Times Square een goed adres.

De hotels op Broadway met een 8+.

Goedkoop theater tickets in New York kopen .

Net zoals bij TKTS Londen worden ook in New York de onverkochte stoelen in de theaters verkocht in de zogenaamde TKTS Booths. Bij de TKTS Booths kunt u zeven dagen per week kaartjes kopen voor shows die op dezelfde dag uitgevoerd worden.

Soms kunt u ook kaartjes kopen voor de matinee voorstellingen van de volgende dag. Er zijn TKTS Booths op o.a. Times Square en op 199 Water Street in Lower Manhattan.

Als u zeker wilt zijn van een goede plaats kunt u natuurlijk het beste online tickets reserveren.

Ellen's Stardust Diner

Wees gerust, het zingende personeel moet auditie doen om in Ellen's Stardust Diner te mogen werken.

Ellen's Stardust Diner.

Het restaurant Ellen's Stardust Diner is een restaurant met zingende obers en serveersters. In dit bijzondere restaurant werkt aankomend zangtalent in de bediening. Tussen het bedienen door treedt het personeel op.

Adres: Ellen's Stardust Diner, Broadway 1650, hoek 51st Street. Midtown Manhattan

Openingstijden: zeven dagen per week geopend van 7 uur in de ochtend tot middernacht.
Reserveren is niet mogelijk. Ga er gewoon naartoe als u honger heeft.